search-button
cross-out

Μακρινίτσα: Διπλό φονικό από εκδίκηση και με πλήρη καταλογισμό – Kόλαφος η εισαγγελική πρόταση

Χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος για να εκδοθεί η εισαγγελική πρόταση που αφορά στον 32χρονο μακελάρη, που έσφαξε με μαχαίρι την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδερφό της, στο πατρικό τους σπίτι στη Μακρινίτσα.
Μακρινίτσα: Διπλό φονικό από εκδίκηση και με πλήρη καταλογισμό – Kόλαφος η  εισαγγελική πρόταση

Σύμφωνα με όσα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το TheNewspaper.gr, στον καθ’ ομολογίαν δράστη αποδίδεται πλήρης καταλογισμός των πράξεών του. Μάλιστα, από την αρμόδια εισαγγελέα, προτείνεται στο Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα

Αποφασισμένος να σκοτώσει όποιον προσπαθούσε να τον εμποδίσει να τα δει το ηλικίας δυο χρόνων παιδί του ήταν ο μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στη Μακρινίτσα, σκοτώνοντας την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της μπροστά στα μάτια της πρώην πεθεράς του, την οποία αποπειράθηκε να σκοτώσει, τραυματίζοντάς την με το μαχαίρι.

Η τοπική κοινωνία θρηνεί τα δύο νέα παιδιά, την 28χρονη μητέρα του παιδιού Κωνσταντίνα Τσάπα και τον 30χρονο αδελφό της Γιώργο Τσάπα, ενώ ο 31χρονος δράστης της διπλής δολοφονίας συνελήφθη στις 9.30 το βράδυ, όταν έπεσε σε μπλόκο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Ασφάλεια Βόλου στην περιοχή μεταξύ Αγίου Βλασίου και Λεχωνίων, ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητό του. Ήδη ανακρίνεται στην Ασφάλεια και σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και οπλοχρησία.

Οι παραλείψεις που οδήγησαν στο φονικό

Από την πρώτη στιγμή του διπλού φονικού της Μακρινίτσας, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το TheNewspaper.gr, υπήρξαν στοιχεία για παραλείψεις, λάθη και καθυστερήσεις που σημειώθηκαν από υπηρεσίες, με αποτέλεσμα ο 31χρονος φερόμενος ως δράστης, παρότι είχε δείξει απειλητικές διαθέσεις και είχε καταγγελθεί, κυκλοφορούσε ελεύθερος!

Σύμφωνα με όσα λέει ο ίδιος ο 31χρονος είχε μανία καταδίωξης και κυκλοφορούσε στους δρόμους του Βόλου από το καλοκαίρι με ένα μαχαίρι λάμας 25 εκατοστών, με το οποίο τελικά και σκότωσε την 28χρονη γυναίκα του και τον 30χρονο αδερφό της, στο πατρικό τους σπίτι το απόγευμα της Δευτέρας.

Πηγές από το Νοσοκομείο του Βόλου ισχυρίζονται οτι ουδέποτε ο 31χρονος εξετάστηκε ή νοσηλεύθηκε από το προσωπικό της Ψυχιατρικής κλινικής. Αντιθέτως, στις 23 Ιανουαρίου 2021, μετά από αίτημα ακούσιας νοσηλείας που είχε καταθέσει η σύζυγός του στις 15 Ιανουαρίου, εξετάστηκε από ψυχιάτρους του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βόλου, που αποτελεί δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Οι γιατροί του Κέντρου τον εξέτασαν και διαπίστωσαν οτι πάσχει από ψυχιατρικό νόσημα, αλλά δεν αποφάσισαν άμεσα τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Του παρείχαν φαρμακευτική αγωγή, του όρισαν νέο ραντεβού και τον άφησαν ελεύθερο.

Ο φερόμενος ως δράστης δεν ακολούθησε την φαρμακευτική του αγωγή, ενώ πραγματοποίησε άλλες δύο επισκέψεις – συνεδρίες στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Στην τελευταία, στις 13 Μαρτίου, οι γιατροί έκριναν οτι δεν ακολουθεί τις οδηγίες και διέταξαν την αναγκαστική του νοσηλεία, στέλνοντας το σχετικό διαβιβαστικό στον εισαγγελέα.

Από τις 13 Μαρτίου, η υπόθεση φαίνεται οτι παραμένει στο συρτάρι, καθώς η εκδίκαση της υπόθεσης για την ακούσια νοσηλεία του είχε οριστεί να συζητηθεί στα δικαστήρια του Βόλου την περασμένη Τρίτη, μία ημέρα μετά το φονικό.

Οι καθυστερήσεις τόσο στη διάγνωση των γιατρών του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, όσο και της Δικαιοσύνης ήταν εκείνες που έδωσαν χρόνο στον φερόμενο ως δράστη να ετοιμάσει το σχέδιό του και να εκτελέσει με μαχαίρι τη σύζυγό του και τον αδερφό της.

Βεβαίως, η διάγνωση ψυχικών ασθενειών δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και οι ψυχίατροι χρειάζονται χρόνο για να διαπιστώσουν τις συμπεριφορές, όμως η καθυστέρηση και των δύο εμπλεκόμενων παραγόντων αποδείχθηκε μοιραία.

Τι ισχυρίστηκε ο φονιάς

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης ούτε ενώπιον του ανακριτή είχε συνείδηση του τι ακριβώς συμβαίνει. Μάλιστα, ρωτούσε αν στη διαδικασία θα ήταν παρών ο δολοφονημένος γαμπρός του ενώ απέκλεισε ότι η επίσης δολοφονημένη σύζυγός του θα είναι παρούσα, αφού πίστευε ότι «θα κρατούσε το παιδί τους».

Στον ανακριτή, επανέλαβε τη φράση που είχε πει αρχικά στους αστυνομικούς. «Έχω ένα μαύρο πέπλο» τόνιζε ξανά και ξανά, ενώ αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη γιατί δεν είχε κάνει κάτι τόσο κακό. «Θυμάμαι μόνο ότι έσπασα το τζάμι της πόρτας» είπε. «Η πεθερά μου φώναζε ότι θα με κλείσει στο ψυχιατρείο. Μετά δε θυμάμαι τι έγινε» συμπλήρωσε και συνέχισε: «φεύγοντας συνάντησα τον αδερφό της γυναίκας μου και τον έσπρωξα, αφού δε βρήκα το παιδί μου στο σπίτι».

Εξω από το δικαστικό μέγαρο του Βόλου, όπου συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί αλλά και απλοί πολίτες, είχαν συγκεντρωθεί για να αποδοκιμάσουν τον 32χρονο σημειώθηκαν επεισόδια. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να συγκρατήσουν και να απωθήσουν τον κόσμο, ενώ τα επεισόδια συνεχίσθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας καθώς κάποιοι προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν το λεωφορείο της Αστυνομίας.

Στο ψυχιατρείο της Φυλακής Κορυδαλλού

Ο δράστης αυτούς τους 11 μήνες νοσηλεύεται στην Ψυχιατρική κλινική των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου παρακολουθείται από τους γιατρούς.

Η συγκλονιστική συνέντευξη του πατέρα των θυμάτων στον Δημήτρη Μαρέδη

Έξι μήνες μετά το διπλό φονικό της Μακρινίτσας όπου ο σφαγιάστηκαν η Κωνσταντίνα και ο αδερφός της Γιώργος από το σύζυγο της 28χρονης, ο Απόστολος Τσάπας, πατέρας των δύο παιδιών μίλησε στον Δημήτρη Μαρέδη και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Ο κ. Απόστολος Τσάπας μιλώντας στο Star Channel μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Δεν ξεχνιούνται τα όσα έζησα, πλέον έχουμε την πλήρη επιμέλεια του παιδιού, το οποίο θα πάρει το δικό μας επώνυμο, το έχουμε σαν παιδί μας και όχι σαν εγγόνι. Εξάλλου λένε «του παιδιού μου το παιδί, δύο φορές παιδί μου».

Για τις μνήμες που έχει το παιδί από το φονικό:

Ήμουν πάνω με το παιδί, ακούσαμε θόρυβο και τα τζάμια να σπάνε, έχει μνήμες το παιδί από εκείνη τη μέρα, πλέον όταν ακούει θόρυβους φοβάται και ζητάει τον παππού. Έρχεται στην αγκαλιά μου. Εμένα από την άλλη μου φαίνεται ότι θα ανοίξει η πόρτα και θα μπουν τα παιδιά μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την τελευταία αναπνοή του παιδιού.

Για το εάν μένει στο ίδιο σπίτι:

Όχι, μένω αλλού πλέον, ούτε το παιδί του αρέσει να πηγαίνουμε εκεί. Είναι σαν να πατάω πάνω στα πτώματα των παιδιών μου.

Για το τί ζητάει για τον φονιά:

Να σαπίσει στη φυλακή, αμφισβητώ ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, είχε έρθει αποφασισμένος να σκοτώσει. Θα σκοτώνε και εμένα και το παιδί. Όταν άκουγα τη φασαρία δεν ήξερα ότι είχε σκοτώσει τα παιδιά μου.

Για το εάν πάει στο κοιμητήριο:

Πηγαίνω, μπορώ να κάθομαι δύο ώρες να μιλάω μόνος μου. Μερικές φορές έρχεται και το παιδί, χαϊδεύει και φιλάει τη φωτογραφία της μαμάς του.

 

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr