search-button
cross-out

Παρθένα Κουτμερίδου: «Φαινόταν αποφασισμένη να μην εμβολιαστεί» – Τι αποκαλύπτει φίλη της

Η αναισθησιολόγος και φίλη της εκλιπούσας μίλησε για την ιατρική πλευρά του θέματος - Η κηδεία της Παρθένας Κουτμερίδου θα τελεστεί στις Σέρρες το μεσημέρι της Πέμπτης (2/12)
Παρθένα Κουτμερίδου: «Φαινόταν αποφασισμένη να μην εμβολιαστεί» – Τι αποκαλύπτει φίλη της

«Ήξερα πως ήταν ανεμβολίαστη, δεν ξέρω γιατί όμως», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Νέλλυ Ευθυμίου, αναισθησιολόγος και φίλη της Παρθένας Κουτμερίδου.

«Φαινόταν αποφασισμένη να ακολουθήσει το δρόμο του μη εμβολιασμού, η άποψή μου είναι να είχε κακή πληροφόρηση», είπε αναφερόμενη σε συνάντηση που είχαν το καλοκαίρι.

Η Ν.Ευθυμίου τόνισε ότι, «τα εμβόλια mrna έχουν ελεγχθεί πρώτα για την ασφάλειά τους και μετά για την αποτελεσματικότητά τους».

Σχολίασε δε σε ερώτημα σχετικά με το γιατρό της 38χρονης ότι, είναι «σοβαρός επιστήμονας», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι, «υπήρχε κουβέντα γιατί τον είχε ρωτήσει».

«Έχω υπόψη ασθενείς που χρησιμοποιούν τους γιατρούς τους ότι τους λένε να μην εμβολιαστούν», κατέληξε.

Η συγκίνηση για το μωρό που σώθηκε, ο φόβος και το τραγικό τέλος
Η δικηγόρος Παρθένα Κουτμερίδου πάλεψε γενναία για περίπου 40 ημέρες με τον κορονοϊό αλλά δεν τα κατάφερε. Η Πάττυ, όπως τη φώναζαν οι δικοί της άνθρωποι, άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Τετάρτης (01/12). Ο Σωτήρης Κυβέλος, συνεργάτης της στο δικηγορικό της γραφείο, δεν μπορεί να πιστέψει τον χαμό της. Μάλιστα μίλησε για τις πολύχρονες προσπάθειές της προκειμένου να μπορέσει να μείνει έγκυος, αλλά και τις δύσκολες ώρες προτού αφήσει την τελευταία της πνοή, νικημένη από τον κορονοϊό.

«Ξέραμε ότι πολλά χρόνια πάλευε για να αποκτήσει παιδί και δεν ήταν εύκολο» είπε ο ίδιος προσθέτοντας πως «τους τελευταίους μήνες βλέπαμε την αγωνία της για το παιδί». Όπως τόνισε, «παρέμεινε δύσπιστη» και για να μην ρισκάρει την εγκυμοσύνη της, «αποφάσισε να μην κάνει το εμβόλιο, τουλάχιστον μέχρι να γεννηθεί το μωρό υγιές», συμπληρώνοντας ότι κανείς δεν περίμενε αυτή τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της.

Τέλος, ο κ. Κυβέλος είπε ότι όταν πληροφορήθηκε ότι το μωρό της γεννήθηκε υγιές, σύμφωνα με όσα του είπε ο πατέρας της, η ίδια συγκινήθηκε.

«Τους είχα συμβουλεύσει να εμβολιαστούν»
Την ίδια ώρα, ο γυναικολόγος της άτυχης μητέρας που δεν πρόλαβε να γνωρίσει το μωράκι της αποκάλυψε μιλώντας στο Mega ότι ο ίδιος επέμενε να κάνει η 38χρονη το εμβόλιο: «Εγώ τη συμβούλεψα από την πρώτη στιγμή να κάνει το εμβόλιο και αυτή και ο σύζυγός της», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, τόνισε ότι συμβουλεύει το ίδιο όλες τις γυναίκες και στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε προσπαθήσει επανειλημμένα να την πείσει, καθώς δεν ήταν μόνο πελάτισσά του αλλά και φίλη του επί σειρά ετών. Μάλιστα, ο γιατρός τονίζει ότι ο σύζυγός της μαζί με την οικογένεια «την απέτρεψαν να μην εμβολιαστεί, πιθανώς λόγω κάποιου πνευματικού».

Σε ερώτηση πώς αντιδρούσε η γυναίκα στη συμβουλή του γιατρού, ο ίδιος απάντησε ότι έλεγε πως θα το κάνει μετά τον τοκετό, «γιατί φοβόταν».

Στις Σέρρες που έζησε όλες τις χαρούμενες στιγμές, θα τελεστεί η κηδεία της το μεσημέρι της Πέμπτης. Η οικογένειά της επιθυμεί, αντί στεφάνου, την ενίσχυση του ιδρύματος «Άγιος Στυλιανός».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr