search-button
cross-out

Ο Δημήτρης Λινός μιλά πρώτη φορά μετά τη χειροτονία: Κάθε ιατρός θα μπορούσε να γίνει ιερέας

Άρθρο του Πρωτοπρεσβυτέρου Δημήτρη Λινού- Είναι αρκετοί σήμερα οι ιατροί σε όλον τον κόσμο που υπηρετούν συγχρόνως και την Ιατρική και την Εκκλησία. Ποια όμως είναι αυτή η Εκκλησία που υπηρετούν;
Ο Δημήτρης Λινός μιλά πρώτη φορά μετά τη χειροτονία: Κάθε ιατρός θα μπορούσε να γίνει ιερέας

΄΄Τα λόγια του τίτλου ανήκουν στον καθηγητή της Νευροχειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Stanford , Stefan Mindea μετά τη χειροτονία του σε Ορθόδοξο Ιερέα την περασμένη χρονιά ενώ σήμερα πραγματοποιεί επεμβάσεις στην πατρίδα του τη Ρουμανία και τα Σαββατοκύριακα λειτουργεί σε Ορθόδοξη Εκκλησία κοντά στο νοσοκομείο του.

Είναι αρκετοί σήμερα οι γιατροί σε όλον τον κόσμο που υπηρετούν συγχρόνως και την Ιατρική και την Εκκλησία.

Πολλοί διερωτώνται τι προσφέρει σήμερα η Εκκλησία;

Η Εκκλησία δεν προσφέρει στον κόσμο ένα σύστημα ηθικών κανόνων αλλά μια αγιασμένη κοινωνία, μια ζύμη που θα ζυμώσει τη δημιουργία όχι με την επιβολή των ηθικών προσταγών της αλλά και με την αγιαστική της παρουσία.

Ο λόγος του Χριστιανισμού δεν είναι φωνή αλλά ζωντανή παρουσία που ενσαρκώνεται κατεξοχήν στη Θεία Λειτουργία.

Αν και στις περισσότερες Ορθόδοξες Εκκλησίες της Αμερικής και της Ευρώπης οι ιεράρχες και Ιερείς δεν φορούν ράσα εκτός των Ιερατικών τους καθηκόντων, στην Ελλάδα ισχύει αυτό μόνο για τους εθελοντές Ιερείς.

Πολλοί φωτισμένοι Ιεράρχες μίλησαν κατά καιρούς για την επέκταση του κανόνα αυτού και σε όλους τους έγγαμους Ιερείς.

Έτσι περισσότεροι γιατροί και άλλοι επιστήμονες στην Ελλάδα θα μπορούσαν ευκολότερα να γίνουν και Ιερείς.

Η Εξωτερική περιβολή του Κλήρου ως έχει σήμερον, ουδέν έχει το κοινόν ούτε ως προς την ουσία της ιεροσύνης, ούτε προς την αρχαία πράξη της Εκκλησίας.΄΄

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- Καθημερινή Κυριακής

ekklisiaonline.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr