search-button
cross-out

Πάτρα: Η πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας «καρφώνει» τους Καρακούκη και Καλόγρηα για το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Θέση παίρνει η πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας και Ιατροδικαστικών Επιστημών Ελλάδος Ελένης Ζαγγελίδου, σχετικά με την υπόθεση της Πάτρας και τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα.
Πάτρα: Η πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας «καρφώνει» τους Καρακούκη και Καλόγρηα για το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

Η κ. Ζαγγαλίδου δήλωσε στο pelop.gr σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα πως «με παραξενεύουν όσα συμβαίνουν και δημοσιοποιούνται τον τελευταίο καιρό. Είναι άσχημος ο τρόπος των διαρροών και είναι άδικο να πλήττεται η ιατροδικαστική κοινότητα. Φυσικά δεν έχω διαβάσει το πόρισμα που παραδόθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών γιατί αποτελεί στοιχείο μιας μυστικής προκαταρκτικής εξέτασης. Απορώ, λοιπόν, πώς διάφοροι τοποθετούνται έχοντες γνώση μιας – δύο σελίδων ενός πορίσματος που ακούγεται ότι αποτελείται από 15 – 20 σελίδες. Πόσο ασφαλείς μπορούν να είναι οι διάφορες επισημάνσεις για δυο – τρία σημεία ενός πολυσέλιδου πορίσματος;».

Οι Καρακούκης-Καλόγρηας είναι μέλη της Ιατροδικαστικής Εταιρείας στην οποία είναι πρόεδρος η κ. Ζαγγαλίδου, όπως και η Χριστίνα Τσάκωνα και Αγγελική Τσιόλα που έχουν κάνει τις νεκροψίες – νεκροτομές της Μαλένας και της Ιριδας, αντίστοιχα.

Συνεπώς είναι βαρύνουσες οι απόψεις της κ. Ζαγγελίδου γιατί αφορούν την κρατική ιατροδικαστική κοινότητα που εκ του ρόλου της ορισμένες φορές δεν συνταυτίζεται με τις απόψεις ιδιωτών ιατροδικαστών, που είναι μέλη της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Γρηγόρης Λέων.

«Άστοχη και άτοπη επισήμανση σε τέτοιο πόρισμα»
Σύμφωνα με το pelop.gr, η κ. Ζαγγελίδου αναφέρει χαρακτηριστικά πως «διαβάσαμε από τις διαρροές που έχουν γίνει ότι στο πόρισμα των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα μνημονεύονται πλημμελείς συμπεριφορές των συναδέλφων που διενήργησαν τις δύο νεκροψίες – νεκροτομές. Αν είναι αληθείς οι πληροφορίες, τότε πρόκειται για άτοπη και άστοχη επισήμανση σ’ ένα τέτοιο πόρισμα»!

Η κ. Ζαγγελίδου υπογραμμίζει πως «τον Απρίλιο ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας είχε πει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία τέτοια που να υπαγορεύουν την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου για τις συνταχθείσες από τις συναδέλφους Τσάκωνα και Τσιόλα ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ιριδας. Τώρα, ενδεχομένως κάτω από πίεση της κοινής γνώμης, διαβάζουμε ότι προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου σε άσκηση πειθαρχικού ελέγχου. Τι άλλο να πω; Ας μελετήσουμε το πόρισμα όταν νόμιμα το έχουμε στη διάθεσή μας και τα ξαναλέμε».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr