search-button
cross-out

Νέα Σμύρνη: Οι καταθέσεις που «καίνε» τον 22χρονο

Λυτρωτική για ακόμη επτά κοπέλες, οι οποίες φέρονται να έπεσαν θύματα του 22χρονου φοιτητή Β.Μ., ήταν η απόφαση της 26χρονης ∆ανάης να αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και συγκεκριμένα στο Facebook, την επίθεση την οποία δέχτηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Μαΐου επιστρέφοντας στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη.
Νέα Σμύρνη: Οι καταθέσεις που «καίνε» τον 22χρονο

Του Πέτρου Κουσουλού

Μέσα σε λίγες ώρες ενώπιον του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης προσήλθαν και κατέθεσαν ακόμη τέσσερις γυναίκες, οι οποίες αναγνώρισαν τον νεαρό επιδειξία ως το πρόσωπο το οποίο τις παρενόχλησε σεξουαλικά. Ακόμη μία κατέθεσε ηλεκτρονικά, καθώς βρίσκεται για επαγγελματικές υποχρεώσεις στην Κύπρο. Την ίδια στιγμή, οι Αρχές απέστειλαν στην Εισαγγελία και ακόμη μία δικογραφία, η οποία είχε σχηματισθεί στις 10 ∆εκεμβρίου 2020 όταν δύο νεαρές γυναίκες, η Όλγα Τ. και η Φωτεινή Κ., είχαν καταγγείλει έναν άγνωστο (τότε) νεαρό άνδρα ο οποίος φέρεται να τις είχε πάρει στο «κυνήγι».

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τη ∆ανάη, οι συγκεκριμένες κοπέλες δήλωσαν στις Αρχές ότι αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του 22χρονου τον άγνωστο που τους είχε επιτεθεί τα ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου 2020.

Το πρωί της Παρασκευής ο φοιτητής Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πειραιά οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου η εισαγγελική Αρχή του άσκησε δίωξη για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Η δίκη του ορίστηκε για αύριο και μέχρι τότε ο Β.Μ. θα παραμείνει κρατούμενος, με τη μητέρα του να δηλώνει συντετριμμένη, τον πατέρα του να υποστηρίζει ότι έπεσε από τα σύννεφα και τον δικηγόρο του να κάνει λόγο για «παραφουσκωμένη» υπόθεση.

Μαρτυρίες

Η «Μπαμ στο Ρεπορτάζ» αποκαλύπτει το σύνολο της δικογραφίας που σχηματίσθηκε και πλέον βαραίνει την πλάτη του νεαρού άνδρα, ο οποίος πλέον έχει γίνει γνωστός στο πανελλήνιο ως ο «σάτυρος» ή ο «επιδειξίας» της Νέας Σμύρνης. Οι μαρτυρίες των φερόμενων θυμάτων προκαλούν σοκ και αποστροφή. Αποκαλύπτεται ότι από τις 25 Μαρτίου 2020 μέχρι και τις 6 Μαΐου 2021 ο 22χρονος χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο modus operandi μετατράπηκε σε «εφιάλτη» ανυποψίαστων γυναικών. Τις περισσότερες τις πλησίαζε στον δρόμο και τις ακολουθούσε κατά πόδας με ακάλυπτο το μόριό του. Άλλες κατάφερνε να τις στριμώχνει σε ασανσέρ, ενώ σε μία περίπτωση φέρεται να εκσπερμάτισε στην πλάτη μιας 28χρονης, την ώρα που εκείνη περίμενε σε στάση λεωφορείου!

Η πρώτη επίθεση του Β.Μ. σημειώθηκε το απόγευμα της 25ης Μαρτίου 2020. Η 28χρονη Άννα Κ. περίμενε στη στάση του λεωφορείου στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα για να πάει στη δουλειά της. «Με πλησίασε και χωρίς να το καταλάβω αυνανιζόταν πίσω μου. Άκουσα σχεδόν την ανάσα του. Καθώς με είχε πλησιάσει πάρα πολύ, είχε ήδη ικανοποιηθεί πάνω μου, χωρίς καν να προλάβω να αντιδράσω. Ήμουν σε σοκ. Του είπα μόνο τι κάνεις εκεί, ρε! ∆εν τρόμαξε, κουμπώθηκε και έφυγε ανενόχλητος. Πήρα την αδελφή μου, γιατί ήμουν σε σοκ και έκλαιγα, ενώ κάλεσα και το τμήμα Καλλιθέας, το οποίο ήρθε σε πέντε λεπτά. Είχε φτάσει και η αδερφή μου στο σημείο. Εξήγησα ακριβώς τι έγινε στους συναδέλφους σας που έφτασαν στο σημείο. Με ρώτησαν αν ήθελα να πάω στο τμήμα να κάνω μήνυση κατά αγνώστου. Αλλά έκλαιγα πολύ και ήμουν σοκαρισμένη. Έτσι προτίμησα να πάω σπίτι μου»… κατέθεσε, ηλεκτρονικά, από την Κύπρο όπου βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους.

