search-button
cross-out

Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Βασιλιάς Κάρολος – Η φιλική τους σχέση και οι συναντήσεις τους σε Κρήτη και Μπάκιγχαμ

Μία σχέση αμοιβαίας εκτίμησης ανάμεσα σε δύο εμβληματικές προσωπικότητες με διεθνή ακτινοβολία
Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Βασιλιάς Κάρολος – Η φιλική τους σχέση και οι συναντήσεις τους σε Κρήτη και Μπάκιγχαμ

Μαριάννα ΒαρδινογιάννηΒασιλιάς Κάρολος. Μία σχέση αμοιβαίας εκτίμησης ανάμεσα σε δύο εμβληματικές προσωπικότητες με διεθνή ακτινοβολία. Το σπουδαίο έργο της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη κατάφερε από νωρίς να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις παγκόσμιου βεληνεκούς και την εκτίμηση του πρίγκιπα τότε Καρόλου. Μία σχέση που δεν περιορίστηκε στα επαγγελματικά και κοινωνικά όρια, αλλά πήρε οικογενειακή μορφή.

Μία σχέση αλληλοεκτίμησης που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τις συναντήσεις της κυρίας Βαρδινογιάννη με τον πρίγκιπα Κάρολο, γιο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ήταν το 2018, όταν ο τότε πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα βρέθηκαν στην Κνωσό του Ηρακλείου Κρήτης και περιηγήθηκαν σε μία ιδιωτική ξενάγηση στον φημισμένο αρχαιολογικό χώρο. Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε φτάσει από νωρίς στο νησί, προκειμένου να τον συνοδεύσει στην επίσκεψη του στον αρχαιολογικό χώρο και να τον μυήσει στο σύμπαν της κρητικής φιλοξενίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η αείμνηστη Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να μιλήσει στον Κάρολο για το αίτημα ένταξης της Κνωσού στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και του Ερωτόκριτου στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Παράλληλα, η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO τού προσέφερε ως συμβολικό δώρο το βιβλίο της με τίτλο “Προσεγγίζοντας τη γυναικεία ταυτότητα: Αναζητήσεις στη Μινωική Κοινωνία”, αποτέλεσμα της διδακτορικής διατριβής της στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ – η Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε εκπονήσει, μεταξύ άλλων, σπουδές πάνω στην Αρχαιολογία.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη - Βασιλιάς Κάρολος | Η φιλική τους σχέση και οι συναντήσεις τους σε Κρήτη και Μπάκιγχαμ

Η δεύτερη μεταξύ τους συνάντηση πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο μετά, το 2019. Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, στο Λονδίνο, προς τιμή της κυπριακής διασποράς στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας στις 5 Μαρτίου του 2019. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κυρία Βαρδινογιάννη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εκτενώς με τον Πρίγκιπα Κάρολο, ενδυναμώνοντας τη φιλία που είχαν αναπτύξει, αλλά και τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Τότε, ο πρίγκιπας Κάρολος ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για την στήριξή της ίδιας και της οικογένειάς της στο φιλανθρωπικό Ίδρυμα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, το Prince’s Trust.

Η είδηση του θανάτου της Μαριάννας Βαρδινογιάννη το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουλίου προκάλεσε θλίψη στο πανελλήνιο, με την κυρία Βαρδινογιάννη να μεταβαίνει στην τελευταία της κατοικία, όπως πορεύτηκε εν ζωή, με αξιοπρέπεια και αγάπη.

harpersbazaar.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr