search-button
cross-out

Μάνδρα: Στο μικροσκόπιο οι γονείς του 17χρονου – Οι ανώνυμες καταγγελίες για κακοποίηση και παραμέληση

Το ενδεχόμενο να έχουν υποστεί σωματική κακοποίηση τα 7 αδέρφια του 17χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του την Πέμπτη στη Μάνδρα, εξετάζουν οι αρχές.
Μάνδρα: Στο μικροσκόπιο οι γονείς του 17χρονου – Οι ανώνυμες καταγγελίες για κακοποίηση και παραμέληση

Η ιατροδικαστική έκθεση μετά τη νεκροψία-νεκροτομή στον ανήλικο, δεν έδειξε σημάδια πρόσφατης ή παλιότερης κακοποίησής του, όμως ο Εισαγγελέας ανηλίκων δεν αποκλείεται να ζητήσει να εξεταστούν και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.

Παρά την εξιχνίαση του θανάτου του 17χρονου αγοριού και την ομολογία του 14χρονου αδερφού του, οι Εισαγγελικές αρχές, διεξάγουν παράλληλη έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των άλλων 7 παιδιών της οικογένειας.

Δύο ανώνυμες καταγγελίες, μέσα σε ένα χρόνο, στο «Χαμόγελο του Παιδιού», έκαναν λόγο για κακοποίηση και παραμέληση, από τους γονείς. Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας κοινωνικοί λειτουργοί έχουν πραγματοποιήσει έλεγχο στο σπίτι, ενώ είχε ζητηθεί από τους γονείς να ακολουθούν εξειδικευμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής.

Το πρωί του Σαββάτου, ένα από τα αδέρφια του 17χρονου και άλλα μέλη της οικογένειας του, βρέθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγεται μετά τον θάνατο του αγοριού. Στις 28 Ιουνίου του 2021, αλλά και στις 19 Απριλίου του 2022, η Εισαγγελία ανηλίκων είχε λάβει αναφορά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» με την ένδειξη του επείγοντος, έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες που αφορούσαν τα παιδιά της οικογένειας από τη Μάνδρα.

Λόγω αυτών των δύο αναφορών, αλλά και μετά τον φρικτό θάνατο του ανήλικου αγοριού, οι δικαστικές αρχές βάζουν ξανά στο μικροσκόπιο τους δύο γονείς. Οι ανώνυμες καταγγελίες έκαναν λόγο για κακοποίηση από τον πατέρα και για παραμέληση. Παράλληλα γινόταν αναφορά ότι τα δύο παιδιά δεν πήγαιναν στο σχολείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά πήγαιναν σε νυχτερινό σχολείο και το πρωί απασχολούνταν στο μαντρί της οικογένειας, φροντίζοντας τα ζώα. Προκαταρκτική έρευνα διεξάγεται και για τον πατέρα ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

«Του φώναζα “ξύπνα, ξύπνα”…»

«Μετά τον πυροβολισμό πήγα πάνω από τον αδερφό μου. Του φώναζα ‘ξύπνα, ξύπνα’. Είδα ότι δεν γινόταν τίποτα. Τρομοκρατήθηκα. Φοβήθηκα τόσο πολύ που δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Αποφάσισα να φύγω και να πάω στο σπίτι μου με τα πόδια», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 14χρονος, που ομολόγησε την Παρασκευή την εμπλοκή του στο θάνατο του αδερφού του.

Η ιατροδικαστική έκθεση, επιβεβαίωσε ακριβώς τα όσα περιέγραψε το αγόρι. Όπως διαπιστώθηκε, τόσο η απόσταση και το ύψος από το οποίο εβλήθη ο 17χρονος, όσο και η πορεία της σφαίρας φαίνεται ότι συνάδουν με τη σωματοδομή του 14χρονου αγοριού. Συγκεκριμένα η σφαίρα από τη μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα είχε «ανοδική πορεία» σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, κάτι που δείχνει ότι η βολή έγινε από χαμηλότερο ύψος.

Παράλληλα από τη νεκροψία-νεκροτομή, προέκυψε ότι ο ανήλικος έχασε τη ζωή του από ένα θανατηφόρο τραύμα στον αυχένα, κάτι που επίσης επιβεβαιώνει τις περιγραφές του 14χρονου, που έκανε λόγο για μια βολή από εκπυρσοκρότηση του όπλου.

Την καραμπίνα όπως είπε ο ανήλικος, την είχε πάρει κρυφά από ένα σεντούκι όπου ήξεραν τα δύο παιδιά ότι την έκρυβε ο πατέρας τους. Σε βάρος του 14χρονου αγοριού, που πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο ενώπιον της Ανακρίτριας, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr