search-button
cross-out

Πάτρα: Αντιφάσεις στην ώρα για έκκληση βοήθειας στη Μαλένα – Τα 35 λεπτά που ανατρέπουν τα πάντα

Την ώρα που οι έμπειροι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ, προσπαθούν να λύσουν το γρίφο με τους θανάτων των τριών μικρών αδελφών που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε 3,5 χρόνια, αποκαλύπτονται νέα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου της μικρής Μαλένας, ενώ μια μεγάλη αντίφαση στις κατάθεση της μητέρας και στα όσα καταγράφηκαν από τους γιατρούς, δημιουργεί προβληματισμούς και ερωτηματικά.
Πάτρα: Αντιφάσεις στην ώρα για έκκληση βοήθειας στη Μαλένα – Τα 35 λεπτά που ανατρέπουν τα πάντα

Το πρωί του Σαββάτου, στις 13 Απριλίου του 2019, η οικογένεια χαρούμενη έβλεπε την μικρή Μαλένα χαμογελάστη να παίζει και το μεσημέρι να τρώει κανονικά. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία της 3χρονης, που είναι τραβηγμένη την ίδια ημέρα και τη δείχνει να τρώει σουβλάκι στο δωμάτιο του νοσοκομείου της.

Λίγες ώρες μετά, όταν έφυγε ο πατέρας της και έπεσε να κοιμηθεί μαζί με την μητέρα της, όλα άλλαξαν…

Η δραματική περιγραφή της μάνας για το χαμό της 3,5 ετών Μαλένας αναφέρει: «Εκείνο το μεσημέρι, έφυγε ο σύζυγός μου κι έμεινα εγώ δίπλα της και κοιμήθηκα μαζί της. Μετά από μια ώρα ξυπνήσαμε με την μικρούλα γιατί μπήκε στο δωμάτιο η νοσηλεύτρια και της έδωσε ένα φάρμακο για το στομάχι της. Μετά από 10 λεπτά, στις 16:40 το παιδί τινάχτηκε, έβγαλε ένα βρόγχο και έμεινε με τα μάτια της μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα, «Μαλένα, Μαλένα», πήρα από τα χεράκια της τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η μητέρα της Μαλένας στην κατάθεση της, η κόρη της παρουσίασε αυτό το επεισόδιο που έμελλε να είναι καθοριστικό για τη ζωή της στις 16:40, ωστόσο όπως βλέπετε στα ιατρικά έγγραφα οι γιατροί αναφέρουν ότι κλήθηκαν από την μητέρα για παροχή βοήθειας στις 17:15… δηλαδή 35 λεπτά αργότερα.

«Στις 17:15 το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έλαβε έκκληση από τη μητέρα του κοριτσιού ότι το κορίτσι είναι ‘’μπλε’’ και ότι ‘’χτυπάει’’ η αντλία. Έγινε άμεση εκτίμηση. Το παιδί βρέθηκε στο κρεβάτι σε πλάγια θέση, χωρίς έκπτυξη του θωρακικού τοιχώματος, χωρίς σφυγμό, με μυδρίαση, υποτονία άκρων και ψυχρό. Έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ και κλήθηκε η ΜΕΘ για περαιτέρω αντιμετώπιση» περιγράφουν οι γιατροί στις επίσημες ιατρικές αναφορές.

«Το παιδί είχε γυρίσει σε πλάγια θέση, είχε ξαναπάρει το πανάκι της στα χέρια της και τα χείλη της ήταν μπλε. Η γιατρός κοιτούσε την Μαλένα με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να της πιάσω το μπράτσο και να της πω, «Τι θα κάνεις; Θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;» Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ, ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν την ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού για να πάρουν οδηγίες» υποστηρίζει η 33χρονη μητέρα.

Στη συνέχεια οι γιατροί στα έγγραφα που παρουσιάζει σήμερα το LIVE NEWS αναφέρουν ότι οι γιατροί της ΜΕΘ έφτασαν μετά από 4 λεπτά στις 17:19… «Στις 17:19 έγινε προσπάθεια ανάνηψης από την ΜΕΘ, διασωληνώθηκε και χορηγήθηκε αδρεναλίνη. […] Η ανάνηψη συνεχίστηκε για 45 λεπτά. […] Στις 18:05 το κορίτσι κατέληξε» προσθέτουν.

Η μητέρα για τα κρίσιμα λεπτά επαναφοράς της μικρής Μαλένας αναφέρει: «Μετά από 10 λεπτά, έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ και με έβγαλαν από το δωμάτιο. Μέχρι να έρθουν οι γιατροί, ήδη είχαν καταφθάσει ο σύζυγος και οι συγγενείς μας».

Το LIVE NEWS επικοινώνησε με τον γιατρό της ΜΕΘ που προσπάθησε να επαναφέρει τη μικρή Μαλένα, ο οποίος ανέφερε: «Πήγαμε πολύ γρήγορα. Αν και η απόσταση των δυο κτιρίων είναι στα 5 λεπτά, εμείς πήγαμε γρηγορότερα, κάναμε 4 λεπτά. Το κοριτσάκι δεν είχε σφυγμό όταν φτάσαμε. Κάναμε ανάνηψη, προσπαθούσαμε για πολύ ώρα. Φτάσαμε πραγματικά πολύ γρήγορα, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα».

Το κοριτσάκι κατέληξε στις 18:05 στις 13 Απριλίου 2019 από ανακοπή καρδιάς με απροσδιόριστα αίτια. Στη συνέχεια η ιατροδικαστική εξέταση ανέφερε ηπατική ανεπάρκεια.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια, στις 21 Μαρτίου του 2021, θα φύγει από τη ζωή και η 6 μηνών αδερφούλα της, η Ιρίδα, την οποία δεν πρόλαβε να γνωρίσει, ενώ ακολούθως στις 29 Ιανουαρίου 2022 θα εκπνεύσει από ανακοπή καρδίας και 9χρονη Τζωρτζίνα.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr