search-button
cross-out

Πάτρα – Νεκρά παιδιά: Στο «μικροσκόπιο» οι 13 κρίσιμες ημέρες από τις νοσηλείες της Τζωρτζίνας

Την ίδια ώρα που οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αναμένουν την ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας, στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει 13 κρίσιμες ημέρες από τις νοσηλείες της το 2021 σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας.
Πάτρα – Νεκρά παιδιά: Στο «μικροσκόπιο» οι 13 κρίσιμες ημέρες από τις νοσηλείες της Τζωρτζίνας

Το μυστήριο της αχαϊκής πρωτεύουσας που έχει προκαλέσει επιστημονικό ενδιαφέρον αλλά και έκπληξη σε γιατρούς κι όχι μόνο, ενώ ταυτόχρονα έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο φαίνεται να οδεύει προς τη λύση του.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται να βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας που στις 29 Ιανουαρίου του 2022 άφησε την τελευταία της πνοή, ενώ η έκθεση της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών που έχουν αναλάβει να επανεξετάσουν το φάκελο θανάτου της αδερφής της, της Μαλένας που πέθανε το 2019 θα αργήσουν λίγο περισσότερο.

Μέχρι στιγμής πάντως στο κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττική, έχουν καταθέσει  περίπου 20 γιατροί οι οποίοι παρακολούθησαν την Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια των νοσηλειών της το τελευταίο 9μηνο της ζωής της.

Οι γιατροί φέρεται να έχουν δώσει πολλά αξιοποιήσιμα στοιχεία στους αστυνομικούς, όχι μόνο για την πορεία της υγεία του 9χρονου κοριτσιού αλλά και για τα γεγονότα που τους προβλημάτισαν, καθώς αδυνατούσαν να δώσουν κάποια επιστημονική εξήγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τοποθετηθεί και για τη συμπεριφορά της μητέρας των τριών κοριτσιών. Οι ώρες που προηγήθηκαν της μεταφορά του κοριτσιού στα νοσοκομεία αλλά και οι ημέρες της πρώτης και της τελευταίας της νοσηλείας της , εκτιμάται ότι κρύβουν και τα περισσότερα μυστικά για τα αίτια του θανάτου της 9χρονης. Ωστόσο με το ίδιο ενδιαφέρον εξετάζονται όλες οι ημέρες παραμονής του κοριτσιού στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Τα περισσότερα ερωτήματα φαίνεται να υπάρχουν κατά την πρώτη εισαγωγή της 9χρονης στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στις 8 Απριλίου του 2021. Αν και η μητέρα της 9χρονης ανέφερε στους γιατρούς ότι η κόρη της δεν αισθάνεται καλά, καθώς είχε σπασμούς δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Κι ενώ το ιατρικό προσωπικό ήταν έτοιμο να δώσει εξιτήριο στην Τζωρτζίνα η μητέρα της ανέφερε νέα αδιαθεσία. Οι γιατροί πιστεύοντας ότι το παιδί κόλλησε κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη παρέτειναν τη νοσηλεία της. Στις 11 Απριλίου το κοριτσάκι υπέστη καρδιακή ανακοπή. Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να  την επαναφέρουν στη ζωή. Ωστόσο το κακό είχε γίνει, καθώς ο εγκέφαλος του κοριτσιού άργησε να οξυγονωθεί με αποτέλεσμα να πάθει εγκεφαλική παράλυση και να μείνει τετραπληγική.

Μεσολάβησαν οι νοσηλείες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και στο Ωνάσειο όπου οι φάκελοι του κοριτσιού και από αυτά τα νοσηλευτικά ιδρύματα γίνονται φύλλο και φτερό, μέχρι να φτάσουμε στις αρχές του Ιανουαρίου του 2022 όπου η Τζωρτζίνα θα μεταφερθεί  στις 19 Ιανουαρίου του 2022 στο Πανεπιστημαικό Νοσοκομείο της Πάτρας, στο Ρίο καθώς έχει επεισόδιο με σπασμούς και εμετό.

Θα νοσηλευτεί στην παιδιατρική κλινική και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μετά από απόφαση των θεραπόντων γιατρών θα κριθεί απαραίτητη η διακομιδή της στις 26 Ιανουαρίου του 2022 στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Εκεί η κατάσταση της θα επιδεινωθεί. Τελικά μετά από τρεις ημέρες το κοριτσάκι θα καταλήξει στις 29 Ιανουαρίου του 2022 .

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr