search-button
cross-out

Πάτρα: Η πρώτη αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη για τη δίωξη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η 33χρονη διώκεται για τις ανθρωποκτονίες των άλλων δυο μικρών κορών της, της Ίριδας και της Μαλένας.
Πάτρα: Η πρώτη αντίδραση του Μάνου  Δασκαλάκη για τη δίωξη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου διώκεται για άλλες δυο ανθρωποκτονίες, της Ίριδας και της Μαλένας, με τον πατέρα των κοριτσιών, Μάνο Δασκαλάκη να κάνει την πρώτη δήλωση μέσω των δικηγόρων του.

«Εξαιτίας των διαρροών που υπάρχουν εδώ και μήνες, η άσκηση της νέας ποινικής δίωξης δεν έρχεται ως έκπληξη αλλά ως εξέλιξη επιβεβλημένη από τα πορίσματα των αστυνομικών και ιατροδικαστικών αρχών. Η προσεκτική και επίπονη διερεύνηση των συνθηκών των τριών θανάτων εκ μέρους της εισαγγελίας Αθηνών, παρέχει επαρκή και σαφή θεμελίωση των κατηγοριών οι οποίες εφόσον αποδειχθούν στο σύνολό τους συγκροτούν μία από τις πιο στυγερές κατά συρροή δολοφονίες της σύγχρονης εποχής», ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αρνείται την εμπλοκή στους θανάτους των παιδιών της
«Η θέση της είναι πάντα σταθερή. Αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή ή σκέψη να κάνει κακό στα ίδια της τα παιδιά και η θέση της είναι ότι της φορτώνεται η απώλεια των άλλων δύο της παιδιών, πράγμα για το οποίο η ίδια δεν έχει καμία συμμετοχή ή εμπλοκή», τόνισε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Απαντώντας στο πώς ο ίδιος αξιολογεί τα επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος της πελάτισσάς του ο κ. Παπαδόλουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ενοχοποιητικές ενδείξεις, οι οποίες όπως είπε «αρκούν για την άσκηση μιας ποινικής δίωξης». Ισχυρίστηκε όμως ότι «υπάρχουν πολλά στοιχεία της δικογραφίας που είναι αλληλοσυγκρουόμενα και αντιφατικά».

Όπως φαίνεται η υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης μητέρας που αρνείται τις κατηγορίες για τις δολοφονίες των τριών παιδιών της, θα εστιάσει στο νέο πόρισμα των ιατροδικαστών για τη Μαλένα και την Ίριδα, που έκανε λόγο -για πρώτη φορά- για ασφυκτικό θάνατο.

«Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, τραυματιοφορέων και ιατροδικαστών που τέλεσαν τις νεκροψίες και τις νεκροτομές, όπου τα ευρήματα περιγράφονται με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο και γίνεται μια διαφορετική εκτίμηση σχετικά με τα αίτια θανάτου».

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες εις βάρος της κατηγορουμένης ότι ειδοποίησε τις Αρχές αφού είχε περάσει αρκετός χρόνος από το θάνατο των παιδιών είπε ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με ένορκη κατάθεση νοσηλεύτριας. «Στην περίπτωση της Μαλένας έσπευσαν έγκαιρα. Το παιδί ήταν ήδη νοσηλευόμενο σε νοσοκομείο και έκανε χημειοθεραπείες στο πλαίσιο θεραπείας για λευχαιμία», υποστήριξε. Και όπως είπε και τα τρία παιδιά αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Ο κ. Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε ότι η κατηγορούμενη, που αρνείται τη συμμετοχή της στους θανάτους των τριών κοριτσιών, δεν επικοινωνεί πλέον με τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη: «Η επικοινωνία έχει σταματήσει εδώ και καιρό, από τη δεύτερη μέρα μετά τη σύλληψή της. Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει και την ίδια γιατί θεωρεί ότι θα έπρεπε να έχει την ηθική στήριξη, τη συνδρομή και τη συμπαράστασή του απέναντι στις κατηγορίες που τις αποδίδονται άδικα».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα επόμενα βήματα στη ανάκριση – Πότε απολογείται
Στην τελική ευθεία μπαίνει το θρίλερ της Πάτρας, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να βρίσκεται αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη για τους θανάτους και των τριών παιδιών της

Σε βάρος της 33χρονης, που βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη για το θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Πλέον, η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος θα την καλέσει σε απολογία. Ωστόσο, πριν της αποστείλει κλήση, θα πρέπει να μελετήσει τον ογκωδέστατο φάκελο, να καλέσει μάρτυρες για κατάθεση και στο τέλος να ζητήσει την εκδοχή της κατηγορούμενης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αναμένεται να περάσει το ανακριτικό κατώφλι πριν το τέλος Αυγούστου, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει μετά την απολογία της, η απόφαση της Δικαιοσύνης σχετικά με το εάν μπορεί να της επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση. Επιπλέον, με το δεδομένο ότι το πρώτο σκέλος της υπόθεσης έχει περαιωθεί και αναμένεται εισαγγελική πρόταση, παραμένει άγνωστο το εάν θα γίνουν δυο διαφορετικές δίκες για την υπόθεση ή τελικά θα συνεκδικαστούν, εάν βέβαια εκδοθούν αντίστοιχα βουλεύματα που να παραπέμπουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου σε δίκη.

Πάντως, η νέα δίωξη στηρίζεται στα ιατροδικαστικά δεδομένα που καταγράφονται στην πορισματική αναφορά των ιατροδικαστών Καρακούκη- Καλογριά, σε τουλάχιστον 50 μαρτυρίες νοσηλευτών και γιατρών που ασχολήθηκαν με τα δύο περιστατικά της Μαλένας και της Ίριδας. Ιδιαιτέρως επιβαρυντικό στοιχείο για την απόδοση της νέας κακουργηματικής κατηγορίας αποτέλεσε για τους εισαγγελείς Ελευθεριάνο και Ανδρέου το γεγονός ότι η μητέρα ήταν παρούσα στη στιγμή θανάτου όλων των παιδιών της.

Ειδικότερα, για τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί περιγράφουν στις καταθέσεις τους την εικόνα μιας μητέρας που ζήτησε βοήθεια, όταν το παιδάκι ήταν πια παγωμένο. Μάλιστα, ένας από τους γιατρούς στην κατάθεση του εξηγούσε ότι η εικόνα της μικρής ήταν «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση» και όχι ενός παιδιού που μόλις του είχε συμβεί κάτι εντός νοσοκομείου.

Στις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία. Μάλιστα, γιατροί και νοσηλευτές στις καταθέσεις τους, σημειώνουν μεταξύ άλλων, ότι η Μαλένα «έφυγε» από τη ζωή εντελώς ξαφνικά, αν και είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία, είχε ελεγχθεί ιατρικά και ήταν καλά στην υγεία της.

Σχετικά με τον θάνατο της Ίριδας από το φωτογραφικό υλικό της δικογραφίας προκύπτει, ότι υπήρξαν σημάδια αίματος στο στόμα του μωρού, γεγονός που πιστοποίησε κατά τους εισαγγελείς, ότι ο θάνατος του ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας. Σημειώνεται, ότι και στην περίπτωση της Ίριδας το παιδάκι είχε πεθάνει ώρες πριν ειδοποιήσει η μητέρα του το ασθενοφόρο, αφού το βρήκαν σε νεκρική ακαμψία.

Στην κρίση των εισαγγελέων έπαιξε σημαντικό ρόλο, πως στη δικογραφία υπάρχουν περιστατικά που δεν δικαιολογούνται ιατρικά, ενώ οι συμπεριφορές και οι αντιδράσεις της μητέρας των παιδιών δεν εξηγούνται.

Το χρονικό των θανάτων
Το πρώτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε από τη ζωή ήταν η Μαλένα, στις 13 Απριλίου 2019. Το κοριτσάκι είχε εισαχθεί στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», προκειμένου να υποβληθεί σε ένα σε πρόγραμμα χημειοθεραπείας 8 ημερών. Προκειμένου δε να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και η γενική της κατάσταση θεωρήθηκε πολύ καλή. Παρόλα αυτά, το απόγευμα, της 13ης Απριλίου το παιδί κατέληξε ξαφνικά εντός του νοσοκομείου.

Σχεδόν δυο χρόνια αργότερα, στις 21 Μαρτίου 2021, η μόλις έξι μηνών Ίριδα θα φύγει επίσης ξαφνικά από τη ζωή. Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κοιμηθεί με την αδελφή της Δήμητρα στο σπίτι, ενώ το βράδυ το έκαναν μπάνιο, του έδωσαν γάλα και η μητέρα το έβαλε στην κούνια για ύπνο. Στις 2:30 π.μ. το μωρό ξύπνησε, η μητέρα του έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και εκείνο ξανακοιμήθηκε. Σύμφωνα με όσα έχουν καταθέσει οι δυο αδελφές, το πρωί της επόμενης μέρας, γύρω στις 11:30, η μητέρα ζήτησε από τη θεία να πάει να ξυπνήσει το μωρό προκειμένου εκείνη να φτιάξει την κρέμα του. Όπως κατέθεσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου, βρήκε το παιδί ξεσκέπαστο με τα χείλη μελανιασμένα και τα μάτια μισάνοιχτα, ενώ διαπίστωσε πως δεν ανέπνεε και ήταν παγωμένη. Αν και κλήθηκε ασθενοφόρο, το παιδί σύμφωνα με τους γιατρούς είχε πεθάνει ώρες νωρίτερα.

Μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, στις 8 Απριλίου, γίνεται εισαγωγή, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, της 9χρονης Τζωρτζίνας, με τη μητέρα της να υποστηρίζει πως το παιδί είχε σπασμούς. Στις 11 Απριλίου παθαίνει καρδιακή ανακοπή που οδηγεί το κοριτσάκι σε τετραπληγία και τελικά παίρνει εξιτήριο. Όμως, λίγους μήνες αργότερα, στις 29 Ιανουαρίου του 2022, πεθαίνει στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μετά από χορήγηση, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, μεγάλης ποσότητας κεταμίνης.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr