search-button
cross-out

«Όλοι ένοχοι για τον θάνατο του Μπακαρί Χέντερσον!»

Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τους έξι κατηγορουμένους για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο
«Όλοι ένοχοι για τον θάνατο του Μπακαρί Χέντερσον!»

Την ενοχή και των έξι κατηγορουμένων για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον, πριν από πέντε χρόνια στον Λαγανά Ζακύνθου, πρότεινε χθες ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών!

Από τη Μαρία Μεϊμάρη
Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Ευριπίδης Νικολάου ήταν καταπέλτης για τους κατηγορουμένους, ζητώντας να κηρυχθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού με ενδεχόμενο δόλο. Νωρίτερα, είχε απαριθμήσει τα θανατηφόρα χτυπήματα, τα οποία δέχτηκε ο άτυχος τουρίστας έξω από το μπαρ όπου διασκέδαζε με την παρέα του το μοιραίο βράδυ της 7ης Ιουλίου 2017, λέγοντας ότι αιτία θανάτου ήταν οι βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία. Μετά την αγόρευση του εισαγγελέα ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου φοιτητή δεν έκρυψε την ικανοποίησή του.

«Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη, πλήρης και νομικά και από άποψη πραγματικών περιστατικών. Θεωρούμε ότι είναι μια πρώτη απάντηση του κράτους δικαίου μας. Τη δεύτερη θα τη δώσει το δικαστήριο με την απόφασή του, στέλνοντας μήνυμα σε όλους, εντός και εκτός, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ειρηνική» ανέφερε ο Χρήστος Κακλαμάνης.

Την περασμένη Τρίτη είχε απολογηθεί ο βασικός κατηγορούμενος, ένας 37χρονος Βρετανός με σερβοβοσνιακή καταγωγή, που σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί ένοχος για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών χωρίς αναστολή. «Ηθελα σήμερα να είναι εδώ η οικογένεια του Μπακαρί Χέντερσον, για να τους πω ότι λυπάμαι γι’ αυτό που έγινε» είχε πει, μεταξύ άλλων.

Ούτε χθες εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι γονείς του 22χρονου, όμως αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην επόμενη συνεδρίαση, στις 14 Ιουνίου. Η δολοφονία του Αμερικανού εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που άσκησαν κατά της πρωτόδικης απόφασης οι δικηγόροι της οικογένειας του νεαρού, η οποία έγινε δεκτή από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Πατρών Γιώργο Μπισμπίκη.

Ο αντιεισαγγελέας έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι έπεσαν στα «μαλακά» από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, το οποίο τους επέβαλε ποινές κάθειρξης από 5 ως 15 έτη, με αποτέλεσμα σήμερα να παραμένει στη φυλακή μόνο ο 37χρονος βασικός κατηγορούμενος.

Πηγή: newsbreak.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr