search-button
cross-out

Παρίσταναν τους γιατρούς και αφαιρούσαν τεράστια χρηματικά ποσά

Συνελήφθη 54χρονος που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες στις Σέρρες. Οι συμβουλές της αστυνομίας
Παρίσταναν τους γιατρούς και αφαιρούσαν τεράστια χρηματικά ποσά

Στη σύλληψη ενός 54χρονου αλλοδαπού, για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος πολιτών στις Σέρρες, προχώρησε η αστυνομία. Ο άνδρας, που είναι μέλος κυκλώματος, εντοπίστηκε τη στιγμή που προσπάθησε να εξέλθει από τη χώρα έχοντας στην κατοχή του χρήματα που απέσπασε από γυναίκα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συνεργοί του προσποιούμενοι τους γιατρούς, τηλεφωνούσαν σε πολίτες και ισχυρίζονταν ότι συγγενείς τους τραυματίσθηκαν σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα, ζητώντας μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν για να χειρουργηθούν.

Όπως διαπιστώθηκε, με την παραπάνω μέθοδο, εξαπάτησαν προχθές (7 Ιουλίου 2023) το μεσημέρι μία γυναίκα στις Σέρρες, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, αναφέρει η αστυνομία.

Εντοπίστηκε την ώρα που προσπαθούσε να εξέλθει από τη χώρα

Το χρήματα παρέλαβε ο συλληφθείς αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίσθηκε χθες (8 Ιουλίου 2023) τα ξημερώματα σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, τη στιγμή που προσπάθησε να εξέλθει από τη χώρα. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 9.950 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Εξιχνιάσθηκαν 6 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος πολιτών στις Σέρρες

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών εξακριβώθηκε ότι την 17η Ιουνίου 2023, εξαπάτησαν ακόμη μία γυναίκα στις Σέρρες, από την οποία ζήτησαν χρηματικό ποσό 40.000 ευρώ και κατάφεραν να της αποσπάσουν 9.000 ευρώ.

Επιπλέον, το τελευταίο χρονικό διάστημα διέπραξαν ακόμη 4 απόπειρες απάτης σε βάρος πολιτών στις Σέρρες, χωρίς να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Συμβουλές από την αστυνομία

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
  • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί – συγγενείς σας.
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
  • Ενημερώστε φίλους, συγγενείς και κυρίως τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης.

in.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Σούπα γκασπάτσο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σούπα γκασπάτσο

Ειρήνη Μουρτζούκου: Οι θάνατοι των βρεφών της την έφεραν κοντά με τη μητέρα του Παναγιωτάκη – Ο μικρός πέθανε λίγο μετά από έντονο καβγά τους
Ελλάδα

Ειρήνη Μουρτζούκου: Οι θάνατοι των βρεφών της την έφεραν κοντά με τη μητέρα του Παναγιωτάκη – Ο μικρός πέθανε λίγο μετά από έντονο καβγά τους

Σήμερα 12 Ιουλίου τιμάται ο άγιος Παΐσιος: Ο βίος και το έργο του
Ελλάδα

Σήμερα 12 Ιουλίου τιμάται ο άγιος Παΐσιος: Ο βίος και το έργο του

Η Ειρήνη Μουρτζούκου δηλώνει έτοιμη να μιλήσει για τον θάνατο του Παναγιωτάκη – Τι θα υποστηρίξει στην απολογία της
Ελλάδα

Η Ειρήνη Μουρτζούκου δηλώνει έτοιμη να μιλήσει για τον θάνατο του Παναγιωτάκη – Τι θα υποστηρίξει στην απολογία της

Γνωρίστε τον  Λευτέρη Πέτρου που κατέκτησε τη 2η θέση στο MasterChef: Η απώλεια που τον έκανε πιο δυνατό και η ερώτηση  για ένα δικό του άνθρωπο που την έκανε τατουάζ …
Videos

Γνωρίστε τον Λευτέρη Πέτρου που κατέκτησε τη 2η θέση στο MasterChef: Η απώλεια που τον έκανε πιο δυνατό και η ερώτηση για ένα δικό του άνθρωπο που την έκανε τατουάζ …

Ανείπωτη τραγωδία στο Αγρίνιο: Πατέρας έκανε όπισθεν για να παρκάρει και σκότωσε τη 2χρονη κόρη του
Ελλάδα

Ανείπωτη τραγωδία στο Αγρίνιο: Πατέρας έκανε όπισθεν για να παρκάρει και σκότωσε τη 2χρονη κόρη του

Ειρήνη Μουρτζούκου: Η άγνωστη απόπειρα δολοφονίας βρέφους στα 16 της, το χρονικό θανάτων των μωρών και οι καταθέσεις που την «έκαψαν»
Ελλάδα

Ειρήνη Μουρτζούκου: Η άγνωστη απόπειρα δολοφονίας βρέφους στα 16 της, το χρονικό θανάτων των μωρών και οι καταθέσεις που την «έκαψαν»

Ξέσπασε η Εύη Βατίδου: «Δούλευα σεζόν για να πηγαίνει ο αείμνηστος με τις γκόμενες τις δικηγορίνες βόλτα στα μπουζούκια»
Lifestyle

Ξέσπασε η Εύη Βατίδου: «Δούλευα σεζόν για να πηγαίνει ο αείμνηστος με τις γκόμενες τις δικηγορίνες βόλτα στα μπουζούκια»

zinapost.gr