search-button
cross-out

Νίκος Γιδάκος για Βασίλη Τόπαλο: «Φορούσε κάσκα και γάντια»

Ο προπονητής του γυμναστηρίου στον Ταύρο, Νίκος Γιδάκος περιγράφει λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν στην τελευταία και μοιραία προπόνηση του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου
Νίκος Γιδάκος για Βασίλη Τόπαλο: «Φορούσε κάσκα και γάντια»

Νέες εξελίξεις έρχονται στον τραγικό θάνατο του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από μοιραία πτώση στο μπάνιο του γυμναστηρίου όπου προπονούταν στον Ταύρο.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ο νεαρός πυγμάχος, είχε βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι και αυτό που είναι τώρα υπό διερεύνηση είναι να βρεθεί από που προήλθαν. Θα γίνουν συμπληρωματικές εξετάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν τους ειδικούς σε συμπεράσματα.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν οι επιπλέον επιστημονικές διαδικασίες προκειμένου να εντοπιστούν όλες οι αιτίες αλλά και οι συνθήκες που οδήγησαν στο μοιραίο γεγονός.

Η μαρτυρία της γιαγιάς του Βασίλη Τόπαλου ωστόσο δημιούργησε ερωτήματα καθώς όπως υποστήριξε ο εγγονός της είχε παλέψει με έναν 20χρονο αθλητή ο οποίος ήταν βαρύτερος κατά δέκα κιλά και τέσσερα χρόνια μεγαλύτρος.

Νίκος Γιδάκος: «Φορούσε κάσκα και γάντια»

Ο προπονητής του 16χρονου στην πυγμαχία, Νίκος Γιδάκος εξηγεί λεπτό προς λεπτό στο MEGA τι συνέβη στη μοιραία προπόνηση στις 16 Δεκεμβρίου, λίγο πριν αλλά και μετά την πτώση του πρωταθλητή πυγμαχίας στο μπάνιο του γυμναστηρίου του.

«Έκανε με παιδιά του γκρουπ τα οποία το επίπεδό τους δεν είναι σε καμία περίπτωση αντάξιο, δηλαδή ήταν πολύ χαμηλότερο το επίπεδό τους των παιδιών και στην ουσία βοηθούσαν τον Βασίλη», δήλωσε ο προπονητής του 16χρονου.

«Πώς μπορεί με γάντια και κάσκα να χτυπήσει ένα παιδί; Πάντα είχε τα δικά τους γιατί είχε συγκεκριμένα γάντια και κάσκα τα οποία μας τα έδινε ο μπαμπάς του και ήθελε πάντα οι αθλητές που κάνουνε μαζί του κάθε φορά να φοράνε συγκεκριμένα γάντια και συγκεκριμένα προστατευτικά. Αυτά μας τα έδινε κάθε φορά ο μπαμπάς του», συμπλήρωσε ο κος Γιδάκος.

Όπως περιέγραψε και ο ίδιος στο γυμναστήριο του στον Ταύρο έκανε προπόνηση εκείνη την ημέρα και ο μικρότερος αδερφός του, με τον πατέρα τους να δίνει το παρόν και να έχει μαζί του τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό των παιδιών του. Εκείνη την ώρα προπόνηση στον χώρο έκαναν συνολικά έξι παιδιά.

«Ο ένας έκανε να σας δώσω να καταλάβετε στόχους στα χεράκια ο ένας του αλλουνού, είχαμε κάποιες… τα burpees που πέφτουμε, σηκωνόμαστε. Και κάναμε και κάποιο παιχνίδι τακτικής, δηλαδή ο ένας αθλητής έφευγε προς τα πίσω με βήματα γιατί συνήθως αυτό αντιμετώπιζε ο Βασίλης και αυτό μου είχε ζητήσει να τον βοηθήσουμε», δήλωσε ο κ. Γιδάκος.

Μόλις ο προπονητής σφύριξε την λήξη της προπόνησης, ο 16χρονος Βασίλης κατευθύνθηκε προς το μπάνιο, εκεί όπου ζαλίστηκε και έχασε τις αισθήσεις του.

«Κάναμε την προπόνηση κανονικά, η οποία ήταν έντονης φυσικής δραστηριότητας, δηλαδή ανεβάσανε παλμούς που λέμε. Από εμένα έγιναν οι πρώτες βοήθειες, αυτό το έχω διδαχθεί. Στην ουσία του βάλαμε το κεφαλάκι του πλάγια για να μην κάνει εμετό και πάθει κάποια αναρρόφηση. Μετά του έβαλα εγώ έναν, σαν αναρροφητήρας λέγεται, ο οποίος κρατάει τη γλώσσα και βοηθάει έτσι ώστε να οξυγονώνεται και είχαμε καλέσει το ΕΚΑΒ. Είχε την αναπνοούλα του, είχε τους παλμούς του, αλλά δεν είχε αίσθηση με τον χώρο», συμπλήρωσε.

Είχε προηγηθεί νυχτερινή προπόνηση
Σύμφωνα με τον προπονητή του γυμναστηρίου ο Βασίλης Τόπαλος το προηγούμενο βράδυ είχε κάνει προπόνηση σε άλλο γυμναστήριο η οποία σύμφωνα με τον κ. Γιδάκο «ήταν πολύ κουραστική» αλλά και «υψηλής έντασης».

Την επόμενη ημέρα ακολούθησε η τελευταία προπόνηση του άτυχου 16χρονου πρωταθλητή, η οποία στάθηκε μοιραία για τη ζωή του.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr