search-button
cross-out

Πανελλήνια συγκίνηση για τον κ. Γιώργο – Ποια είναι η μοναδική του ελπίδα

Προσφορά βοήθειας μέχρι και από την Καβάλα
Πανελλήνια συγκίνηση για τον κ. Γιώργο – Ποια είναι η μοναδική του ελπίδα

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει το δράμα του κ. Γιώργου από το Ηράκλειο που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να μείνει χωρίς ρεύμα εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας.

Η ανταπόκριση στο δημοσίευμα του cretapost ήταν πραγματικά τεράστια και άκρως συγκινητική καθώς άνθρωποι από το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Αθήνα ακόμα και από την μακρινή Καβάλα προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τον άτυχο 47χρονο στην αποπληρωμή του λογαριασμού ρεύματος.

Μηνύματα και τηλεφωνήματα κατέκλεισαν για μέρες το cretapost από ανθρώπους έτοιμους να ανακουφίσουν το δράμα μιας οικογένειας, που μέχρι πριν λίγο καιρό ζούσε με αξιοπρέπεια και ψηλά το κεφάλι ενώ σήμερα έχει βυθιστεί στην απόγνωση λόγω των προβλημάτων υγείας που ταλαιπωρούν τόσο τον ίδιο τον 47χρονο όσο και την συνομήλικη σύζυγό του.

Βέβαια, είναι γεγονός ότι η καλοσύνη των ξένων όσο μεγάλη ή σημαντική κι αν είναι κάποτε εξαντλείται και εκεί οφείλουν να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους και να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες στον κ. Γιώργο τόσο οι κοινωνικοί φορείς όσο και η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος εργάζονταν ως οδηγός σε φορτηγά και έπειτα ασχολήθηκε για ένα διάστημα στο σκραπ (περισυλλογή μετάλλων από τον δρόμο), απασχόληση που σύντομα διέκοψε καθώς τα αμέτρητα προβλήματα υγείας επιβαρύνονται από τις βαριές εργασίες.

Ο κ. Γιώργος Θ. μαζί με τη σύζυγό του μένει σε ενοικιαζόμενο σπίτι το οποίο έχει μεν κοινωνικό τιμολόγιο στο ρεύμα αλλά, όταν οι υποχρεώσεις, η ακρίβεια και οι φόροι καλπάζουν με ασύλληπτους ρυθμούς, ποια υποχρέωση από όλες να προλάβει να καλύψει το αμελητέο ποσό που ονομάζεται Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι τακτικά μαζί με το ζευγάρι μένουν και τα τρία ανήλικα εγγονάκια τους, κορίτσια ηλικίας του Δημοτικού.

Σημειώνεται ότι με χρήματα που συγκεντρώθηκαν στην τοπική ενορία, όπου ανήκει ο κ. Γιώργος, κατάφερε να πληρώσει ένα ποσό από τα 2.500 ευρώ που χρωστάει στο ρεύμα αλλά και να προχωρήσει σε διακονονισμό εξόφλησης του υπολειπόμενου ποσού στους επόμενους οκτώ μήνες.

Μοναδική του ελπίδα οι κοινωνικοί φορείς

Πλέον ο κ. Γιώργος απευθύνει έκκληση στις Κοινωνικές Υπηρεσίες της πόλης μας να σταθούν με αλληλεγγύη και κατανόηση πάνω από το πρόβλημα του και να εκδώσουν στη σύζυγό του κάποιο επίδομα Πρόνοιας στον ίδιο και στην σύζυγό του (η οποία λαμβάνει μονάχα μία μικρή σύνταξη), αφού αποδεδειγμένα δεν είναι σε θέση να εργαστούν.

Το μόνο που ζητά πλέον είναι ένα μόνιμο αξιοπρεπές εισόδημα από την Πρόνοια ή οποιαδήποτε άλλη κοινωνική υπηρεσία ώστε να μπορέσει να βάλει σε μία τάξη τις υποχρεώσεις του, να σταθεί στα πόδια του και να μην ξαναβρεθεί ποτέ στη δυσάρεστη – για τον ίδιο θέση – να απευθύνει δημόσια έκκληση βοήθειας.

Παράλληλα,το ζευγάρι απευθύνει ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που ευαισθητοποιήθηκαν και προσφέρθηκαν να ανακουφίσουν έστω και λίγο τον ατελείωτο πόνο τους.

Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr