search-button
cross-out

Νέα υπόθεση ψευτογιατρού: Νέες καταγγελίες σε βάρος του Διονύση Τριανταφύλλου – Πώς πουλούσε «ελπίδα» σε ασθενείς

Ντοκουμέντα αποκαλύπτουν την δράση του 66χρονου φυσιοθεραπευτή και του Γερμανού συνεργάτη του από το 2006
Νέα υπόθεση ψευτογιατρού: Νέες καταγγελίες σε βάρος του Διονύση Τριανταφύλλου – Πώς πουλούσε «ελπίδα» σε ασθενείς

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την δράση του ψευτογιατρού, Διονύση Τριανταφύλλου, ο οποίος προσποιούμενος τον νευρολόγο, εξαπατούσε ασθενείς με ανίατες ασθένειες υποσχόμενος την πλήρη ίασή τους.

Όπως έχει προκύψει από την αστυνομική έρευνα, τέσσερα πρόσωπα έχουν ήδη καταθέσει, ότι ο 66χρονος τους προέτρεψε να σταματήσουν τη μέχρι τότε θεραπεία τους, προκειμένου όπως τους έλεγε, να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα βλαστοκύτταρα και τα πεπτίδια που δήθεν τους χορηγούσε. Αίσθηση δε προκαλεί η καταγγελία γυναίκας, η οποία συνόδευσε το παιδί της στη Γερμανία για δήθεν εξετάσεις. Εκεί και αφού είχε ξεχάσει κάτι σχετικά με τη θεραπεία του, ο 66χρονος ψευτογιατρός και ο Γερμανός συνεργός του, την έπεισαν ότι πάσχει από άνοια και θα πρέπει να ξεκινήσει και η ίδια τον κύκλο των θεραπειών με βλαστοκύτταρα.

Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες, τις φορές που τα θύματα κατάλαβαν ότι εξαπατώνται και ζητούσαν πίσω τα χρήματά τους, η απάντηση που λάμβαναν από τον 66χρονο φυσιοθεραπευτή, ήταν πως δεν έχουν απόδειξη, για τα λεφτά που κατέθεσαν. Ωστόσο, τον Διονύση Τριανταφύλλου «καίει» το ίδιο του το ημερολόγιο. Όπως αποκάλυψε το MEGA, ο 66χρονος ψευτογιατρός κατέγραφε σε αυτό τους ασθενείς του και τις δήθεν θεραπείες που ακολουθούσαν. Εκεί υπάρχει μια αναφορά για μια γυναίκα, που λέει: «Κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω τον Μάιο του 2015, γιατί περίμενε μέχρι τον Οκτώβριο του 2016, για να δει ότι κάτι πάει στραβά».

Αυτό που επίσης έχει προκύψει από την έρευνα και όπως κατέθεσε στενή συγγενής του Γερμανού συνεργάτη του 66χρονου, είναι ότι φυσιοθεραπευτής ήταν το βασικό πρόσωπο, που προσέγγιζε και αλίευε υποψήφια θύματα.

Πωλούσε «ελπίδα» από το 2006

Η εκπομπή Live News παρουσίασε ένα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο από το 2006 με τον άνθρωπος που κατηγορείται για τουλάχιστον πέντε θανάτους ασθενών, που τον πίστεψαν και τον πλήρωσαν, να εξηγεί, να αναλύει στα υποψήφια θύματά του την θεραπεία και να προσπαθεί να τα πείσει, για να κερδίσει χρήματα. Δηλώνει γιατρός και υπόσχεται θαύματα. Ζητάει εχεμύθεια και συνολικά 45.000 ευρώ για να κάνει καλά ένα άτομο με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Θύμα: Έχουμε τα θέματα που σας έλεγα. Είναι μία ξαδέρφη μου 23 ετών, της οποίας της διαγνώσαν σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ψευτογιατρός: Δεν υπάρχει θέμα. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχω κάνει και άλλους ασθενείς.

Θύμα: Καλά;

Ψευτογιατρός: Σχεδόν καλά, στο στάδιο που θα πάρουμε τον ασθενή

Θύμα: Υπάρχουν δηλαδή ασθενείς που έχουν γίνει καλά;

Ψευτογιατρός: Πάρα πολλοί.

Ο 66χρονος σήμερα ψευτογιατρός είχε υπολογίσει τα πάντα για να πείσει. Πιθανές ερωτήσεις, μια ενδεχόμενη δυσπιστία του ατόμου που καθόταν απέναντί του, αλλά και το τι έπρεπε να δείξει, για να φανούν τα θαύματα που υποσχόταν ρεαλιστικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επιστρατεύει φωτογραφίες ενός νεαρού, που όπως λέει, έσωσε από τον εφιάλτη που περνούσε και τον έκανε να μπορεί μέχρι και να οδηγήσει.

Ψευτογιατρός: Αυτό είναι ένα από τα παιδιά

Θύμα: Που έγινε καλά;

Ψευτογιατρός: Θα το δεις.

Θύμα: Τι είχε αυτό το παιδί;

Ψευτογιατρός: Σκλήρυνση.

Θύμα: Σκλήρυνση; Μικρός και αυτός ε;

Ψευτογιατρός: 22. Θα δεις. Θα δεις πολλά.

Θύμα: Ήταν σε προχωρημένο στάδιο; Ή αρχικό;

Ψευτογιατρός: [Λέει ασθένεια]

Θύμα: Δεν την ξέρω αυτή την ασθένεια.

Ψευτογιατρός: Παρόμοια με την σκλήρυνση.

Θύμα: Δηλαδή αυτός σε πόσο καιρό που είχε την ασθένεια ήρθε;

Ψευτογιατρός: Χρόνο.

Θύμα: Και τώρα πόσος καιρός έχει περάσει;

Ψευτογιατρός: 5 μήνες.

Θύμα: Και είναι στάσιμος;

Ψευτογιατρός: Όχι καλύτερα.

Θύμα: Α καλύτερα κιόλας.

Ψευτογιατρός: Φαντάσου ότι δεν οδηγούσε και οδηγεί.

«Η ζωή έχει ευκαιρίες», ακούγεται να λέει σε υποψήφιο θύμα, το οποίο δεν μπορεί να καταλάβει, ότι στην πραγματικότητα δεν αναφέρεται σε αυτό, αλλά στον ίδιο και στην ευκαιρία να εξαπατήσει έναν ακόμη άνθρωπο για τα χρήματα. Ξέρει ότι απέναντί του έχει έναν στενό συγγενή του ασθενούς που αγωνιά. Μια κοπέλα που κρέμεται από τα χείλη του, μια γυναίκα που θέλει πάση θυσία να δει τον δικό της άνθρωπο να ανακουφίζεται. Έναν άνθρωπο που είναι διατεθειμένος να πληρώσει.

Ψευτογιατρός: Το κόστος, να φανταστείς ότι μια θεραπεία το πρώτο δίμηνο έχει γύρω στις 25.000. Το πρώτο δίμηνο. Μετά το εξάμηνο θα χρειαστεί 10.000 και στον χρόνο θα χρειαστεί άλλες 10.000.

Θύμα: Δηλαδή γύρω στις 45.000 ευρώ σύνολο.

Ψευτογιατρός: Κατάλαβες; 25.000 θέλουν τα κύτταρα. Εκεί δεν μπορούμε να βάλουμε χέρι.

Θύμα: Τα κύτταρα δηλαδή από πού τα παίρνουμε;

Ψευτογιατρός: Από έμβρυα.

Θύμα: Και πόσα χρόνια πρέπει να κάνουμε τη θεραπεία;

Ψευτογιατρός: Δυο χρόνια.

Θύμα: Αα, δύο χρόνια.

Ψευτογιατρός: Αν στα δυο χρόνια από σήμερα και σε 2 χρόνια μείνει στάσιμη και δεν έχουμε καμία επιδείνωση, τότε ξέχασε το.

Η συζήτηση συνεχίζεται και ο κατά τα άλλα θεραπευτής που δηλώνει ψαγμένος γιατρός, αναφέρεται και στον Γερμανό συνεργάτη του, που πλέον επίσης κατηγορείται.

Ψευτογιατρός: 27 του μηνός που θα έρθει εδώ ο καθηγητής μου από τη Γερμανία, ο δόκτορ Φρίνγκεστερν, μπορεί να έρθει με τα χαρτιά της, να φέρει τα χαρτιά της όλα και να αρχίσουμε τις θεραπείες. Είναι πάρα πολύ εύκολο. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν δύο στάδια. Το ένα στάδιο είναι της παίρνουμε αίμα, εδώ. Τον παίρνουμε στην Γερμανία και εξετάζουμε από τι προήλθε η σκλήρυνση κατά πλάκας, που εδώ δε θα σου πούνε ποτέ. Εφόσον ξέρουμε ότι μπορεί να είναι είτε γενετικό υλικό ή οτιδήποτε άλλο αν είχε η γιαγιά της, αν είχε ο παππούς της, αν είχαν κάποιοι συγγενείς και τα λοιπά. Υπάρχει δυνατότητα να κάνουμε μπλοκάρισμα στην σκλήρυνση. Βάζουμε έναν επάνω στο αίμα που μπλοκάρει την σκλήρυνση.

Η διάγνωση, όπως λέει, γίνεται με ένα μηχάνημα που ονομάζει pet scan. Αυτό, όπως ακούει η συγγενής του ασθενούς, δείχνει ποια σημεία του εγκεφάλου δουλεύουν και ποια όχι για να προχωρήσει η δήθεν θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ψευτογιατρός: Να το αυτό είναι ένα pet scan εγκεφάλου και βλέπουμε τις ζημιές. Αυτά που είναι μαύρα είναι από σκλήρυνση. Ό,τι είναι μαύρο δε δουλεύει. Ό,τι είναι πορτοκαλί δουλεύει καλά και ό,τι είναι κίτρινο λειτουργεί με ένα ποσοστό λιγότερο τύπου 50%. Εντάξει; Εμείς πάμε να κάνουμε αυτές τις περιοχές οπότε ξαναδουλεύει ο εγκέφαλος. Παίρνουμε αυτές τις εξετάσεις, τις μελετάμε. Pet scan θα κάνει οπωσδήποτε, να δούμε τις περιοχές του εγκεφάλου που έχει την σκλήρυνση. Γιατί μετά τι κάνουμε; Μετά μπορούμε να δώσουμε πεπτίδια.

Πριν από 17 ολόκληρα χρόνια όλα αυτά, με τις καταγγελίες για την δράση του να έχουν πάρει πλέον μορφή χιονοστιβάδας και τον ίδιο να κατηγορείται για ανθρωποκτονίες, απάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την παράνομη δράση του.

news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr