search-button
cross-out

Νέα μέτρα και υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της μετάλλαξης Δέλτα – Κίνητρα και κυρώσεις για την ανοσία

Η μετάλλαξη Δέλτα, η πιο μεταδοτική του κορονοϊού που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα, έρχεται να φέρει στη ζωή μας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων, νέα μέτρα, κίνητρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και κυρώσεις για τους αμετανόητους ανεμβολίαστους.
Νέα μέτρα και υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της μετάλλαξης Δέλτα – Κίνητρα και κυρώσεις για την ανοσία

Την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (12.07.2021) με μήνυμά του στους πολίτες ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και σήμερα το μεσημέρι αναλαμβάνουν τρεις υπουργοί να εξειδικεύσουν τα νέα μέτρα που έρχονται.

Μέτρα που θα αφορούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό αλλά και το πως θα λειτουργούν από την άλλη Παρασκευή οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, όπου θα μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει.

Στις 12:30, λοιπόν, οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης θα εξειδικεύσουν τις ανακοινώσεις περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας.

Τι θα πουν οι τρεις υπουργοί; Αναμένεται να ανακοινώσουν τις ποινές για όσους παρακάμπτουν τα νέα μέτρα ή τις κυρώσεις που θα έχουν οι εργαζόμενοι που δεν θα συμμορφωθούν στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις κυρώσεις για τους υγειονομικούς θα υπάρχει μια διαβάθμιση και θα προβλέπεται από μετάθεση σε μη μάχιμο πόστο έως και την αναστολή εργασίας, όπως και για τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr