search-button
cross-out

«Μαζί, με στόχο την Υγεία»: Μία γόνιμη συνεργασία στην άγονη γραμμή

«H ζωή στο νησί μας είναι παράδεισος» μας λέει ο Μανώλης Μελιανός, ένας από τους 35 μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων μα και πανέμορφων Αρκιών που όπως και οι συντοπίτες του απολαμβάνει μια «ανθρώπινη και ελεύθερη» καθημερινότητα που δεν θα άλλαζαν με τίποτα.
«Μαζί, με στόχο την Υγεία»: Μία γόνιμη συνεργασία στην άγονη γραμμή

Ωστόσο, αν κάτι τους απασχολεί καθημερινά, είναι η προσβασιμότητα σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που είναι απαραίτητη για κάθε άνθρωπο.

Αρκιοί

Αρκιοί

Αντίστοιχες είναι οι ανησυχίες  και των μόνιμων κατοίκων της Ελαφονήσου, η οποία σύμφωνα με τη Δήμαρχο της, Ευσταθία Λιάρου, μπορεί να μη βρίσκεται σε ακριτικό σημείο στον ελλαδικό χάρτη, αλλά βρίσκεται ακριτικά στον πελοποννησιακό χάρτη.

Ελαφόνησος

Τις ανησυχίες αυτές και ορισμένες από τις υγειονομικές ανάγκες των  νησιών μας, καλύπτει ήδη από το 2014 το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας “Μαζί, με στόχο την υγεία”. Πρόκειται για μία γόνιμη συνεργασία της Alpha Bank και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας“ Άγονη Γραμμή Γόνιμη”, με  στόχο την έμπρακτη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ειδικότερα τη θωράκιση των μονάδων υγείας των ελληνικών νησιών.

Παράδοση στους Αρκιούς από την Alpha Bank και την Άγονη Γραμμή Γόνιμη

Δωρεές απαραίτητου ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας “Μαζί, με στόχο την υγεία”,σύμφωνα με την Ρούλη Χριστοπούλου, Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Alpha Bank, προβλέπει δωρεές ιατρικών μηχανημάτων και υγειονομικού εξοπλισμού: «Από την έναρξη του Προγράμματος έως σήμερα, έχουν παραδοθεί 240.000 ιατρικά μηχανήματα, συσκευές και είδη ιατροφαρμακευτικού υλικού σε απομακρυσμένα Περιφερειακά Ιατρεία του νησιωτικού χάρτη» δήλωσε η κ. Χριστοπούλου από τους Αρκιούς.«Ως αποτέλεσμα, περισσότεροι από 800.000 κάτοικοι μέχρι σήμερα έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας απαραίτητες, αλλά όχι δεδομένες για αυτά τα νησιά».

«Οι δράσεις του “Μαζί, με στόχο την υγεία” πραγματοποιούνται σε περιοχές των οποίων ο πληθυσμός μειώνεται ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, κατά τους οποίους η πρόσβαση είναι, είτε περιορισμένη είτε και εξαιρετικά δύσκολη. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής και περίθαλψης που παρέχεται στους κατοίκους, τους προτρέπει να παραμείνουν στις περιοχές αυτές», ανέφερε η κ. Χριστοπούλου.

Λευτέρης Πέντες, Δήμαρχος Πάτμου

Κίνητρα για να μείνουμε όλο τον χρόνο στα νησιά μας

«Το “Μαζί, με στόχο την υγεία” κάλυψε σημαντικές ανάγκες για το νεοσύστατο Ιατρείο των Αρκιών» δηλώνει ο Λευτέρης Πέντες, Δήμαρχος Πάτμου, στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγονται οι Αρκιοί. «Με τέτοιες πρωτοβουλίες δίνονται κίνητρα ώστε οι κάτοικοι ακριτικών περιοχών να παραμένουν στον τόπο τους»σημειώνει τονίζοντας τη σημασία της αίσθησης ασφάλειας για θέματα υγείας ως καθοριστικό παράγοντα προκειμένου να παραμείνει κάποιος όλο τον χρόνο στα νησιά μας.

Αρκιοί

Ειδικότερα,όσον αφορά τα νησιά της άγονης γραμμής,σύμφωνα με τη Μάγδα Μουτζούρη, υπεύθυνη προγραμμάτων της ΑΜΚΕ «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», το Πρόγραμμα στοχεύει στην απόλυτη ικανοποίηση των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των κατοίκων σε τοπικό επίπεδο, έτσι ώστε να μειωθεί η ανάγκη μετακίνησης των κατοίκων σε μεγαλύτερα νησιά για λόγους ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης.

«Tο “Μαζί, με στόχο την υγεία” πρωτοπορεί, όχι απλώς προσφέροντας, αλλά βοηθώντας εντελώς στοχευμένα τα νησιά, κυρίως, της άγονης γραμμής» τόνισε η κ. Μουτζούρη. «Ωστόσο, μετά από 8 χρόνια και 60 νησιά, έχουμε συναντήσει ελλείψεις ακόμα και σε περιοχές που δεν θα το περιμέναμε, κατά βάση τουριστικές».

Αγροτικό Ιατρείο Αρκιών

Αρκιοί

Προστιθέμενη αξία στο έργο των γιατρών

Για τη Δήμαρχο Ελαφονήσου «κάθε είδους προσφορά σε συνδυασμό με το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό, μπορεί να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας που είναι απαραίτητο να υπάρχει στους μικρούς προορισμούς», επισήμανε η κ. Λιάρου.«Ο εξοπλισμός που μας δώρισε η Alpha Bank,θα δώσει προστιθέμενη αξία στο έργο των γιατρών μας».

Ευσταθία Λιάρου, Δήμαρχος Ελαφονήσου

Ελαφόνησος

Ο προγραμματισμός του προγράμματος για το 2021 περιλαμβάνει 13 νησιά μας, με την Ελαφόνησο και τους Αρκιούς να έχουν ήδη παραλάβει ιατρικά μηχανήματα, υγειονομικό εξοπλισμό και ιατροφαρμακευτικά υλικά στα περιφερειακά ιατρεία τους.

Παράδοση στην Ελαφόνησο από την Alpha Bank και την Άγονη Γραμμή Γόνιμη

Ελαφόνησος

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της AlphaBank “Μαζί, με στόχο την υγεία” στην ιστοσελίδα του.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Advertorial

Latest

“Αντίο μαμά. Θα σε αγαπάμε για πάντα…”: Ράγισαν καρδιές τα 3 παιδιά της Φώφης στον αποχαιρετισμό
Ελλάδα

“Αντίο μαμά. Θα σε αγαπάμε για πάντα…”: Ράγισαν καρδιές τα 3 παιδιά της Φώφης στον αποχαιρετισμό

Φώφη Γεννηματά: Έπεσε πάνω στο φέρετρο ο σύζυγός της – Σπαρακτικές εικόνες στη Μητρόπολη
Ελλάδα

Φώφη Γεννηματά: Έπεσε πάνω στο φέρετρο ο σύζυγός της – Σπαρακτικές εικόνες στη Μητρόπολη

Φώφη Γεννηματά: Η συγκινητική ζωγραφιά της 7χρονης Κατερίνας – «Μη φοβάσαι, θα είναι μαζί σου οι άγγελοι»
Ελλάδα

Φώφη Γεννηματά: Η συγκινητική ζωγραφιά της 7χρονης Κατερίνας – «Μη φοβάσαι, θα είναι μαζί σου οι άγγελοι»

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Συντετριμμένοι ο σύζυγος και τα τρία παιδιά της- Η τρυφερή ματιά του 17χρονου γιου της και οι λυγμοί του σύζυγου της
Videos

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Συντετριμμένοι ο σύζυγος και τα τρία παιδιά της- Η τρυφερή ματιά του 17χρονου γιου της και οι λυγμοί του σύζυγου της

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Τι ζήτησε  η αδελφή της πριν  την αποχαιρετήσει για πάντα
Videos

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Τι ζήτησε η αδελφή της πριν την αποχαιρετήσει για πάντα

Κηδεία Φώφης  Γεννηματά:  Η άφιξη του συζύγου και των τριών παιδιών της στη Μητρόπολη Αθηνών
Videos

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Η άφιξη του συζύγου και των τριών παιδιών της στη Μητρόπολη Αθηνών

Η Σύμη αποχαιρετά με συγκίνηση την Φώφη Γεννηματά: Eρχόταν εδώ  τα καλοκαίρια από μικρό παιδί. Για μας ήταν αδερφή….
Videos

Η Σύμη αποχαιρετά με συγκίνηση την Φώφη Γεννηματά: Eρχόταν εδώ τα καλοκαίρια από μικρό παιδί. Για μας ήταν αδερφή….

Φώφη Γεννηματά – Η  συγκινητική εξομολόγηση του Νίκου Υποφάντη: Μας έδωσε κουράγιο όταν ο γιος μας έδινε μάχη με τον καρκίνο
Ελλάδα

Φώφη Γεννηματά – Η συγκινητική εξομολόγηση του Νίκου Υποφάντη: Μας έδωσε κουράγιο όταν ο γιος μας έδινε μάχη με τον καρκίνο

zinapost.gr