Μάνος Δασκαλάκης-Ρούλα Πισπιρίγκου: «Τους δένει ένα τεράστιο μυστικό»!

«Από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της Ρούλας» οι επόμενες συλλήψεις

Ο συνδυασμός των καταθέσεων που έχουν ήδη ληφθεί για την υπόθεση της Πάτρας, με αυτές που πρόκειται να ληφθούν, με κυρίαρχη αυτή της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα, θα οδηγήσουν τις Αρχές σε συλλήψεις προσεχώς, υποστήριξε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Γιώργος Αναστασόπουλος.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας από τον ιατροδικαστικό χώρο, τα νέα εμπλουτισμένα στοιχεία τα οποία έχει στη διάθεσή της η κ.Τσιόλα έχουν σχέση με την ιατροδικαστική έκθεση που έχει συντάξει για τον θάνατο της Ίριδας, του δεύτερου παιδιού του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, οδηγούν στην κατεύθυνση των συλλήψεων.

«Μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη ιατροδικαστής ήταν εκείνη που ανέβηκε τα σκαλιά του δικαστικού μεγάρου της Πάτρας μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας και είχε μια μακρά συζήτηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, παρόντος ενός ακόμη Εισαγγελέα, όπου αναπτύχθηκαν εκεί όλοι οι προβληματισμοί, οι υποψίες, για να πάρει μια σειρά αυτή η υπόθεση, να δοθεί δηλαδή η εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης», είπε ακόμα ο δημοσιογράφος στο Mega.

Σε ότι αφορά τις πιθανές συλλήψεις, ο κ.Αναστασόπουλος διευκρίνισε ότι δεν μιλάμε για συλλήψεις που θα γίνουν σε 1-2 ημέρες: «Γνωρίζοντας το περιεχόμενο κάποιων καταθέσεων, εξωδίκως βέβαια, βλέπουμε ότι οδηγούνται τα πράγματα εκεί», ενώ για την ταυτότητα των… υποψηφίων, ο δημοσιογράφος σχολίασε: «Από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου».

«Τους δένει ένα τεράστιο μυστικό»
Η σχέση ανάμεσα στον Μάνο Δασκαλάκη και τη Ρούλα Πισπιρίγκου «δεν είναι καθόλου ερμαφρόδιτη», σχολίασε επίσης ο Γιώργος Αναστασόπουλος πριν αποκαλύψει:

«Τους δένει ένα, δεν ξέρω αν είναι θανάσιμο, τους δένει πάντως ένα τεράστιο μυστικό. Η αποκωδικοποίησή του από το τμήμα Ανθρωποκτονιών θα διευκολύνει τα πράγματα. Γι’ αυτό υπάρχει αυτή συμπεριφορά, αυτή η αβρότητα στην ανταλλαγή μηνυμάτων μέσα κι έξω από τη φυλακή. Είναι κομβικής σημασίας αυτό. Είναι τουλάχιστον ένα μυστικό».

Η άτυπη Επιτροπή
Η εισαγγελική εντολή για εκ νέου σύνταξη των ιατροδικαστικών εκθέσεων αναφορικά με τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ίριδας, των δύο εκ των τριών παιδιών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, έφεραν  το τέλος της άτυπης Επιτροπής των ιατροδικαστών και το τέλος της έρευνάς της.

Η συγκεκριμένη Επιτροπή αποτελείτο από τους Νίκο Καρακούκη, Νίκο Καλογρηά και Χριστίνα Τσάκωνα (είχε συντάξει την αρχική ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας) και είχε συσταθεί για να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτων των δύο κοριτσιών, τον Απρίλιο του 2019 (Μαλένα) και τον Μάρτιο του 2021 (Ίριδα).

Ωστόσο, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, οι οποίοι χειρίζονται τις δικογραφίες για τους θανάτους των δύο παιδιών, παρήγγειλαν να συνταχθούν από την αρχή οι ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Ο Γιώργος Αναστασόπουλος σχολίασε ότι επιτέλους έγινε η σωστή κίνηση και πως η Επιτροπή δεν επρόκειτο να βγάλει κανένα πόρισμα, ενώ από τα όσα άφησε να εννοηθούν, οι κ.κ. Καρακούκης και Καλογρηάς θα συνεχίσουν τη δουλειά τους στην υπόθεση.

«Ποτέ δεν υπήρξε θέμα ανασκόπησης για την ιατροδικαστική έκθεση που αφορά στην Ίριδα. Και δεν θα είχαμε πόρισμα από την πλευρά της Επιτροπής επειδή έπρεπε να τηρηθούν κάποιες ισορροπίες ανάμεσα στους ιατροδικαστικούς κύκλους. Τώρα θα το έχουμε το πόρισμα … Ήταν οξύμωρο η κ.Τσάκωνα να ελέγχει και να ελέγχεται… Χάθηκε πάρα πολύ χρόνος… Παραμυθιαζόμασταν επί ενάμισι μήνα τώρα».

Πηγή: newsbreak.gr