search-button
cross-out

«Πάγωσε» όλη η χώρα: Νεκρή 17χρονη μαθήτρια που στα 11 της είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα, σε σοκ οι γονείς

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η 17χρονη μαθήτρια που μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Βοστάνειο Νοσοκομείο στη Μυτιλήνη, δεν κατάφερε να επιβιώσει
«Πάγωσε» όλη η χώρα: Νεκρή 17χρονη μαθήτρια που στα 11 της είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα, σε σοκ οι γονείς

Η κοπέλα παρέμεινε σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, ενώ η ιστορία της είχε συγκινήσει το πανελλήνιο και στο παρελθόν όταν και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα 11 της για να μάθει να περπατά.

Η συγκλονιστική ιστορία της Μαρίας-Ταξιαρχούλας

Η 17χρονη στη Μυτιλήνη, τα τελευταία χρόνια, ήταν παράλυτη σε αναπηρικό καροτσάκι, καθώς από πολύ μικρή ηλικία είχε διαγνωστεί με επιθετική μορφή λευχαιμίας. Οι γιατροί είχαν προβλέψει ότι η ζωή της θα διαρκούσε μόνο δύο έως τρεις μήνες αλλά τους “διέψευδε” συνεχώς.

Το κορίτσι υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, καθώς βρέθηκε συμβατός δωρητής. Παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις των γιατρών για μερικούς μήνες ζωής, το παιδί κατάφερε προσωρινά να επιβιώσει. Λόγω επιπλοκών μετά τη μεταμόσχευση, οι γιατροί αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν έντονη θεραπεία κορτιζόνης για να ελέγξουν το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Νεκρή 17χρονη μαθήτρια που στα 11 της είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα

Λόγω των θεραπειών που έκανε το παιδί στη Μυτιλήνη, αντιμετώπισε οστεοπόρωση και νευρολογικά προβλήματα που επηρέασαν την κινητική του ικανότητα και την οδήγησαν καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο. Παρά το χειρουργείο, η 17χρονη δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και τελικά απεβίωσε στο Βοστάνειο σήμερα λόγω επιπλοκών από λοίμωξη του αναπνευστικού.

enimerotiko.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr