search-button
cross-out

Μουσικός ροκ ελληνικού συγκροτήματος κατηγορείται για αποπλάνηση 8χρονης

Μουσικός γνωστού ροκ ελληνικού συγκροτήματος έχει καταδικαστεί για την αποπλάνηση ενός 8χρονου κοριτσιού, ενώ σήμερα Παρασκευή (11/2) η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί ξανά στο Εφετείο. Η καταγγελία έγινε το 2013 και στον 69χρονο ντράμερ πρωτόδικα επιβλήθηκε το 2019 κάθειρξη 12 ετών.
Μουσικός ροκ ελληνικού συγκροτήματος κατηγορείται για αποπλάνηση 8χρονης

Ο μουσικός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επί περίπου 1,5 χρόνο -το χρονικό διάστημα μεταξύ 2011 και 2013- προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του ανήλικου παιδιού. Η οικογένεια του κοριτσιού έχει εξοχικό λίγα μέτρα μακριά από αυτό του ντράμερ και βρισκόταν εκεί κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Ο κατηγορούμενος θεωρείτο πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας τόσο λόγω της αναγνωρισιμότητάς του, όσο και του γεγονότος ότι είναι πατέρας δύο ενήλικων κοριτσιών.

Τα πράγματα ωστόσο άλλαξαν όταν τον Μάιο του 2013 η μητέρα της 8χρονης αντιλήφθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Espresso», ότι κάτι «περίεργο» είχε συμβεί αφού ένα ζευγάρι γειτόνων απαγόρευσε στο παιδί του να πηγαίνει στο σπίτι του μουσικού. Αυτό ήταν και η αφορμή για να ρωτήσει την κόρη της σχετικά με την συμπεριφορά του ντράμερ απέναντί της.

Ξεπερνώντας την αρχική ντροπή του, το παιδί αποκάλυψε ότι «κάθε φορά που πήγαινε στο σπίτι του» τού έβαζε παιδικές ταινίες και βιντεοκλίπ, και όσο αυτό παρακολουθούσε εκείνος «της έπιανε το πιπί και τον πωπό, και κουνούσε τα δάχτυλά του». Άλλες φορές μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Espresso», ο μουσικός φέρεται να της έπιανε το χέρι και «το έβαζε στο πιπί του για να το χαϊδέψει», «ενώ χάιδευε με τα χέρια του» το στήθος της 8χρονης.

Η μητέρα του παιδιού ανακάλυψε ότι αυτό συνέβαινε συστηματικά και λίγες ημέρες κατήγγειλαν το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ. Το παιδί εξετάστηκε από εξειδικευμένη πραγματογνώμονα αξιωματικό, όπως προβλέπεται, ελέγχθηκε η αντιληπτική του ικανότητα και κατέθεσε.

Παρά την εμπεριστατωμένη εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του κατηγορουμένου, εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2017 απαλλακτικό βούλευμα, το οποίο έβρισκε ανεπαρκείς τις ενδείξεις για όσα είχαν καταγγελθεί. Ομως, ο εισαγγελέας Εφετών, αξιολογώντας ως ανεπέρειστο στον νόμο και ελλειμματικό το βούλευμα αυτό, επεσήμανε τα σφάλματά του και άσκησε έφεση, η οποία οδήγησε σε παραπομπή του μουσικού τον Αύγουστο του 2017.

Στην πρωτοβάθμια δίκη ενώπιον του ΜΟΔ Αθηνών, τον Απρίλιο του 2019, ο κατηγορούμενος κρίθηκε κατά πλειοψηφία 5-2 ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του επεβλήθη ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά. Ο κατηγορούμενος όμως άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο Α.Τ. της κατοικίας του δύο φορές τον μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μουσικός πρωτόδικα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Espresso», επικαλέστηκε την απουσία μαρτύρων, ενώ κυρίως προσπάθησε να βγάλει το παιδί «τρελό», ισχυριζόμενος ότι ήταν καταθλιπτικό, χειριστικό και ότι «κάπου αλλού τα είχε δει αυτά που του καταμαρτυρεί».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr