search-button
cross-out

Μέγαρα: Ο 4χρονος “χαροπαλεύει” ενώ στο νοσοκομείο βρίσκονται και τα αδέρφια του – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες της μητέρας

Ο δράστης έπιασε το 4χρονο, το σήκωσε ψηλά στον αέρα και το πέταξε με δύναμη στο πάτωμα, πρόσφατα πέταξε το παιδί μέσα σε δοχείο με καυτό νερό
Μέγαρα: Ο 4χρονος “χαροπαλεύει” ενώ στο νοσοκομείο βρίσκονται και τα αδέρφια του – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες της μητέρας
Στο νοσοκομείο εισήχθησαν και τα τρία αδέρφια του τετράχρονου που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατριό του στα Μέγαρα. Τα τρία παιδιά, ηλικίας 11, 10 και 8 ετών, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, έχουν επίσης κακοποιηθεί από τον δράστη στο παρελθόν. Σημειώνεται ότι ο 8χρονος διεγνώσθη με κάταγμα στο χέρι και χειρουργήθηκε. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν το κάταγμα προκλήθηκε από βίαιη συμπεριφορά του πατριού ή από άλλη αιτία.

Σε βαριά κρίσιμη κατάσταση ο 4χρονος

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται το 4χρονο αγόρι που διακομίσθηκε στο Θριάσιο  με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, μετά τα άγρια χτυπήματα από τον 25χρονο σύντροφο της μητέρας του στα Μέγαρα. Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», όπου και νοσηλεύεται, αναφέρει χαρακτηριστικά.

  1. Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή), διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.
  2. Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.
  3. Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης.

Συγκλονίζουν οι περιγραφές της μητέρας

Σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό του 25χρονου. Η μητέρα του παιδιού, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, πως το μεσημέρι, επιστρέφοντας στο σπίτι, είδε τον σύντροφο της να χτυπάει το αγοράκι κι ότι πριν εξαφανιστεί της είπε πως δεν θα ησυχάσει εάν δεν της σκοτώσει ένα παιδί.

Ο σύντροφός της χτύπησε το αγοράκι το οποίο χαροπαλεύει. Όπως είπε η μητέρα του παιδιού στο Mega, ο 25χρονος σύντροφός της, την έστειλε να πάρει τσιγάρα, προκειμένου να βρει το πεδίο «ελεύθερο». Η γυναίκα είπε ότι, για καιρό, ο σύντροφός της, κακοποιούσε την ίδια και τα άλλα παιδιά της. Η μητέρα πράγματι έφυγε από το σπίτι, αφήνοντας πίσω τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της,  τα οποία φυσικά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν αυτό που συνέβη.

Όπως περιγράφει, ο δράστης έπιασε το 4χρονο, το σήκωσε ψηλά στον αέρα και το πέταξε με δύναμη στο πάτωμα. Μάλιστα, η ίδια λέει ότι, πρόσφατα, ο 25χρονος πέταξε το παιδί μέσα σε δοχείο με καυτό νερό, με αποτέλεσμα να τού προκαλέσει σημαντικά εγκαύματα. Η ίδια είπε ότι, πρόσφατα είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι ο σύντροφός της, της είχε πει ότι, «δε θα ησυχάσω αν δε σου σκοτώσω ένα παιδί».

Ο 4χρονος, που παραμένει διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάστασή στο Παίδων, είχε πέσει επανειλημμένα θύμα κακοποίησης.

Ιστορικό κακοποίησης

Στα μέσα το 2023 είχε μεταφερθεί για πρώτη φορά στο νοσοκομείο, με θλαστικά τραύματα και άλλα χτυπήματα, ενώ η μητέρα του παιδιού είχε κατάγματα. Ωστόσο, δεν κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία.

Πριν από περίπου δύο μήνες είχε μεταφερθεί και πάλι στο Νοσοκομείο Παίδων με εγκαύματα. Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου ενημέρωσε την εισαγγελέα για το περιστατικό, η οποία με τη σειρά της απευθύνθηκε στην αστυνομία και ζήτησε τα στοιχεία διεύθυνσης του παιδιού και της μητέρας. Ωστόσο, δεν ζητήθηκε, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, να διενεργηθεί προανάκριση.

Η μητέρα υποστήριξε πως τον τελευταίο μήνα ο 25χρονος είχε αρχίσει να επιδεικνύει πολύ βίαιη συμπεριφορά έναντι όλων των παιδιών της αλλά και στην ίδια.

«Είχε ξανανοσηλευτει στην εντατική»

Η γιαγιά του παιδιού, μιλώντας στο MEGA, αποκάλυψε ότι το αγοράκι νοσηλευτεί και στο παρελθόν σε ΜΕΘ, μετά από ένα άλλο άγριο επεισόδιο κακοποίησης. «Το χτύπαγε αυτός το παιδί. Αυτός το έχει ξαναχτυπήσει στη Λαμία το παιδί, είχε ξαναπάει στην εντατική το παιδί. Το χτύπαγε, δεν ξέρω για ποιον λόγο τώρα, τι έγινε».

Παραδέχθηκε ότι έβλεπαν συχνά μελανιές στο σώμα του κι ότι όταν ρωτούσαν πως συνέβησαν τους έλεγαν δικαιολογίες. «Δεν έδειχνε τίποτα μπροστά, όταν το έπαιρνε βλέπαμε μελανιές στον λαιμό, στα μούτρα, “που χτύπησε” έλεγα “το παιδί”, “έπεσε χτύπησε με τα αδέρφια του στις κούνιες” έλεγαν. Ψέματα» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κόρη μου έλειπε, δεν ήταν εκεί. Δεν την άφηνε να βγει από το σπίτι γιατί την είχε στη Λαμία λένε και δεν την άφηνε την κοπέλα να βγει έξω», συμπλήρωσε

Να σημειωθεί πως τα αδέλφια του 4χρονου, έχουν, επίσης, μεταφερθεί στο Παίδων και βρίσκονται σε προστατευτική φύλαξη κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr