search-button
cross-out

Πάτρα: «Για ένα μεροκάματο έχασε τη ζωή του, κρίμα» – Ραγίζουν καρδιές για τον 29χρονο Χρήστο, τον αστυνομικό που σκοτώθηκε σε καταδίωξη

Η ΕΛ.ΑΣ. πενθεί και μαζί η Πάτρα για τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από τα Δεμένικα. Έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος του Ασπροπύργου, έπειτα από σήμα για κλοπή αυτοκινήτου από την Νίκαια Αττικής. Ο 32χρονος συνάδελφός του να νοσηλεύεται διασωληνωμένος.
Πάτρα: «Για ένα μεροκάματο έχασε τη ζωή του, κρίμα» – Ραγίζουν καρδιές  για τον 29χρονο Χρήστο, τον αστυνομικό  που σκοτώθηκε σε καταδίωξη

Ανείπωτος είναι ο θρήνος για τους γονείς και τον επίσης αστυνομικό αδελφό του, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος»  υπηρετεί στα ΜΑΤ στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας. Για εκείνους ο χρόνος σταμάτησε λίγο πριν από το χάραμα, όταν το νήμα της ζωής κόπηκε εν ώρα υπηρεσίας για τον Χρήστο τους. Ο 29χρονος, από την ημέρα που εισήχθη στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. ως ειδικός φρουρός, υπηρετούσε στην Αθήνα στην ομάδα ΔΙΑΣ. Ο πατέρας του εργάζεται σε εργοστάσιο της ΒΙΠΕ Πατρών και η μητέρα του ως βοηθός νοσοκόμου σε νοσοκομείο της πόλης.

Ο άτυχος αστυνομικός που σκοτώθηκε σε καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

«Για ένα μεροκάματο έχασε στη ζωή του, κρίμα» μονολογούσαν γείτονές του, όταν πληροφορήθηκαν το κακό μαντάτο. Χθες, στη γειτονιά επικρατούσε σιωπή, πρόσωπα σκυφτά και μάτια δακρυσμένα για το αδικοχαμένο παλικάρι. Όλοι όσοι τον γνώριζαν έχουν να πουν έναν καλό λόγο για εκείνον, όχι γιατί «πρέπει», αλλά γιατί έτσι είναι. «Ο Χρήστος ήταν από τα καλύτερα παιδιά» λένε. «Ήταν πολύ ήπιων τόνων, επαγγελματίας, όπως και ο αδελφός του» περιγράφει στην «Πελοπόννησο» αξιωματικός της τοπικής ΕΛΑΣ.

Η μηχανή που επέβαινε μαζί με 32χρονο συνάδελφό του προσέκρουσε σε προπορευόμενο περιπολικό, που ακινητοποιήθηκε απότομα όταν ο οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος έκανε επικίνδυνο ελιγμό. Το αποτέλεσμα ήταν ο Πατρινός ένστολος να «σβήσει» και ο συνεπιβάτης του να τραυματιστεί σοβαρά. Συνελήφθη ένας εκ των δραστών.

«Έπεσε στον βωμό του καθήκοντος. Και όμως, το επάγγελμα του αστυνομικού δεν είναι επικίνδυνο… Ντροπή και μόνο ντροπή» ανέφερε σε διαδικτυακή ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας (ΕΑΥΑ) Χάρης Τσίτσικας.

enikos.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr