search-button
cross-out

Πανεπιστημιούπολη: Αυτή είναι η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη

Η νεαρή δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη στο πλαίσιο της επιχείρησης στην Πανεπιστημιούπολη, φέρεται να πληροφορούσε για τις αστυνομικές επιχειρήσεις κάποιους από τους συλληφθέντες.
Πανεπιστημιούπολη: Αυτή είναι η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη

Σε Τμήμα πολύ κοντά στην Πανεπιστημιούπολη φέρεται να υπηρετεί η νεαρή δόκιμη αστυνομικός, η οποίο συνελήφθη στο πλαίσιο της επιχείρησης στις Εστίες.

Σύμφωνα με το MEGA, η νεαρή φέρεται να φρόντιζε όταν μάθαινε ότι θα γίνει αστυνομική επιχείρηση στους χώρους του ιδρύματος και να ενημέρωνε κάποια από τα άτομα που συνελήφθησαν.

Ακόμα φέρεται να διατηρούσε κάποια σχέση με ένα από τα πρωτοπαλίκαρα που επιτέθηκε κατά της αστυνομικού.

Εν τω μεταξύ, «συναγερμός» έχει σημάνει στο Αστυνομικό Τμήμα, στο οποίο υπηρετούσε καθώς φέρεται να είχε πρόσβαση σε ευαίσθητα αρχεία του τμήματος.

«Ντου» μέσα στις εστίες, βρέθηκαν όπλα

Μετά το αιματηρό επεισόδιο το πρωί της Τρίτης (27/09), όπου ένας 30χρονος Αλβανικής καταγωγής επιχείρησε να επιτεθεί εναντίον αστυνομικών με κατσαβίδι, με μια αστυνομικό να πυροβολεί εναντίον του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει, οι Αρχές έκαναν «ντου» εντός του κτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα πόρτα – πόρτα στα δωμάτια της εστίας ενώ όπου δεν έβρισκαν ένοικο παραβίαζαν το οίκημα αναζητώντας άτομα που εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες.

Θεοδωρικάκος: Τα Πανεπιστήμια και οι εστίες είναι για φοιτητές, όχι για σεσημασμένους κακοποιούς

Για την επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη, μίλησε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η δήλωση του κ. Θεοδωρικάκου:

«Η σημερινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου απέδειξε άλλη μια φορά αυτό που όλοι, δυστυχώς, γνωρίζουμε επί δεκαετίες: Ότι υπάρχουν πανεπιστημιακοί χώροι που έχουν μετατραπεί σε κέντρα ανομίας, παραβατικότητας και σε ορμητήρια για πράξεις βίας και εγκληματικότητας.

Τα πανεπιστήμιά μας είναι για τους φοιτητές. Οι εστίες είναι για να στεγάζουν το όνειρο της ελληνικής οικογένειας για ίσες ευκαιρίες των παιδιών της στη μόρφωση. Δεν είναι για σεσημασμένους κακοποιούς και εγκληματίες.

Η κυβέρνησή μας, με πράξεις, είναι αποφασισμένη να φέρει ως πραγματικότητα το αίσθημα ασφαλείας μέσα στο Πανεπιστήμιο. Για όλους. Για τους φοιτητές, για τους καθηγητές και τους εργαζόμενους.

Καλώ το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να ταυτιστούν με το αίτημα της κοινωνίας για ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Και να συνδράμουν τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, ώστε η ασφάλεια στο ελληνικό πανεπιστήμιο να γίνει προϋπόθεση για την αναβαθμισμένη προοπτική του».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr