search-button
cross-out

Νοσοκομείο Αλεξάνδρα: «Τα εγκαύματα της 72χρονης ξεκινούν από την μασχάλη και φτάνουν μέχρι την κοιλιά» – Τα νεότερα για την υγεία της

H 72χρονη υπέστη εγκαύματα έπειτα από φωτιά σε μηχάνημα κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης
Νοσοκομείο Αλεξάνδρα: «Τα εγκαύματα της 72χρονης ξεκινούν από την μασχάλη και φτάνουν μέχρι την κοιλιά» – Τα νεότερα για την υγεία της

Για την κατάσταση της υγείας της 72χρονης ασθενούς με καρκίνο που υπέστη εγκαύματα έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε σε μηχάνημα, κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, μίλησε στο enikos.gr o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα πρέπει να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες μετά την διερεύνηση του περιστατικού.

«Τα εγκαύματα ξεκινούν από τη μασχάλη και το στήθος και φτάνουν μέχρι το αριστερό μέρος της κοιλιακής χώρας» διευκρίνισε ο κ. Γιαννάκος για την γυναίκα που καιγόταν για 10 ολόκληρα δευτερόλεπτα. Η ασθενής νοσηλεύεται ακόμη στη μονάδα ανάνηψης και βρίσκεται εκτός κινδύνου. Σωτήρια αποδείχθηκε η αντίδραση των γιατρών και των νοσηλευτών, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα του χειρουργείου και επενέβησαν άμεσα.

«Το περιστατικό πρέπει να διερευνηθεί με πραγματογνώμονα, ίσως και με την Πυροσβεστική»

Ο κ. Γιαννάκος συνέχισε τονίζοντας ότι «το περιστατικό πρέπει να διερευνηθεί με πραγματογνώμονα, ίσως και με την Πυροσβεστική για να δούμε εάν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή αν πρόκειται για έλλειψη συντήρησης του μηχανήματος ή κατασκευαστικό λάθος». Παράλληλα συμπλήρωσε ότι κατά την γνώμη του, «το προσωπικό είναι έμπειρο, καθώς χρησιμοποιεί το μηχάνημα συνέχεια», ωστόσο η έρευνα είναι αυτή που θα διαλευκάνει την υπόθεση και μετά θα πρέπει να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι η ασθενής μετά το ατύχημα, μεταφέρθηκε στην Ανάνηψη του Νοσοκομείου, για μετεγχειρητική παρακολούθηση από τρεις ιατρικές ομάδες, ήτοι γυναικολογική, πλαστική και αναισθησιολογική και η κατάσταση της υγείας της παραμένει σταθερή.

Διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό

«Για το απαράδεκτο ατύχημα με την ασθενή που υπέστη έγκαυμα στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» έδωσα εντολή για την άμεση διενέργεια ΕΔΕ, με την παρουσία ειδικού εμπειρογνώμονα. Εύχομαι περαστικά στην ασθενή, της ζητώ συγγνώμη και δεσμεύομαι ότι θα διαλευκανθεί το περιστατικό και θα τιμωρηθεί ο υπεύθυνος» ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η ανακοίνωση της 1ης ΥΠΕ για το περιστατικό

Ανακοίνωση εξέδωσε η 1η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής) αναφορικά με το περιστατικό.

«Αναφορικά με συμβάν που έλαβε χώρα στο ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» στις 24/04/2025, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

1. Η ασθενής ΙΕ, ετών 72, θήλυ, υποβλήθηκε στις 24/05/2025 σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.
2. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης και προς το τέλος αυτής και ενδεχομένως λόγω αιφνίδιας εμφάνισης αστοχίας σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του χειρουργείου προκλήθηκε φλόγα από την οποία η ασθενής υπέστη εγκαύματα 2ου βαθμού.
3. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τη χειρουργική ομάδα και το παριστάμενο νοσηλευτικό προσωπικό για την αντιμετώπιση του ανωτέρω περιστατικού.
4. Αυθημερόν και μετά την εκτίμηση των εγκαυμάτων της ασθενούς και την αρχική αντιμετώπιση αυτών από πλαστικό χειρουργό, η ασθενής αφυπνίστηκε ομαλά, με σταθερά ζωτικά σημεία και μεταφέρθηκε στην Ανάνηψη του Νοσοκομείου, για μετεγχειρητική παρακολούθηση από τρεις ιατρικές ομάδες, ήτοι γυναικολογική, πλαστική και αναισθησιολογική και αντιμετωπίζεται σύμφωνα με ιατρικές οδηγίες και η κατάσταση της υγείας της παραμένει σταθερή.
5. Για την διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της 1 ης Υ.ΠΕ., ενώ ζητήθηκε αυθημερόν ο πλήρης φάκελος που αφορά στο σύνολο του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ως άνω χειρουργικής επέμβασης».

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

«Βρήκα τον γιο μου νεκρό στο νοσοκομείο» λέει ο πατέρας του 11χρονου ο οποίος έχασε τη ζωή του από έκρηξη λέβητα σε σχολείο στις Σέρρες
Ελλάδα

«Βρήκα τον γιο μου νεκρό στο νοσοκομείο» λέει ο πατέρας του 11χρονου ο οποίος έχασε τη ζωή του από έκρηξη λέβητα σε σχολείο στις Σέρρες

Θρήνος για τον 31χρονο Γιώργο που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα
Ελλάδα

Θρήνος για τον 31χρονο Γιώργο που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα

Καιρός: Πώς θα κάνουμε φέτος καλοκαίρι – Δυσάρεστα νέα για την Ελλάδα
News

Καιρός: Πώς θα κάνουμε φέτος καλοκαίρι – Δυσάρεστα νέα για την Ελλάδα

Η θεία του Τσιτσιπά μιλά για την επίθεση στον 71χρονο: «Ο σκύλος είναι επαγγελματίας πολεμιστής, ήταν δικό μου λάθος»
Ελλάδα

Η θεία του Τσιτσιπά μιλά για την επίθεση στον 71χρονο: «Ο σκύλος είναι επαγγελματίας πολεμιστής, ήταν δικό μου λάθος»

Tάσος Ριζόπουλος:  Όσα αποκαλύπτει για την παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων από γνωστή του δημοσιογράφο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Tάσος Ριζόπουλος: Όσα αποκαλύπτει για την παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων από γνωστή του δημοσιογράφο

Σοκ στη Νάξο: 59χρονος υπάλληλος του Δήμου βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του
Ελλάδα

Σοκ στη Νάξο: 59χρονος υπάλληλος του Δήμου βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του

Η Ινδία και το Πακιστάν δεν κάνουν πόλεμο όπως οι άλλες χώρες – Αυτοί είναι οι λόγοι
Κόσμος

Η Ινδία και το Πακιστάν δεν κάνουν πόλεμο όπως οι άλλες χώρες – Αυτοί είναι οι λόγοι

Ελληνικό: «Κλειδί» η οικιακή βοηθός για τον περίεργο χαμό της οικογένειας – Εμφανίστηκαν δύο ξαδέρφια
Ελλάδα

Ελληνικό: «Κλειδί» η οικιακή βοηθός για τον περίεργο χαμό της οικογένειας – Εμφανίστηκαν δύο ξαδέρφια

zinapost.gr