search-button
cross-out

«Μπορούν να ζητήσουν συγνώμη στο μνήμα του Άλκη και σίγουρα θα την δεχθεί» Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη Καμπανού

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, μίλησαν για πρώτη φορά, μετά την ομόφωνη καταδίκη των 12 νεαρών για τη δολοφονία του παιδιού τους στη Θεσσαλονίκη.
«Μπορούν να ζητήσουν συγνώμη στο μνήμα του Άλκη και σίγουρα θα την δεχθεί» Συγκλονίζουν οι γονείς του Άλκη Καμπανού

Στη συνέντευξή τους στο ERTNEWS θυμήθηκαν τις πρώτες στιγμές που πληροφορήθηκαν ότι ο γιος τους έπεσε θύμα επίθεσης χούλιγκαν ενώ περιέγραψαν το πώς ήταν ο γιος τους ως άνθρωπος.

«Ο Άλκης ήταν ένας πραγματικός άγγελος. Ένα παιδί γεμάτο χαρά και φως. Πάντοτε χαμογελαστός. Παντού δημιουργούσε φιλίες. Ήταν γεμάτος αγάπη. Ήξερε να δίνει» περιέγραψε η μητέρα του.

Η μοιραία νύχτα
«Δέχθηκα τηλεφώνημα από τον αδερφό μου. Ήταν μία κραυγή του αδερφού μου ότι σκότωσαν τον Άλκη. Το πίστεψα από την πρώτη στιγμή ενώ η σύζυγός μου δεν το πίστευε. Διπλώθηκα κάτω από τον πόνο, το κλάμα και την οδύνη» περιέγραψε συγκλονισμένος ακόμα, ο πατέρας του.

«Πηγαίνοντας στο δρόμο ήταν από τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου» είπε δακρυσμένος.

«Εγώ ως μάνα είπα ότι αποκλείεται να είναι το δικό μου παιδί γιατί ήταν ένα παιδί που δεν έμπλεκε σε καβγάδες» είπε με τη σειρά της η μητέρα του Άλκη.

Οι γονείς ελπίζουν ότι κάτι θα αλλάξει και ο γιος τους θα είναι το τελευταίο θύμα της οπαδικής βίας.

«Η βία οδηγεί σε λάθος δρόμους» είπε με νόημα ο πατέρας του.

«Όταν τους έλεγε ο Άλκης μη με χτυπάτε άλλο, τι μίσος πρέπει να νιώθει κάποιος; Και να συνεχίζουνε και να χτυπάνε»;

Αποκάλυψαν ότι λίγες ημέρες πριν την δολοφονία του, ο Άλκης είχε πάει στη φιλοζωική και είχε υιοθετήσει μία γάτα. Ενάμιση χρόνο μετά τη δολοφονία του, τα πράγματά του, είναι απείραχτα στο δωμάτιό του, όπως τα άφησε όταν βγήκε για την τελευταία του βόλτα.

Για τη δίκη και τη δικαστική απόφαση
«Ήθελα να μάθω γιατί συνέβησαν όλα αυτά. Αλλά δυστυχώς δεν εισέπραξα καμία απάντηση. Από την πλευρά των καταδικασθέντων μία σκέτη συγνώμη, χωρίς καμία ενσυναίσθηση ή κάποιο ίχνος μεταμέλειας» είπε στο ERTNEWS η μητέρα του Άλκη.

«Για μένα ήταν μια ηθική δικαίωση αλλά ο Άλκης δε θα ξαναγυρίσει πίσω» συμπλήρωσε.

«Υπάρχει έγκλημα και πρέπει να υπάρξει τιμωρία για να μην ξαναγίνουν τέτοια εγκλήματα» είπε ο πατέρας του Άλκη.

«Δεν έχει σημασία το τι αισθανόμαστε ως δικαίωση, είναι το τι αισθάνεται όλη η ελληνική κοινωνία για αυτό το γεγονός. Πρέπει να αλλάξουμε σαν κοινωνία και ας αποτελέσουν αυτά τα γεγονότα ένα τέλος και μια καινούρια αρχή για την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

«Περισσότερο ένοχοι είναι οι γονείς τους»
«Περισσότερο ένοχους θεωρώ τους γονείς οι οποίοι έπρεπε να δώσουν στα παιδιά τους ηθική διαπαιδαγώγηση. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν στα κλαμπ τα οργανωμένα με μαχαίρια και λοστάρια και να μην το ξέρουν οι γονείς. Και αν δεν το ήξεραν, είναι δυο φορές πιο ένοχοι» είπε με νόημα ο πατέρας του Άλκη, αναφερόμενος στους γονείς των κατηγορουμένων.

Η μητέρα του Άλκη αποκάλυψε ότι μιλάει συνεχώς με τους φίλους του Άλκη. «Πιστεύω ότι και για αυτούς είναι μια τραγική βραδιά που θα τους συνοδεύει για όλη τους τη ζωή».

«Εισπράξαμε την αγάπη όλου του κόσμου που μας συμπαραστάθηκε. Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να αντέξουμε το βάρος του δικαστικού αγώνα αν δεν υπήρχε ο κόσμος. Σα να βλέπω ότι κάτι έχει αλλάξει στην ελληνική κοινωνία. Κάτι αλλάζει» είπε ο πατέρας του Άλκη.

«Έγραψα στο μήνα του Άλκη: Ακτίδα φωτός για ένα καλύτερο μέλλον» αποκάλυψε λίγο αργότερα.

Και συμπλήρωσε, μιλώντας για τους δράστες: «Λυπάμαι που δεν γνώρισαν τον Άλκη. Θα γινόταν ο καλύτερος φίλος τους… Μπορούν να ζητήσουν συγνώμη στο μνήμα του Άλκη και σίγουρα θα την δεχθεί».

Το χρονικό της τραγωδίας
Ο 19χρονος Άλκης Καμπανός δολοφονήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια βίαιης επίθεσης εις βάρος του ίδιου και της παρέας του, από οργανωμένη ομάδα οπαδών. Τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και αμέσως μετά, ακολούθησε η δολοφονική επίθεση.

Το συμβάν προκάλεσε εντύπωση για τη σκληρότητά του, αλλά και γιατί δεν υπήρχε καμία προηγούμενη σύνδεση των δραστών με τα θύματα.

Ο Άλκης δέχθηκε επίθεση από δρεπανοειδές μαχαίρι τύπου καραμπίτ και τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει λίγο αργότερα τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία.

Άλλα δύο παιδιά της παρέας του έφεραν επίσης σοβαρά τραύματα, αλλά εν τέλει επιβίωσαν.

ια τη δολοφονία και τη συμμετοχή στο συμβάν κατηγορούνται συνολικά 12 άτομα, όλοι τους οπαδοί του ΠΑΟΚ. Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι σήμερα.

Στις 6 Ιουλίου 2023 ανακοινώθηκε πως όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία ή συνεργεία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σε αντίθεση με το αρχικό κατηγορητήριο που έκανε λόγο για ανθρωποκτονία με δόλο (δολοφονία). Λίγες ημέρες μετά, οι γονείς του Άλκη, έκαναν έφεση…

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr