search-button
cross-out

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τα βλέμματα στη Θεσσαλονίκη – Η παρατήρηση της μητέρας στην Άννα Μαστοράκου

Από τη Θεσσαλονίκη θα έρθουν όπως όλα δείχνουν οι πολυαναμενόμενες απαντήσεις στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, που περιμένει ολόκληρη η Ελλάδα…
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τα βλέμματα στη Θεσσαλονίκη – Η παρατήρηση της μητέρας στην Άννα Μαστοράκου

Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη που περιμένει ολόκληρη η χώρα, για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τα τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα. Μέσα στις επόμενες μέρες, θα έχουν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας και αμέσως μετά οι εξελίξεις θα τρέξουν. Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, μίλησε για την τελευταία επικοινωνία που είχε με την 33χρονη μητέρα των αδικοχαμένων κοριτσιών.

Στο εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του ΑΠΘ βρίσκονται οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας και από εκεί θα βγει το τελικό αποτέλεσμα που θα φτάσει στα χέρια των Αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που τρέχει τη μεγάλη έρευνα. Όπως είπε στην ΕΡΤ, η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας του ΑΠΘ, οι αναλύσεις που θα γίνουν παίρνουν από μία εβδομάδα μέχρι και ένα μήνα. Δεν θέλησε να προσδιορίσει το πότε θα βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για το αδικοχαμένο παιδί από την Πάτρα.

«Προφανώς δεν πρέπει να βρεθεί τίποτα άλλο εκτός από τις φαρμακευτικής ουσίας που χορηγούνταν στο παιδί από τους γιατρούς. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από τους ιατροδικαστές και γεινόκτερα η ιατρική κοινότητα δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτή την υπόθεση. Οι συνάδελφοι ψάχνουν τα πάντα. Ψάχνουμε και για φάρμακα που μπορούν να κάνουν ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στον θάνατο» συμπλήρωσε.

Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, είπε ότι υπάρχει μια πρώτη εικόνα από τις νοσηλείες των παιδιών και μίλησε για μεγάλα ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις. «Κανένα από τα επεισόδια της Τζωρτζίνας δεν σημειώθηκε παρουσία γιατρού ή παρουσία καταγραφικού συστήματος. Επιπλέον δεν βρέθηκε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα σε καμία από τις νοσηλείες του παιδιού.»

Η Άννα Μαστοράκου αποκάλυψε πως η 33χρονη μητέρα ήρθε σε επικοινωνία μαζί της, για να της ζητήσει εξηγήσεις και να της κάνει παρατήρηση. «Μου έλεγε ότι δεν ήμουν θεράπων γιατρός και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να μιλάω για την υπόθεση. Προσπάθησα να της εξηγήσω πως η δική μου παρέμβαση έγινε για να μην κλωνιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το ΕΣΥ αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι με κατάλαβε. Εκείνη πιστεύει ότι τα παιδιά της έφυγαν από ένα σπάνιο νόσημα.»

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr