search-button
cross-out

Οι τελευταίες ώρες της Φώφης Γεννηματά στο νοσοκομείο – Οι άνθρωποι που μίλησαν μαζί της

Ποιοι άνθρωποι είδαν και επικοινώνησαν με την Φώφη Γεννηματά τις τελευταίες 14 ημέρες της ζωής της που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.
Οι τελευταίες ώρες της Φώφης Γεννηματά στο νοσοκομείο – Οι άνθρωποι που μίλησαν μαζί της

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο γιόρτασε η Φώφη Γεννηματά τα γενέθλια του γιου της παρότι βρισκόταν στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο. Το πείσμα της για ζωή ήταν τόσο που όλη η οικογένεια έσβησε την τούρτα με τα κεράκια του 17χρονου Γιώργου στον “Ευαγγελισμό”.

Την είδηση αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, σύμφωνα με το οποίο το δεύτερο από τα τρία παιδιά της πολιτικού είχε γενέθλια το περασμένο Σάββατο, 23 Οκτωβρίου. Εκείνη την ημέρα, στο πλάι της Φώφης Γεννηματά ήταν όλοι οι δικοί της άνθρωποι. Ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης, τα τρία της παιδιά, Αιμιλία, Γιώργος, Κατερίνα και η αδερφή της, Μαρία.

Τραγική ειρωνεία, το γεγονός πως μία ημέρα αργότερα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έπεσε σε κώμα και το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 12:04 “έσβησε” στην εντατική του Ευαγγελισμού.

Η Φώφη Γεννηματά εισήχθη για νοσηλεία στις 11 Οκτωβρίου. Μία ημέρα αργότερα και γνωρίζοντας την έκταση του προβλήματος, αποφασίζει να αποσύρει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Μιχάλης Όθωνας, διευθυντής του πολιτικού της γραφείου, περιέγραψε τις συγκλονιστικές εκείνες στιγμές και την θέληση της 57χρονης πολιτικού να αντιμετωπίσει για άλλη μία φορά την ασθένειά της.

“Γνωρίζω ότι την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, την επόμενη που μπήκε στον Ευαγγελισμό, όταν με φώναξε να μου ανακοινώσει το πρόβλημα και να γράψουμε τη δήλωση με την οποία αποχώρησε από την διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, μου είπε ότι ‘Μανώλη, εγώ 14 χρόνια παλεύω. Το διαχειρίστηκα, το διαχειρίζομαι, μου ξέφυγε ο μπαγάσας, αλλά θα τον νικήσω‘. Ήταν αποφασισμένη να τον νικήσει”, είπε φανερά συγκινημένος ο κ. Όθωνας.

Το τελευταίο sms

Ένας από τους ανθρώπους που μίλησε με την Φώφη Γεννηματά λίγο πριν το τέλος ήταν και η Συλβάνα Ράπτη.

Η πρώην βουλευτής δημοσιοποίησε την τελευταία τους συνομιλία λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Την Κυριακή η κα. Ράπτη τη ρώτησε πώς είναι η υγεία της, με τη Γεννηματά να απαντά “Καλημέρα Συλβάνα μου. Είμαι καλύτερα”.

Τα τελευταία λόγια για το κόμμα

Χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της είναι και τα όσα ανέφερε ο Χρήστος Πρωτόπαππας στον “Βηματοδότη”. Ο ίδιος, συντετριμμένος από την απώλεια, αποκάλυψε τι έλεγε στους συνεργάτες, με τους οποίους επικοινωνούσε μέχρι την τελευταία στιγμή μέσα από το νοσοκομείο η Φώφη Γεννηματά:

“Αυτό που μας έλεγε ήταν ‘προσέξτε την ενότητα της παράταξης, κρατηθείτε εκτός της κομματικής αντιπαράθεσης για την ηγεσία, διαχειριστείτε την καθημερινότητα και κυρίως να προσέχετε να μην διασπαστεί η ενότητα”. Αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια – οδηγίες της Φώφης προς τους συνεργάτες της.

“Πίστευε ότι πάει καλύτερα”

Τη συνομιλία που είχε μαζί της μία μέρα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή αφηγήθηκε και ο Νίκος Χατζηνικολάου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

“Μίλησα μαζί της την Κυριακή το πρωί και η Φώφη Γεννηματά πίστευε ότι πάει καλύτερα και ότι την εβδομάδα αυτή που ξεκίνησε, στη διάρκεια της εβδομάδας, κάποια στιγμή θα επέστρεφε στο σπίτι της“, είπε ο γνωστός παρουσιαστής και δημοσιογράφος.

“Είναι πολύ μεγάλο το σοκ αυτής της ραγδαίας επιδείνωσης, που νομίζω δεν την περίμενε κανένας”, πρόσθεσε, τονίζοντας πόσο αιφνίδιος ήταν ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr