Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Στο μικροσκόπιο η σύσταση γιατρού στη μητέρα – «Δεν με φώναξε ποτέ»

Νέα στοιχεία για το θρίλερ στην Πάτρα με τους αστυνομικούς που τρέχουν την υπόθεση, να αισιοδοξούν πως σύντομα θα φτάσουν στην άκρη του νήματος…

Γιατροί, νοσηλευτές και άτομα από το περιβάλλον της οικογένειας στην Πάτρα, συνεχίζουν να δίνουν καταθέσεις, με το κάθε στοιχείο που αποκαλύπτεται να αξιολογείται με προσοχή. Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο, Ανδρέας Ηλιάδης, μίλησε για τη σύσταση που έκανε στην 33χρονη μητέρα των αδικοχαμένων κοριτσιών και την αντίδρασή της, στη συνέχεια. Είναι ο γιατρός που έζησε την αντίστροφη μέτρηση στη ζωή της Τζωρτζίνας. Του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας στην Πάτρα, που πέθανε τελευταίο.

Ο Απόστολος Λύτρας που ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση της μητέρας, επικεντρώθηκε στο βίντεο που κατέγραφε τους «σπασμούς» της Τζωρτζίνας, όταν εκείνη νοσηλευόταν στο ΜΕΘ Παίδων ΠΓΝΠ, με διευθυντή τον Ανδρέα Ηλιάδη.

Ο κύριος Ηλιάδης, σύμφωνα με όσα είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησο», είχε κάνει μία σύσταση στην 33χρονη να βιντεοσκοπήσει τους σπασμούς που έκανε το παιδί, καθώς οι γιατροί δεν είχαν παρατηρήσει τέτοια φαινόμενα. «Ας κοιτάξουν τα βίντεο οι Αρχές. Δεν ξέρω πόσα βίντεο είναι. Ούτε μπορώ να γνωρίζω πώς έγιναν όλα αυτά», είπε ο κ. Ηλιάδης, που υπογράμμισε ότι «δεν εκλήθη ποτέ από τη μητέρα να επέμβει, όταν δηλαδή η Τζωρτζίνα έκανε τους συγκεκριμένους σπασμούς».

Οσον αφορά στη Μαλένα, άλλοι γιατροί δηλώνουν πως δεν είναι δυνατόν να έχουν προκληθεί τέτοιες εκχυμώσεις στο πρόσωπο του παιδιού και απορούν πώς είναι δυνατόν ένα παιδί, που την προηγούμενη μέρα έτρωγε σουβλάκι, την επόμενη να πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. Οπως είναι γνωστό, από όλους αυτούς τους αιφνίδιους θανάτους τριών παιδιών στην ίδια οικογένεια και τις αναφορές ότι οι γιατροί δεν διαπίστωναν τίποτα, υπάρχει σειρά επεισοδίων μόνο όταν δεν ήταν οι γιατροί παρόντες.

Οι ερευνητές επιμένουν στις ημερομηνίες θανάτου και στην σχέση του ζευγαριού: Οτι δηλαδή 20 Μαρτίου 2021 έφυγε από το σπίτι ο 30χρονος και την επομένη πέθανε η Ιριδα. Και ότι μόλις ζητήθηκε διαζύγιο, μετά από λίγο συνέβη το πρώτο επεισόδιο με την Τζωρτζίνα.

Αν και αρχικά, δεν βρέθηκε κάποια σχέση μεταξύ των τριών θανάτων των κοριτσιών, τώρα, οι ιατροδικαστικοί πραγματογνώμονες βλέπουν κοινά σημεία, στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Πρόκειται για κοινές αλλοιώσεις στα δύο παιδιά από έλλειψη οξυγόνου. Για το λόγο αυτό, οι ιατροδικαστικοί πραγματογνώμονες, ζητούν να επανεξεταστούν οι εκθέσεις για το θάνατο αυτών των δύο παιδιών και να μπει στο «κάδρο» η ασφυξία ως αιτία θανάτου.

Οι ιατροδικαστές ζητούν να εξεταστούν ξανά οι δύο εκθέσεις και να βρεθούν τα κοινά σημεία που υπάρχουν. Να μπει στο κάδρο των ερευνών και αυτή η αιτία θανάτου. «Ο ασφυκτικός θάνατος έχει σημεία που μπορούμε να βρούμε κατά την ιατροδικαστική διερεύνηση. Πρέπει να δούμε το σύνολο της εικόνας αν μπαίνει στο κάδρο η ασφυξία. Πρέπει να δούμε το σύνολο των ευρημάτων. Φαίνεται ότι υπάρχει και το σοβαρό αυτό ενδεχόμενο. Και τα ευρήματα στο πρώτο παιδί αλλά και τα ευρήματα του δεύτερου παιδιού, μέσα στις αιτίες θανάτου, υπάρχει προφανώς και η έλλειψη του οξυγόνου» είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Πηγή: newsit.gr