search-button
cross-out

Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο απολύθηκε εργαζόμενη από κατάστημα πασίγνωστης εταιρείας

Και όμως συνέβη...
Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο απολύθηκε εργαζόμενη από κατάστημα πασίγνωστης εταιρείας

Συνέβη και αυτό! Απολύθηκε εργαζόμενη  από κατάστημα μεγάλης αλυσίδας, γιατί ; Γιατί ζήτησε φοιτητική και καλοκαιρινή άδεια, διαλείμματα κι επειδή δήλωσε το εργατικό ατύχημα που είχε στην αποθήκη του καταστήματος!

Ειδικότερα, παρέμβαση στα κεντρικά της NAK έκανε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ) και θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες νέες παρεμβάσεις απαιτώντας να γυρίσει στη δουλειά της η συγκεκριμένη εργαζόμενη που απολύθηκε από τη ΝΑΚ.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΑ «την Παρασκευή 23 Ιουνίου η NAK προχώρησε στην απόλυση συναδέλφισσας, η οποία εργαζόταν στο κατάστημα της συγκεκριμένης εταιρείας στο The Athens mall, στο Μαρούσι με την αιτιολογία ότι δεν είναι “πρόθυμη να εργαστεί και ζητάει πράγματα που δεν δικαιούται”!

Η συναδέλφισσα ζήτησε να πάρει τη φοιτητική άδεια που δικαιούται, την καλοκαιρινή της άδεια, να κάνει διάλειμμα όπως όλοι οι εργαζόμενοι και δήλωσε το εργατικό ατύχημα που είχε στην αποθήκη του καταστήματος. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της απόλυσης! Τα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζόμενων όπως το διάλειμμα, οι άδειες και να εργάζονται με ασφάλεια, να μην σακατεύονται στον εργασιακό τους χώρο αποτελούν εμπόδιο για την απρόσκοπτη κερδοφορία της εργοδοσίας».

«Δεν πάει άλλο! Πέφτουν βροχή οι καταγγελίες συναδέλφων στο σωματείο για καλοκαιρινές άδειες που θα δοθούν όποτε θέλει η εργοδοσία γιατί τώρα όπως λέει έχουμε εκπτώσεις δηλαδή άδειες από Σεπτέμβρη, για ρεπό που κόβονται την τελευταία στιγμή, για στέρηση ακόμα και του διαλείμματος, για σπαστά ωράρια ακόμα και στην ημιαπασχόληση, για μετακίνηση από κατάστημα σε κατάστημα και για προγράμματα εργασίας που μας στερούν κάθε δυνατότητα ξεκούρασης και προγραμματισμού. Αυτά σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση και την απουσία ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους συνθέτουν τον εργασιακό μεσαίωνα», τονίζει ο Σύλλογος επισημαίνοντας ότι:

Για αυτό και είναι μονόδρομος για τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους η οργάνωση στο σωματείο μας, το δυνάμωμα του συλλογικού μας αγώνα, η υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Μόνο έτσι θα κόψουμε τη φόρα στην εργοδοσία.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας, να μην συμβιβαστούν με την εργοδοτική ασυδοσία που συνεχώς δυναμώνει από τους δεκάδες αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων. Τώρα όλοι μαζί να διεκδικήσουμε:

Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αύξηση μισθού.
Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο για όλους, με σταθερό ωράριο και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας».

tilestwra.com

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr