search-button
cross-out

Μένιος Φουρθιώτης: Διεκόπη η δίκη – Παρών ο παρουσιαστής στην αίθουσα

Σε διακοπή για τις 23 Σεπτεμβρίου οδηγήθηκε η δίκη του Μενιου Φουρθιώτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Μένιος Φουρθιώτης: Διεκόπη η δίκη – Παρών ο παρουσιαστής στην αίθουσα

Ο εκ των συνηγόρων του, Θέμης Σοφός βρίσκεται εκτός Αθηνών για άλλη επαγγελματική υποχρέωση με αποτέλεσμα να συγκροτηθεί το δικαστήριο και να διακόψει. «Υπάρχουν προσωρινά κρατούμενοι, δεν υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερη διακοπή» είπε ο εισαγγελέας της έδρας.

Ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα, βρίσκεται στο εδώλιο μαζί με τρία ακόμη πρόσωπα για την υπόθεση των «στημένων» επιθέσεων έξω από το σπίτι του στα βόρεια προάστια.

Ο παρουσιαστής, που είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση αλλά πλέον είναι ελεύθερος, κατηγορείται για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία, αλλά και τα πλημμελήματα της ηθικής αυτουργίας στην προμήθεια-κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Σε ένα βούλευμα «καταπέλτη» ο Μενιος Φουρθιώτης κατηγορείται ότι εκτός από τις στημένες επιθέσεις φέρεται να ασκούσε πιέσεις σε υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας επισήμων και ευπαθών στόχων στέλνοντας τους «συνεχείς και επανειλημμένες ψευδείς μηνύσεις και εξώδικα», φτάνοντας ακόμη και στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος του ταξίαρχου της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας επισήμων και ευπαθών στόχων.

Κατά τους δικαστές, ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση φέρεται να έδωσε αμοιβή σε δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του προκειμένου αυτοί να εκτελέσουν τις δυο επιθέσεις που είχαν σημειωθεί έξω από το σπίτι του, στις 16 και στις 23 Απριλίου του 2021. Η πρώτη επίθεση έγινε με τη χρήση Καλάσνικοφ και η δεύτερη με την χρήση και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

«Στο πλαίσιο της επιδίωξής του να επαναφέρει η αρμόδια διεύθυνση φύλαξης ευπαθών στόχων την αστυνομική φρουρά φύλαξης και προστασίας του, ως δήθεν ευπαθούς στόχου, με πρόθεση προκάλεσε σε περισσότερους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατόπιν προτροπών και οδηγιών και έναντι αμοιβής που υποσχέθηκε και τους κατέβαλε», την απόφαση να τελέσουν σοβαρές αξιόποινες πράξεις (…) Ο κατηγορούμενος ενήργησε προκειμένου να εμφανιστεί ως δήθεν στόχος εγκληματιών που επιδιώκουν τη βλάβη ή τον θάνατό του» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δικαστές.

Σχετικά με τη δεύτερη επίθεση που σημειώθηκε στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, στο σκεπτικό του βουλεύματος αναφέρεται ότι ο υπόδικος παρουσιαστής «προκάλεσε στους συγκατηγορούμενους του κατόπιν προτροπών και οδηγιών και έναντι αμοιβής που υποσχέθηκε και τους κατέβαλε, την απόφαση (…) να προμηθευτούν, κατασκευάσουν και να κατέχουν εκρηκτικό μηχανισμό (…), ο οποίος τοποθετήθηκε στη μεταλλική ηλεκτρονική θύρα της εισόδου κλειστού χώρου στάθμευσης της οικίας του όπου και εξερράγη».

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, μετά τις δήθεν επιθέσεις, ο Μένιος Φουρθιώτης κατέφυγε στις αστυνομικές αρχές για να τις καταγγείλει, υποστηρίζοντας ότι άγνωστοι «ήθελαν να προκαλέσουν βλάβη της περιουσίας του και της υγείας του, ή ακόμα και το θάνατό του». Επιπλέον, με τις κινήσεις του αυτές αποπειράθηκε «να τελέσει το αδίκημα της εκβίασης αφού για να πετύχει τον επιδιωκόμενο σκοπό, ήτοι να θεωρηθεί από την αρμόδια αρχή ευπαθής στόχος και να του χορηγηθεί εκ νέου φύλαξη του προσώπου του και της οικίας του που η αρμόδια διεύθυνση είχε ήδη παύσει».

Δυο εκ των συγκατηγορουμένων του Μενιου Φουρθιώτη, κατηγορούνται μεταξύ άλλων και για απόπειρα ανθρωποκτονίας για την ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών της, στη Λεωφόρο Θησέως στις 16 Απριλίου 2021, όταν μετά από καταδίωξη ο ένας εκ των κατηγορουμένων, έβγαλε από σάκο που έφερε μαζί του ένα Καλάσνικοφ και πυροβόλησε τέσσερις τουλάχιστον φορές προς τους τρεις αστυνομικούς.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr