search-button
cross-out

Μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους στην εστίαση από 12 Ιουνίου – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:30

Αυξάνεται ο μέγιστος αριθμός θεατών σε θέατρα και θεάματα στο 60% έως 75% αναλόγως με την χωρητικότητα
Μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους στην εστίαση από 12 Ιουνίου – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:30

Επιστρέφει η αναπαραγωγή μουσικής στους εξωτερικούς μόνο χώρους των καταστημάτων εστίασης, όπως ανακοίνωσε σήμερα κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 12 Ιουνίου από τις 01:30, με το μέτρο να καταργείται την 1η Ιουλίου, αναλόγως με την επιδημιολογική εικόνα.

Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος, καθώς και ο φυσικός αερισμός.

Από την ίδια ημερομηνία -δηλαδή το Σάββατο 12 Ιουνίου 6:00 το πρωί- αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ.

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Επιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.

Τέλος, όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr