search-button
cross-out

Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση στον Βασιλακόπουλο μέσα σε ταβέρνα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ενώ γευμάτιζε σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας.
Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση στον Βασιλακόπουλο μέσα σε ταβέρνα

Την παρέμβαση του διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλου προκάλεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθερία” η επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ενώ γευμάτιζε με πνευμονολόγους σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας.

Το πρώτο σκέλος αφορά στο εάν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση, ποιες. Το δεύτερο σκέλος αφορά στο να διερευνηθεί εάν οι παθόντες θα υποβάλλουν έγκληση ή όχι με δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής έγκλησης ολοκληρώνεται σε 3 μήνες.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, κατήγγειλε πως προπηλακίστηκε όταν συνάδελφοί του παρατήρησαν τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας γιατί δεν γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Κατευθυνόμενος σε ταβέρνα της περιοχής μαζί με περίπου 25 συναδέλφους του πνευμονολόγους, ο κ. Βασιλακόπουλος βρέθηκε στο στόχαστρο από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, όταν ο Καθηγητής και οι συνάδελφοί του “ζητήσαμε να γίνει έλεγχος πιστοποιητικών υγειονομικής ασφάλειας και με πέταξαν έξω”, όπως περιέγραψε ο ίδιος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, μάλιστα, αποκάλυψε ότι γίνεται καθημερινά στόχος απειλών εξαιτίας της θέσης του υπέρ του εμβολιασμού ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, σε σημείο που “σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές”, δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Βασιλακόπουλος: Δεν έκαναν έλεγχο σε κανέναν

“Είναι άλλο θέμα να διαφωνείς και άλλο να μην εφαρμόζεις τον νόμο όπου έχει βάλει η πολιτεία” είπε ο καθηγητής προσθέτοντας ότι “θα γίνουμε ζούγκλα αν ο καθένας κάνει ότι θέλει”

Αναφερόμενος στο περιστατικό ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως τους έκανε εντύπωση που δεν έκαναν σε κανένα έλεγχο για πιστοποιητικά εμβολιασμού στο κατάστημα.

Το θέμα έθεσε ο κ. Λουκίδης, σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, ο οποίος τελικά αποφάσισε και πήγε και τους είπε πολύ ευγενικά ότι αυτό που κάνετε είναι επικίνδυνο.

Τότε, υποστηρίζει πως ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, όταν άρχισαν να διαμαρτύρονται για την κατάσταση, είπε στους 25 επιστήμονες πως δεν μπορούν να παραμείνουν στο σημείο και άρχισε να μιλάει άσχημα στον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Πνευμονολογίας.

Όταν μας έδιωξαν από το μαγαζί τους είπα ότι αυτό το θέμα θα το βγάλω στα κανάλια” κάτι που προκάλεσε την έκρηξη, πιθανόν του καταστηματάρχη, ο οποίος του είπε “δεν θα σε φοβηθώ” και “με απείλησε ότι θα μου κάψουν το αυτοκίνητο“, ενώ στον ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” ότι δέχτηκε και απειλές για την ζωή του.

Δεν ήταν η πρώτη φορά για τον Βασιλακόπουλο

Ο πνευμονολόγος έχει βρεθεί και άλλες φορές στο στόχαστρο των αρνητών αλλά είχαν μείνει μόνο στις απειλές. “Παίρνουν τηλέφωνο συνέχεια και βρίζουν την γραμματέα μου. Απειλούν, λένε ότι θα με σπάσουν στο ξύλο, θα με βρουν στα χαντάκια… Η πανδημία έχει τρελάνει τον κόσμο”, είχε πει στις 26 Αυγούστου ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος.

Τώρα όμως η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει. Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σκέφτεται πλέον να ζητήσει αστυνομική προστασία καθώς φοβάται για την σωματική του ακεραιότητα. Είναι χαρακτηριστικό πως λίγες ώρες μετά το επεισόδιο στην Καλαμπάκα δέχθηκε νέο απειλητικό μήνυμα στο κινητό του το οποίο ανέφερε:

“Σίχαμα! Βρωμιάρη ούτε το μαγαζί δεν σεβάστηκες, έφαγες και μετά είπες ρε να κάνουμε και φασαρία. Επιτέθηκες στην κόρη του; Μακριά από μας, πρόσεχε τα λόγια που ξεστομίζει το βρωμόστομά σου. Κυριολεκτικά μιλάω αν θα έχω πρόβλημα στη δουλειά μου θα σε φάει το μαύρο φίδι”… Ο ίδιος υποστηρίζει πως έχει στοχοποιηθεί κάτι που τόνισαν και οι συνάδερφοί του που κάθονταν μαζί του στο μαγαζί. “Σε μια δημοκρατία, όταν δεν μάς αρέσει ένας νόμος ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πνευμονολόγος.

Με πληροφορίες από Onlarissa.gr

thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr