search-button
cross-out

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ατάραχος αποχώρησε από το δικαστήριο μετά την απόφαση για τα ισόβια

Με την ανακοίνωση του δικαστηρίου ότι στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο επιβάλεται ποινή ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς στα Γλυκά Νερά και επιπλέον 11ετούς κάθειρξης για την θανάτωση της σκυλίτσας Ρόξυ, αλλά και τις δύο πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει, έπεσε η αυλαία για το έγκλημα που πριν έναν χρόνο συγκλόνισε την κοινή γνώμη.
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ατάραχος αποχώρησε από το δικαστήριο μετά την απόφαση για τα ισόβια

Ατάραχος ο 34χρονος πιλότος άκουσε την πρόεδρο να του ανακοινώνει πως η τιμωρία του για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021, είναι η ανώτατη προβλεπόμενη τόσο για την δολοφονία της Καρολάιν (ισόβια) όσο και για την θανάτωση της Ρόξυ (10 χρόνια). Σε αυτά προστίθενται οι ποινές 1 έτους και 3 ετών αντίστοιχα για τις ψευδείς καταθέσεις και καταγγελίες μετά την πράξη.

Αναφορικά με τη χρηματική ποινή το δικαστήριο αποφάσισε πάλι ομόφωνα ότι θα πρέπει να του επιβληθεί χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Δείτε τη στιγμή που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αποχωρεί από το δικαστήριο

“Ιστορική δίκη”

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Αθανάσιος Χαρμάνης, σε δήλωσή του έκανε λόγο για ιστορικη δίκη, προσθέτοντας πως η Κάρολαϊν έγινε σύμβολο στον αγώνα κατά της βιας των γυναικών. Ο κ. Χαρμάνης ανέφερε ακόμη πως το δικαστήριο δεν επέτρεψε στον κατηγορούμενο να συνεχίσει την παραπλάνηση που έκανε επί 37 ημέρες. «Ήταν ένα αδίκημα ειδεχθες» είπε ο κ. Χαρμάνης και σημείωσε ότι για έξι λεπτά και πλέον στα χερια του κατηγορούμενου, ψυχοραγούσε η γυναίκα της ζωής του, όπως έλεγε ο κατηγορούμενος. Κατά τον συνήγορο τα κρίσιμα λεπτά του εγκλήματος προέκυψε πως ήταν περισσότερα από πέντε.

Απο την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Παπαιωννίδης, συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου, είπε: «Το μόνο σίγουρο για τον εντολέα μου είναι ότι παραμένει ο χαμός της γυναίκας του. Θεωρώ πως είναι μια ποινή που προβλέπονταν και λόγω των συνθηκων ήταν αναμενόμενη».

Η Σοφία Βλαχιώτη, επίσης συνήγορος υπεράσπισης, τόνισε: «Καναμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια να αναδειχθούν τα πραγματικά περιστατικά».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr