search-button
cross-out

Μετά τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης και ο Δωδώνης: Ή θα εμβολιαστείτε ή θα μπείτε σε αργία

Οι δύο Μητροπολίτες θέτουν τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους ιερείς τους - «Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας»
Μετά τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης και ο Δωδώνης: Ή θα εμβολιαστείτε ή θα μπείτε σε αργία

Τέλος σε κάθε  προσπάθεια αμφισβήτησης της υγειονομικής πραγματικότητας από απείθαρχους ιερείς, σχεδιάζουν να βάλουν οι Μητροπολίτες  Μυτιλήνης Ιάκωβος και  Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος.

Οι δύο Μητροπολίτες θέτουν το δίλημμα εμβόλιο ή αργία άνευ αποδοχών, δίνοντας στους ανεμβολίαστους ιερείς περιθώριο κάποιων ημερών για να επιλέξουν  αυτό που επιθυμούν.

«Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό».

Αυτό τόνισε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, λέγοντας πως πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο «εκείνοι που ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως όταν ο ιερέας και ο πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της Εκκλησίας, τότε «θέτει μόνος του τον εαυτό του εκτός εκκλησίας».

«Όταν ο πιστός δεν ακούει τη φωνή της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Εκκλησία σημαίνει το σύνολο των ανθρώπων, και επομένως η διοίκηση από τους κανόνες έχει το δικαίωμα να επιβάλλει συνοδικώς τις όποιες αποφάσεις», εξήγησε ο ίδιος. «Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας. Όταν ένας πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας. Αν δεν ξέρει ο κάθε πιστός αυτό τον κανόνα, τότε να πάει να γίνει Ιεχωβάς, δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία. Αλλά αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί από τους παπάδες. Όταν ο παπάς τον παροτρύνει να μην κάνει εμβόλιο, μπορεί μετά να μην τον βάλει στην εκκλησία;», διερωτήθηκε.

«Τι θα κάνει ο κόσμος; Όσοι παροτρύνονται από τους παπάδες, θα σκεφτούν τι θα κάνουν όταν εμβολιαστούν οι ιερείς», υπογράμμισε, λέγοντας πως η Εκκλησία επισήμως πήρε αποφάσεις, παρότρυνε για τους εμβολιασμούς, ενώ «οι αντιεμβολιαστές δεν είναι άνθρωποι της εκκλησίας».

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης εκτίμησε ότι δεν είναι πολλοί οι ιερείς που παροτρύνουν τον κόσμο να μην εμβολιάζεται, αλλά είναι αρκετοί. «Είναι χαλασμένοι στο μυαλό οι άνθρωποι αυτοί, έχει χαλάσει η βαλβίδα» ανέφερε με σκωπτική διάθεση.

Διεμήνυσε ότι είναι αναγκαία η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για να σωθούν η κοινωνία, η οικογένεια και οι δουλειές.

Ερωτηθείς για το εάν θα μπορούσαν οι πιστοί να δείχνουν τουλάχιστον βεβαίωση αρνητικού rapid test για την είσοδο τους Ιερούς Ναούς, ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι δεν είναι αρκετό αυτό. «Αν για παράδειγμα τη Μεγάλη Εβδομάδα μπαίνεις πρωί-βράδυ στην εκκλησία, είναι δυνατόν να κάνεις αυτή τη δουλειά;», αναρωτήθηκε, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις για το εάν θα τηρηθεί το συγκεκριμένο μέτρο και για την είσοδο στα καταστήματα.

Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμμετοχή ιερέων σε διαδηλώσεις κατά του εμβολίου. «Μια φορά έκαναν και στη Ζάκυνθο και μετά ήρθαν έξω από το σπίτι μου και φώναζαν. Η αδερφή μου ενοχλήθηκε, εγώ τους άκουσα και γύρισα πλευρό και κοιμήθηκα. Όταν με ρώτησε το επόμενο πρωί, γιατί δεν στενοχωρήθηκα που τους άκουσα, της απάντησα πως “εάν δεν φωνάξουν για εμένα, για ποιόν θα φωνάξουν; Εγώ είμαι ο αντίθετος από αυτούς”».

Τέλος, ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως μεταδίδεται ο κορωνοϊός με τη Θεία Κοινωνία. «Αλλά όπως λέει μια παροιμία, “κάνε αγιασμό αλλά πάρε και μια γάτα”. Δεν χαλάει το πράγμα ούτε ως προς την πίστη, ούτε οτιδήποτε. Έχω δει θαύματα και θαύματα στη ζωή μου, στον Άγιο Διονύσιο, το θέμα είναι να είναι επιδεκτικός του θαύματος ο άνθρωπος. Δεν είναι το θαύμα μόνο ο άγιος, είσαι κι εσύ. Πρέπει να είσαι συνεπής στις αποφάσεις της εκκλησίας για να γίνει το θαύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο κλίμα ο Μητρόπολης Ιάκωβος, με επιστολή του, θέτει τους ιερείς της Μητρόπολης Μυτιλήνης που δεν εμβολιάζονται σε αργία άνευ αποδοχών.

Όπως είπε στο protothema.gr εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, οι ιερείς που δεν προσκομίζουν χαρτί γιατρού που να αναγράφει τους λόγους για τους οποίους δεν επιτρέπεται να λάβουν το εμβόλιο, θα τεθούν σε αργία άνευ αποδοχών μέχρι να εμβολιαστούν.

Σε εγκύκλιο ο Μητροπολίτης εντέλλεται ότι εντός μίας εβδομάδας πρέπει οι ιερείς να προβούν σε εμβολιασμό κατά του  κορωνοϊού «ειδάλλως θα επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Η επιστολή του Μητροπολίτη Μυτιλήνης

Από το σύνολο των 76 ιερέων της Μητρόπολης, οι 35 δεν είναι έως στιγμής εμβολιασμένοι, βάζοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Το νησί έχει ήδη επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο καθώς μετρά περισσότερα από 80 κρούσματα κορωνοιού ενώ η κατάσταση επιβαρύνθηκε με τις τοπικές παρελάσεις και σύμφωνα με πληροφορίες με τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, στον οποίο συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Ο Μητροπολίτης Ιάκωβος φαίνεται ότι δρα και προληπτικά ενόψει των εορτών που θα γίνουν στο νησί στις 8 Νοεμβρίου για την απελευθέρωση της Μυτιλήνης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Αντιγόνη Μακρή:  Γιατί έχει πάντα ένα κοχύλι στη τσάντα της;
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αντιγόνη Μακρή: Γιατί έχει πάντα ένα κοχύλι στη τσάντα της;

Κακοποίηση παιδιών στη Λάρισα: Τρομάζει η περιγραφή του παιδιάτρου που εξέτασε τα δύο αδελφάκια
Ελλάδα

Κακοποίηση παιδιών στη Λάρισα: Τρομάζει η περιγραφή του παιδιάτρου που εξέτασε τα δύο αδελφάκια

Γιώργος Παράσχος:  Ο γιατρός μου είπε, ότι έχω καρκίνο και διπλό καρκίνο. Είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι μου φέρει ο Θεός…
Lifestyle

Γιώργος Παράσχος: Ο γιατρός μου είπε, ότι έχω καρκίνο και διπλό καρκίνο. Είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι μου φέρει ο Θεός…

Συγκινεί η δεύτερη σύζυγος του Νίκου Γαλανού:  Στο τελευταίο μας τηλεφώνημα μου είπε….
Videos

Συγκινεί η δεύτερη σύζυγος του Νίκου Γαλανού: Στο τελευταίο μας τηλεφώνημα μου είπε….

Λάρισα: Σοκαριστικές φωτογραφίες από τα καψίματα με τσιγάρα στα κορμιά των παιδιών – «Περίπου 20 λεπτά μας έκαιγε και μας χτυπούσε»
Uncategorized

Λάρισα: Σοκαριστικές φωτογραφίες από τα καψίματα με τσιγάρα στα κορμιά των παιδιών – «Περίπου 20 λεπτά μας έκαιγε και μας χτυπούσε»

Νίκος Γαλανός: Που και πότε θα γίνει η κηδεία του και ποια είναι η επιθυμία της οικογένειας του
Lifestyle

Νίκος Γαλανός: Που και πότε θα γίνει η κηδεία του και ποια είναι η επιθυμία της οικογένειας του

Άγιος έρωτας – Η Καλλιόπη μαθαίνει την αλήθεια για τον Αργύρη και… αρπάζει την καραμπίνα!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άγιος έρωτας – Η Καλλιόπη μαθαίνει την αλήθεια για τον Αργύρη και… αρπάζει την καραμπίνα!

Συγκινεί η σύζυγος του Δημήτρη Σούρα: Ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός με τον Γαλανό και θα κάνει παρέα με τον Δημήτρη μου…
Videos

Συγκινεί η σύζυγος του Δημήτρη Σούρα: Ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός με τον Γαλανό και θα κάνει παρέα με τον Δημήτρη μου…

zinapost.gr