search-button
cross-out

Μανώλης Σφακιανάκης: Οι αρχές μου είναι γνωστές και αδιαπραγμάτευτες. Σέβομαι τον θεσμό του Περιφερειάρχη, όχι όμως τις πολιτικές σκοπιμότητες.

Σχετικά με την δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και την αποπομπή μου από την παράταξη «Αττική Μπροστά» έχω να δηλώσω τα εξής:
Μανώλης Σφακιανάκης: Οι αρχές μου είναι γνωστές και αδιαπραγμάτευτες. Σέβομαι τον θεσμό του Περιφερειάρχη, όχι όμως τις πολιτικές σκοπιμότητες.

Η τοποθέτησή μου για το τραγικό γεγονός της γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας, έξω από το Τμήμα των Αγίων Αναργύρων ήταν ξεκάθαρη και βασιζόταν στην επιστημονική και επαγγελματική μου εμπειρία. Έγινε δε, στο πλαίσιο ενός πολύ περιορισμένου τηλεοπτικού χρόνου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για την ακριβή και λεπτομερή της διατύπωση.

Από χθες βιώνω μία προσπάθεια “δολοφονίας” της δικής μου προσωπικότητας, ενάντια σε κάθε λογική, με φανερό σκοπό την αποδόμησή μου σε επαγγελματικό και πολιτικό επίπεδο.

Ίσως φταίει η μεγάλη εκτίμηση και αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό μου οι 17.000 συμπολίτες μου, οι οποίοι τον περασμένο Οκτώβριο με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, αντιλαμβανόμενοι την αλήθεια που υπηρετώ την οποία και συνεχίζω να υπηρετώ…

Είναι στ’ αλήθεια δυνατόν, να πιστεύει κάποιος ότι θα μπορούσα να δικαιολογήσω έναν δολοφόνο και ένα τέτοιο απεχθές και στυγνό έγκλημα;

Έχοντας δώσει αγώνες και μάχες κατά της εγκληματικότητας επί πολλές δεκαετίες, υπηρετώντας τον Έλληνα πολίτη από τη θέση του Αξιωματικού της Αστυνομίας, παραμένω σταθερά δίπλα του, χωρίς να νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ στα τρολς του διαδικτύου.

Η ηθική μου, οι αρχές μου και οι αξίες μου είναι γνωστές σε όλον τον κόσμο, είναι αναλλοίωτες από θέσεις εξουσίας και δεν τροποποιούνται ανάλογα με τα πολιτικά συμφέροντα και τις απαιτήσεις του Twitter.

Υπό το βάρος αυτών των πιέσεων, διάβασα με έκπληξη την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Αττικής.

Σέβομαι τον κ. Χαρδαλιά, τον ευχαριστώ για τη σύντομη συνεργασία, αλλά δεν αποδέχομαι ως άνθρωπος, οικογενειάρχης  και πατέρας καμία αμφισβήτηση για τις ηθικές μου αξίες.

Μετά από τόσα χρόνια, βρίσκω περιττό να υπογραμμίσω ότι βρίσκομαι πάντα στην πλευρά του θύματος και όχι του θύτη.

Αλλά πέρα από τις κατά τα άλλα όμορφες συζητήσεις καφενειακού τύπου, εγώ αναλαμβάνω καθημερινά την ευθύνη να παρέχω χρήσιμες συμβουλές στις γυναίκες- και στους άνδρες- που βρίσκονται σε τέτοια αδιέξοδα και κινδυνεύουν.

Σε μια κοινωνία που αλλάζει, τα σύγχρονα λαϊκά δικαστήρια της κοινωνικής δικτύωσης έρχονται να καλύψουν κάτω από το χαλί την πραγματική κατάσταση του κοινωνικού και διαδικτυακού εγκλήματος.  Στη σημερινή κοινωνία έχουμε χρέος όλοι μας να είμαστε χρήσιμοι και να καθοδηγούμε τον κόσμο για να νιώθει πιο δυνατός και ασφαλής.

Αυτόν τον ρόλο δε μπορεί να μου τον στερήσει κανείς, διότι έτσι αισθάνομαι τη χρησιμότητά μου στην κοινωνία.

Δεν υπήρξα -και δε φιλοδοξώ- να γίνω επαγγελματίας πολιτικός, ώστε να με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Παραμένω ένας απλός άνθρωπος, που στόχο έχει την προστασία των συμπολιτών του και μόνο.

Και κάτι ακόμα. Τα θύματα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας γνωρίζουν ότι είμαι εδώ και πολλά χρόνια πρακτικά δίπλα τους. Χωρίς περιστροφές, χωρίς «ναι μεν αλλά», χωρίς αστερίσκους. Όχι με ανέξοδες ανακοινώσεις.

Αλλά με φυσική παρουσία 24 ώρες το 24ωρο.

Στον πόνο, στη δυσκολία, στην αγωνία, στη μάχη που δίνουν, για να κερδίσουν πίσω τη χαμένη τους ζωή, που κάποιοι εγκληματίες τούς στερούν, μέσα από το Ινστιτούτο μας, το CSI INSTITUTE.

Μανώλης Σφακιανάκης

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

csii.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Το τραγούδι που γράφτηκε για τον Γιώργο Μαρίνο – Η ιστορία πίσω από τους στίχους της Νίνας Ναχμία
Lifestyle

Το τραγούδι που γράφτηκε για τον Γιώργο Μαρίνο – Η ιστορία πίσω από τους στίχους της Νίνας Ναχμία

Άγιος έρωτας – Ο Μαρκόπουλος συναντά τη μάνα του!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άγιος έρωτας – Ο Μαρκόπουλος συναντά τη μάνα του!

Βαρύ πένθος στον Πύργο για τον θάνατο του 18χρονου Μάκη
Ελλάδα

Βαρύ πένθος στον Πύργο για τον θάνατο του 18χρονου Μάκη

Θάνατος εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη-Σοκάρει η αναφορά που είχε κάνει: Η μαθήτρια…την ώρα που δίδασκα  με είπε π…, με απείλησε ότι θα με δείρει, με έσπρωξε δυο φορές και…
Videos

Θάνατος εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη-Σοκάρει η αναφορά που είχε κάνει: Η μαθήτρια…την ώρα που δίδασκα με είπε π…, με απείλησε ότι θα με δείρει, με έσπρωξε δυο φορές και…

Το “Moments” κάνει πρεμιέρα με πρώτο καλεσμένο τον Γιώργο Καπουτζίδη!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το “Moments” κάνει πρεμιέρα με πρώτο καλεσμένο τον Γιώργο Καπουτζίδη!

Καλαμαριά: Ακατάσχετη αιμορραγία από μαχαιριά στην καρδιά, «έδειξε» η ιατροδικαστική για τον 20χρονο Κλεομένη που δολοφονήθηκε
Ελλάδα

Καλαμαριά: Ακατάσχετη αιμορραγία από μαχαιριά στην καρδιά, «έδειξε» η ιατροδικαστική για τον 20χρονο Κλεομένη που δολοφονήθηκε

Βάσω Λασκαράκη για Λευτέρη Σουλτάτο:  Είναι ένας χαρακτήρας ισοπεδωτικός. Η ζωή μαζί του είναι το κάτι άλλο…
Lifestyle

Βάσω Λασκαράκη για Λευτέρη Σουλτάτο: Είναι ένας χαρακτήρας ισοπεδωτικός. Η ζωή μαζί του είναι το κάτι άλλο…

«Σήμερα ο κόσμος μας σκοτείνιασε»: Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα του 18χρονου Μάκη που σκοτώθηκε στον Πύργο
Ελλάδα

«Σήμερα ο κόσμος μας σκοτείνιασε»: Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα του 18χρονου Μάκη που σκοτώθηκε στον Πύργο

zinapost.gr