«Από τον λαιμό»

Στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Αυγούστου 2020, η 22χρονη ∆ιονυσία Μ. επέστρεφε στο διαμέρισμά της στον Νέο Κόσμο όταν αντιλήφθηκε να την ακολουθεί άγνωστος άνδρας. Όπως κατέθεσε, τη στιγμή που άνοιξε την πόρτα προκειμένου να εισέλθει στην πολυκατοικία, ο 22χρονος την έσπρωξε στο εσωτερικό, πιάνοντας τα οπίσθιά της. «Ακολούθησε πάλη, κατά τη διάρκεια της οποίας με έπιασε από τον λαιμό. Τελικά κατόρθωσα να ξεφύγω και να εισέλθω στο εσωτερικό της πολυκατοικίας. Γλίτωσα από του χάρου τα δόντια. Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον αναγνώρισα» κατέθεσε στους αστυνομικούς.

Επτά ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 22.00 το βράδυ της 13ης Αυγούστου 2020, η 24χρονη Χριστίνα Χ. επέστρεφε πεζή στο σπίτι της από βόλτα που είχε πάει στη Νέα Σμύρνη. Όπως κατέθεσε, στη συμβολή των οδών Φλέμιγκ και Ανθυπολοχαγού Μάμαλη διασταυρώθηκε με τον 22χρονο. Η μαρτυρία της είναι συγκλονιστική: «Εγώ κατάλαβα από τον τρόπο που με κοιτούσε ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί και πραγματικά εκείνος άρχισε να με κυνηγάει τρέχοντας. Εγώ πανικοβλήθηκα και άρχισα να τρέχω με κατεύθυνση προς την οικία μου. Περίπου μετά από εκατό μέτρα έφτασα στο σπίτι μου, πέρασα την καγκελόπορτα όπως έκανε και εκείνος, άνοιξα τη γυάλινη κεντρική είσοδο και πριν προλάβω να την κλείσω έβαλε το χέρι του στην επιφάνεια με σκοπό να τη σπρώξει και να μην ασφαλίσει. Εγώ με τη σειρά μου έσπρωχνα με την αντίθετη φορά την πόρτα και κατάφερα τελικά να την κλείσω. Όταν βεβαιώθηκα ότι είμαι ασφαλής κοντοστάθηκα προκειμένου να διακρίνω καλύτερα τα χαρακτηριστικά του σε περίπτωση που τον γνώριζα. Τότε αυτός κατέβασε το παντελόνι του, έβγαλε το μόριό του και αυνανίστηκε. Στην κίνηση αυτή εγώ τρομοκρατήθηκα και εισήλθα στο διαμέρισμά μου. Για το συμβάν ενημέρωσα τηλεφωνικά την Άμεση ∆ράση την ίδια μέρα και οι αστυνομικοί προσήλθαν μετά από μισή ώρα και κατέγραψαν το συμβάν. ∆εν πήγα στο τμήμα να το καταγγείλω γιατί ήμουν τρομοκρατημένη και επειδή θεώρησα ότι δεν θα μπορούσα να το αποδείξω γιατί ήμουν μόνη».

Ασανσέρ

Η δράση του 22χρονου συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο του 2020. Από τη δικογραφία προκύπτει ότι τα ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου επιτέθηκε, με τρεις ώρες διαφορά, στην 28χρονη Όλγα Τ. και στη 19χρονη Φωτεινή Κ., στη Νέα Σμύρνη.

Όπως προκύπτει από τη μαρτυρία της, η 28χρονη κοπέλα επέστρεφε στις 00.30 στο σπίτι της όταν αντιλήφθηκε ότι την ακολουθεί ο κατηγορούμενος, ο οποίος μάλιστα κατάφερε να εισέλθει μαζί της στην πολυκατοικία. Εκεί, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά, ενώ η 28χρονη δήλωσε ότι κατόρθωσε να γλιτώσει σπρώχνοντάς τον όταν έφτασε το ασανσέρ. Σε ό,τι αφορά τη 19χρονη, στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι όταν επέστρεψε στις 03.30 τα ξημερώματα στο διαμέρισμά της αντιλήφθηκε τον 22χρονο να χτυπάει τα κουδούνια της πολυκατοικίας. Εκείνη του άνοιξε την πόρτα και αφού μπήκαν από κοινού στο ασανσέρ, ο Β.Μ. φέρεται να της επιτέθηκε σεξουαλικά!

Η 27χρονη Τέα

Την ίδια περίοδο, περί τις αρχές Σεπτεμβρίου, η 27χρονη Τέα Π. επέστρεφε από την οδό Αλκίμου στο σπίτι της στον Νέο Κόσμο. «∆ιαπίστωσα ότι με ακολουθούσε άγνωστο προς εμένα άτομο με χαρακτηριστικά: ηλικία έως 25 ετών, περί 1.85 μέτρο ύψος, με λίγα μούσια, αδύνατο σωματότυπο, βάσει της ομιλίας του κρίνω ότι ήταν ημεδαπός, φορούσε γκρι παντελόνι τύπου ‘‘Cargo’’, πόλο κόκκινη μπλούζα, γκρι καπέλο και φορούσε ένα τσαντάκι χιαστί. Τον ρώτησα άμα ψάχνει κάτι καθώς μου φάνηκε φυσιολογικός, λόγω του νεαρού της ηλικίας του και αφήνοντάς τον να με πλησιάσει, μου είπε ότι θέλει να γλείψει τα δάχτυλα των ποδιών μου. Του είπα να απομακρυνθεί, αλλά αυτός συνέχισε να με ακολουθεί και μου ψιθύρισε ‘‘κάτσε λίγο να σου πω, έλα, θα περάσουμε ωραία, και με παρότρυνε να μη φοβάμαι. Καθώς απομακρυνόμουν και αυτός με ακολουθούσε πολύ κοντά μου, διαπίστωσα ότι είχε βγάλει έξω το μόριό του και το είχε ακουμπήσει στον αριστερό γλουτό μου, πάνω από τα ρούχα μου. Του φώναξα και τον χτύπησα στο σαγόνι για να τον απομακρύνω και αυτός το έβαλε στα πόδια με κατεύθυνση προς την Καλλιρρόης. Ενημέρωσα τους φίλους μου και από κοινού τον ψάξαμε στα γύρω στενά, με αρνητικό αποτέλεσμα. Μετά κάλεσα το 100 για να τους ενημερώσω για το συμβάν, πλην όμως δεν το κατήγγειλα επίσημα λόγω ελλείψεως αποδεικτικών στοιχείων…» κατέθεσε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε ανεπιφύλακτα ότι τον αναγνωρίζει ως τον δράστη της επίθεσης που δέχτηκε.

Αυτοκίνητο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάθεση της Κατερίνας Κ., 52 ετών, η οποία μάλιστα κατήγγειλε ότι πέτυχε δύο φορές τον 22χρονο να αυνανίζεται μπροστά της. Η πρώτη ήταν το μεσημέρι της 12ης Νοεμβρίου 2020. «Ενώ μετέβαινα πεζή μαζί με την αδελφή μου στην οικία μου, βαδίζοντας επί της οδού Πικροδάφνης που είναι μονόδρομος, είδα αυτοκίνητο χρώματος γκρι, εντός του οποίου επέβαινε άτομο νεαρής ηλικίας με μαύρα μαλλιά και φορούσε μάσκα σκουρόχρωμη. Όταν μας είδε σταμάτησε το όχημά του λίγο μπροστά από εμάς στην άκρη του δρόμου. Όπως προσπέρασα περπατώντας το όχημά του, κοιτώντας μέσα είδα ότι το ανωτέρω άτομο είχε ξεκουμπωμένο το παντελόνι του, με βγαλμένο το μόριό του και αυνανιζόταν. Κάλεσα το 100, έδωσα την πινακίδα και το χρώμα του αυτοκινήτου, πλην όμως δεν θυμάμαι πλέον την πινακίδα. Έπειτα σε μεταγενέστερο χρόνο, περίπου ενάμιση μήνα μετά, περί τις 17:30 ώρα, ενώ μετέβαινα σπίτι μου, στο ίδιο ακριβώς σημείο, ερχόταν ένα αυτοκίνητο προς την κατεύθυνσή μου με αναμμένη τη μεγάλη σκάλα στα φώτα. Καθώς πέρασε από δίπλα μου διαπίστωσα ότι στο όχημα ήταν οδηγός το ίδιο άτομο που προανέφερα και αυνανιζόταν και πάλι. Μετά από αυτό απομακρύνθηκαν γρήγορα και μπήκα σπίτι μου…».

Η Δανάη έβαλε τέλος στη δράση του

Το μοιραίο λάθος του 22χρονου σάτυρου ήταν να ακολουθήσει τις πρωινές ώρες της 6ης Μαΐου την 26χρονη Δανάη μέχρι και την είσοδο της πολυκατοικίας της στη Νέα Σμύρνη. Η οξύνοια της νεαρής κοπέλας να συλλέξει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της πολυκατοικίας και κυρίως να αναρτήσει το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν καταλυτική. Όπως κατέθεσε, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη και τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούσε σε Instagram και Facebook.

Εκείνη με τη σειρά της παρέδωσε το DVD με το βιντεοληπτικό υλικό στους αστυνομικούς του Τ.Α. Νέας Σμύρνης, οι οποίοι κάλεσαν τις υπόλοιπες κοπέλες, που με τη σειρά τους αναγνώρισαν τον 22χρονο. Την ίδια στιγμή οι Αρχές ταυτοποίησαν τα αποτυπώματα τα οποία βρέθηκαν στην πόρτα της πολυκατοικίας και προχώρησαν στη σύλληψή του, ενώ παράλληλα ελέγχουν το κινητό τηλέφωνο και τους δύο σκληρούς δίσκους που κατασχέθηκαν στην οικία του.

Όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί

Πηγή: dikastikoreportaz.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr