search-button
cross-out

Μανταλένα Καϊλή: «Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από το Ευρωκοινοβούλιο» – Το στοιχείο που αποκαλύπτει η «Corriere della Sera»

Στα όσα έχουν αποκαλυφθεί γύρω από το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, αναφέρθηκε η αδελφή της 44χρονη πολιτικού, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera». Μετά τις αποκαλύψεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι ερευνώνται και οι δραστηριότητες της ELONTech, της ΜΚΟ που ίδρυσε η Μανταλένα Καϊλή.
Μανταλένα Καϊλή: «Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από το Ευρωκοινοβούλιο» – Το στοιχείο που αποκαλύπτει η «Corriere della Sera»

Σχολιάζοντας στην «Corriere della Sera» τα όσα ακούγονται και γράφονται γύρω από το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, η αδελφή της κάνει λόγο μόνο για «εντυπώσεις» από τα ΜΜΕ. Όσον αφορά την ίδια, η Μανταλένα Καϊλή αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως βάση για να προβεί κάποιος σε κατηγορίες εναντίον της και δηλώνει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση. «Είναι σε εξέλιξη έρευνες για την Εύα, θα υπάρξει δίκη και θα δούμε» λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας για την αδερφή της.

Η ίδια επιμένει στη θέση ότι δεν έχει λάβει χρήματα «και αναρωτιέται γιατί θα πρέπει να σχολιάσει “παράνομες ενέργειες που δεν προκύπτουν από έγγραφα”». Σχετικά με την ELONTech και τις πληροφορίες ότι οι αρχές ελέγχουν τις δραστηριότητες της, εξηγεί στην «Corriere della Sera» ότι δεν πρόκειται για ΜΚΟ αλλά «ένα επιστημονικό παρατηρητήριο για τις νέες τεχνολογίες».

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων της «Corriere della Sera» για το αν έχει λάβει χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η αδερφή της Εύας Καϊλή απαντά «ούτε ένα ευρώ» ενώ στο δεύτερο ερώτημα αν υπάρχει κάποια σύνδεση με τις Βρυξέλλες, απαντά «παρευρεθήκαμε στην τέταρτη συνεδρίαση για την τεχνητή νοημοσύνη που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συνεργασία της UNESCO, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ».

Η σύνδεση της Μανταλένας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι
Η Μανταλένα Καϊλή γνωρίζει αρκετά καλά τον σύντροφο της αδελφή της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, καθώς κατά την διάρκεια της πανδημίας τους είχε φιλοξενήσει για 16 μήνες στο σπίτι της στην Αθήνα. Η ίδια όμως μιλώντας στην «Corriere della Sera» δεν ήθελε να αναφερθεί καθόλου στον 35χρονο σύντροφο της αδελφή της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Corriere della Sera», υπάρχει όμως μια «σύνδεση» στις οικονομικές δραστηριότητες αυτών των δύο. Γεγονός που πυροδότησε και τη φημολογία γύρω από την έρευνα για την ELONTech. Την Μανταλένα Καϊλή και τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, φέρεται να τους «συνδέει» μια πολύ γνωστή οικονομική σύμβουλο στο Μιλάνο, η Monica Rossana Bellini. Πρόκειται για μια οικονομικό σύμβουλο που ασχολείται με πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και ειδικεύεται σε μεγάλες αγοροπωλησίες.

Πληροφορίες της «Corriere della Sera» αναφέρουν ότι από τις αρχές ερευνάται πλέον και η Monica Rossana Bellini, αν και όχι με τον ίδιο τρόπο που ελέγχεται η Μανταλένα Καϊλή.

Με πληροφορίες από «Corriere della Sera»

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr