search-button
cross-out

Μεσαρά: Κοιμήθηκε η γερόντισσα που “έβλεπε” το μέλλον με τα μάτια της καρδιάς

Εκοιμήθη σε ηλικία 95 ετών η Γερόντισσα Γαλακτία Κανακάκη.
Μεσαρά: Κοιμήθηκε η γερόντισσα που “έβλεπε” το μέλλον με τα μάτια της καρδιάς

Στις 6 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Καλυβιανής εψάλλη η νεκρώσιμος ακολουθία.

Όπως λένε όσοι την είχαν γνωρίσει ήταν μια πραγματικά αγία μορφή της Μεσαράς, έχοντας με το βίο της και το θείο χάρισμα της εξασφαλίσει μια θέση μεταξύ των Αγγέλων.

Η Γερόντισσα Γαλακτία Κανακάκη ζούσε στην Πόμπια, όπου για χρόνια ήταν πολύς ο κόσμος, όλων των ηλικιών, ανάμεσα τους και πολύ νέα παιδιά, που την επισκέπτονταν για να λάβουν την ευχή της και συγκλονιζόταν από την πνευματικότητα και την διορατικότητα της να διακρίνει πολλά.

Τι είχε πει για την Οσία μορφή, ο Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ Νεόφυτος (βίντεο)

Ο Μητροπολίτης Μόρφου είχε από το 2017 αναφερθεί δημόσια για τη Γερόντισσα της Κρήτης.\

Την είχε επισκεφθεί μαζί με τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για σύγχρονη εν ζωή Αγία, φωτισμένη με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος, που βλέπει σαν “τηλεόραση”, με τα μάτια της καρδιάς!

Σύμφωνα με τον π. Αντώνιο Φραγκάκη έχει πει: “θα έχουμε δυσκολίες, αλλά όχι όσα ακούτε και διαβάζετε… Με το που θα κάνουν κάτι οι Τούρκοι, θα έρθει και το τέλος τους”.

Η  Γερόντισσα Γαλακτία της Μεσσαράς, τόνιζε κάθε τόσο και “τον επερχόμενο θρίαμβο της Ορθοδοξίας και την δόξα της Ελλάδος”! Ήταν μεγάλη όντως “πατριώτισσα σαν τον Άγιο Παΐσιο”!

Πηγή: ekriti.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr