search-button
cross-out

Πάτρα: Ασέλγησε 40 φορές στον ανήλικο ανιψιό του – Απαθέστατος στη δίκη ο θείος για το έγκλημα

Η φρίκη που έζησε στην Πάτρα σημάδεψε τη ζωή και μαύρισε την ψυχή του. Η σε βάρος του ασέλγεια ήταν συστηματική με τον δράστη να καταδικάζεται…
Πάτρα: Ασέλγησε 40 φορές στον ανήλικο ανιψιό του – Απαθέστατος στη δίκη ο θείος για το έγκλημα

Με την ανώτερη προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης των δέκα ετών, καταδικάστηκε χθες (17-10-2022) από το Μικρό Ορκωτό Εφετείο στην Πάτρα, ο θείος ενός αγοριού μειωμένης διανοητικής αντίληψης, που είχε ασελγήσει σε βάρος του, πάνω από 40 φορές. Ο ηλικιωμένος εκτίει ήδη πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 15 ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια κατ΄εξακολούθηση, αλλά, σε λίγες ημέρες θα αφεθεί ελεύθερος, λόγω της μείωσης των ποινών σε αυτού του είδους τα αδικήματα από τον τελευταίο ποινικό κώδικα.

Οι ακατονόμαστες πράξεις του θείου γίνονταν στον ανιψιό από την ηλικία των 14 ετών και για διάστημα τριών χρόνων περίπου. Ο 25χρονος σήμερα νεαρός περιέγραψε στο δικαστήριο με κάθε λεπτομέρεια, τι του έκανε ο θείος του, αφήνοντας άφωνους τους πάντες. Ο κατηγορούμενος που είχε αναπτύξει σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης με την οικογένεια του παιδιού, το έπαιρνε στη δουλειά του, όπου εκμεταλλευόμενος την διανοητική του υστέρηση, το απομόνωνε σε διάφορους χώρους και έκανε πάνω στο σώμα του κάθε ακατονόμαστη πράξη ασέλγειας.

«Με κατέστρεψαν σαν άτομο και σαν προσωπικότητα. Μου συμπεριφέρονταν σαν να ήμουν ένα τίποτα» είπε ο νεαρός στο δικαστήριο, που επικαλέστηκε αισθήματα ντροπής, φόβου και ψυχολογικής πίεσης από τον θείο του, όταν κλήθηκε από το δικαστήριο να απαντήσει στην ερώτηση, γιατί τόσα χρόνια δεν έλεγε τίποτα.

Ολα ήρθαν στην επιφάνεια από την αδελφή της μητέρας του παιδιού, που διαπίστωσε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε με τον ανιψιό της. Κατέθεσε και χθες μαινόμενη κατά του σάτυρου συγγενή. «Του κατακρεούργησε την ψυχή. Τον χρησιμοποίησε με τον πιο ελεεινό τρόπο, τον βίαζε κατ΄εξακολούθηση ο παλιόγερος», είπε στο δικαστήριο η θεία.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο, παραδεχόμενος όσα είχε κάνει. «Είναι φυσιολογικά αυτά; Εχετε συναίσθηση τι κάνατε στο παιδί;» του είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου. «Εκανα λάθος και η δικαιοσύνη ας με τιμωρήσει» ήταν η απάντηση του ηλικιωμένου.

Ο δικηγόρος του, προσπάθησε να μειώσει την επιβαρυντική περίσταση της εμπίστευσης του 14χρονου από τους γονείς στον θείο, κάτι που απέρριψε το δικαστήριο, όπως και τον ισχυρισμό ότι όλες οι πράξεις ασέλγειας έγιναν με την συναίνεση και πολλές φορές με την συμμετοχή του νεαρού. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, δήλωσε ότι η απόφαση ήταν δίκαιη, αλλά, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε ένα δώρο που λέγεται νέος ποινικός κώδικας, ο οποίος μείωσε από τα 20 στα 10 χρόνια κάθειρξης την συγκεκριμένη πράξη.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Τροχαίο στη Λούτσα-Ράγισαν καρδιές στο  τελευταίο αντίο στον 24χρονο Σωτήρη- Στεφάνι έστειλε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Videos

Τροχαίο στη Λούτσα-Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο στον 24χρονο Σωτήρη- Στεφάνι έστειλε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Τροχαίο στη Λούτσα-Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 24χρονο Σωτήρη: Τι ζητά ο 29χρονος  προφυλακισμένος οδηγός μέσω του δικηγόρου του
Videos

Τροχαίο στη Λούτσα-Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 24χρονο Σωτήρη: Τι ζητά ο 29χρονος προφυλακισμένος οδηγός μέσω του δικηγόρου του

Αγρίνιο: Έκαναν bullying σε 13χρονη συμμαθήτριά τους – Συνελήφθησαν 3 μαθήτριες γυμνασίου
Ελλάδα

Αγρίνιο: Έκαναν bullying σε 13χρονη συμμαθήτριά τους – Συνελήφθησαν 3 μαθήτριες γυμνασίου

Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του – Δεν είχαν δώσει σημεία ζωής από την περασμένη Δευτέρα
Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του – Δεν είχαν δώσει σημεία ζωής από την περασμένη Δευτέρα

Κατερίνα Λιόλιου: «Σου έλειψα ή όχι;» – Έτσι γράφτηκε το νέο τραγούδι της
Lifestyle

Κατερίνα Λιόλιου: «Σου έλειψα ή όχι;» – Έτσι γράφτηκε το νέο τραγούδι της

Οδύνη και λευκά τριαντάφυλλα στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα, συντετριμμένη η μητέρα του
Ελλάδα

Οδύνη και λευκά τριαντάφυλλα στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα, συντετριμμένη η μητέρα του

Κακοκαιρία Byron: Γατί δημιουργούνται «σιντριβάνια» στα φρεάτια έπειτα από έντονη βροχόπτωση – Η ανάρτηση Κολυδά
Καιρός

Κακοκαιρία Byron: Γατί δημιουργούνται «σιντριβάνια» στα φρεάτια έπειτα από έντονη βροχόπτωση – Η ανάρτηση Κολυδά

Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Φθιώτιδα
Καιρός

Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Φθιώτιδα

zinapost.gr