search-button
cross-out

Ο Έλληνας σεφ που με ένα ρολόι και έναν σταυρό έφτασε στην κατάκτηση Michelin

Γνωρίστε τον
Ο Έλληνας σεφ που με ένα ρολόι και έναν σταυρό έφτασε στην κατάκτηση Michelin

«Μεγάλωσα σε ένα μικρό νησί στην Ελλάδα που ήταν γεμάτο ψάρια και θαλασσινά. Από ‘κει αντλώ την έμπνευσή μου. Σπούδασα σε μια σχολή στην Αθήνα και ταξίδεψα στην Ευρώπη για να μελετήσω κι άλλες κουζίνες. Όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα μετανάστευσα με την οικογένειά μου στην Αμερική».

Έτσι περιγράφει ο γνωστός Έλληνας σεφ Νίκος Πουλμέντης το ξεκίνημά του από την Ελλάδα για τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Δεν ήθελα να φύγω με τίποτα, ειδικά από το νησί μου, τα Κύθηρα, και ένα απόγευμα καθόμουν στο τραπεζάκι και αγνάντευα τη θάλασσα και φώναξα τη γυναίκα μου και τής λέω: “κοίταξε να δεις κάτι, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ, θα πρέπει να δοκιμάσουμε να φύγουμε”», λέει.

Ακόμα συνεχίζει, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στους Δρόμους των Ελλήνων»: «Αφού είχα το αμερικάνικο διαβατήριο, αφού είχα γεννηθεί εκεί, γιατί ο πατέρας μου ήταν μετανάστης. Η γυναίκα μου μού είπε: “ό,τι νομίζεις, ό,τι είναι καλύτερο για ‘μας”».

«Πούλησα δύο πολύ αγαπημένα μου πράγματα, ένα ρολόι και έναν σταυρό»
Πίσω τους άφησαν ένα εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια. «Πούλησα δύο πολύ αγαπημένα μου πράγματα, ένα ρολόι και έναν σταυρό, τα υπόλοιπα χρήματα τα άφησα στη μητέρα μου και πήρα τη γυναίκα μου και την κόρη μου και ήρθαμε Νέα Υόρκη. Προσγειωθήκαμε στην Αστόρια και εκεί ξεκίνησε το όλο ταξίδι» λέει ο Νίκος Πουλμέντης.

Αναφορικά με το ξεκίνημά του στη Νέα Υόρκη, ο Έλληνας σεφ περιγράφει το πώς βρήκε δουλειά, λίγο πριν τα εγκαταλείψει όλα και επιστρέψει άπραγος στην Ελλάδα.

«Ήμασταν στο μετρό στο Μανχάταν και μπαίνει ένα παιδί και βρίζει πολύ άσχημα στα ελληνικά. Μού κάνει μεγάλη εντύπωση. Του λέω “φίλε” και μού λέει “συγγνώμη που έβρισα μπροστά στο παιδί”», αναφέρει.

Συμπληρώνει επίσης: «Το όνομά του είναι Αριστοτέλης. Τού λέω “ψάχνουμε σπίτι και δουλειά” και μού λέει: “για σπίτι δεν ξέρω, αλλά για δουλειά αύριο το πρωί θα σου βρω, αυτό είναι το τηλέφωνό μου”. Μού βρήκε δουλειά, έβαλα την οικογένειά μου σε ξενοδοχείο, ξεκίνησα τη δουλειά και μετά από δύο εβδομάδες βρήκαμε και το σπίτι».

Σε κάποια στιγμή ο Νίκος Πουλμέντης δουλεύει διπλές βάρδιες όταν αποφασίζει να συμμετάσχει σε ένα διάσημο τηλεπαιχνίδι, το «Chopped». Συμμετείχε και σε άλλες κινηματογραφικές παραγωγές, συμμετείχε στο chef club, μαγειρεύει για μεγάλα ιδρύματα, μαγειρεύει στον ίδιο τον Λευκό Οίκο, επί Μπάρακ Ομπάμα, λαμβάνει αστέρι Michelin, γίνεται μόνιμος συνεργάτης του food network.

Σήμερα είναι corporate και executive chez των δύο ελληνικών εστιατορίων «Noema» στη Νέα Υόρκη.

reader.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr