search-button
cross-out

Μητέρα θύματος στα Τέμπη: Προσβολή στους γονείς που χάσαμε τα παιδιά μας ότι ο Καραμανλής ξανακατεβαίνει στις εκλογές. Όταν το έμαθα…

Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης που χάθηκε στα Τέμπη, μίλησε στο Κόκκινο
Μητέρα θύματος στα Τέμπη: Προσβολή στους γονείς που χάσαμε τα παιδιά μας ότι ο Καραμανλής ξανακατεβαίνει στις εκλογές. Όταν το έμαθα…

“Θεωρώ προσβολή προς το πρόσωπό μου και προς όλους τους γονείς που χάσαμε τα παιδιά μας, το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής ξανακατεβαίνει στις εκλογές”, είπε σήμερα στο Κόκκινο, η παιδίατρος Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης που χάθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών.

“Όταν το έμαθα σκέφτηκα ότι οι άνθρωποι αυτοί πάσχουν από κάποιας μορφής ψυχική ασθένεια. Δεν είναι δυνατόν αν υπάρχει τόση αναισθησία, όταν έχει συμβεί αυτή η τραγωδία αυτό το έγκλημα”, τόνισε η κ. Καρυστιανού. “Πήρα τα καμμένα κόκκαλα του παιδιού μου σε μια μαύρη σακκούλα κι άλλοι δεν βρήκαν ούτε στάχτη. Πώς θα ζήσω μ’ αυτό;

“Με πληγώνει περισσότερο ότι προσποιούνται πως όλα είναι καλά και ξανάρχισαν τα δρομολόγια. Ενώ το ξέρουν ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα ασφαλείας! Σκεφτείτε, όλοι μας και τα 9,5 εκατομμύρια των Ελλήνων είμαστε εν δυνάμει θύματα, διότι όλοι θεωρούσαμε το τραίνο ως το πιο ασφαλές. Λέγαμε στα παιδιά μας, πάρε παιδί μου το τραίνο που είναι ασφαλές, να ‘χω το κεφάλι μου ήσυχο”.

Η Μαρία Καρυστιανού είναι η μητέρα που έστειλε το μήνυμα που διαβάστηκε στη συγκέντρωση για το νερό στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την αλλαγή του Νόμου περί ευθύνης υπουργών. “Στην Ελλάδα ποτέ δεν τιμωρούνται οι υψηλά ιστάμενοι ή όσοι βρίσκονται με πολιτικό μέσο σε μια θέση”, τόνισε.

“Αποφασίζουν οι συνάδελφοί τους στη Βουλή για το αν θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Και η Δικαιοσύνη τί κάνει; Κλείνει τα μάτια της μπροστά στο έγκλημα. Πώς να έχω εγώ εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη όταν κάποιος εισαγγελέας είδε τις καταγγελίες των εργαζομένων και τις έβαλε στο συρτάρι; Όταν μπάζωσαν βιαστικά το χώρο του δυστυχήματος; Για ποιον λόγο; Για έναν μόνο λόγο: Για τη συγκάλυψη!”, πρόσθεσε η Μαρία Καρυστιανού.

Υπήρξε άραγε συνδρομή ψυχολογικής υποστήριξης στις οικογένειες των θυμάτων; “Μας έστειλαν 15 μέρες μετά ένα μήνυμα από την πολιτική προστασία να τηλεφωνήσουμε σ’ έναν αριθμό αν θέλουμε κάτι! Είναι ντροπή! Ευτυχώς που προσφέρθηκαν ψυχολόγοι από την ομάδα που φτιάξαμε στο φέισμπουκ και βοήθησαν. Η αλληλεγγύη των ανθρώπων και όχι η κρατική μέριμνα”.

thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr