search-button
cross-out

Πάτρα: Στον μικρόκοσμο της Ρούλας – Μπράβοι, μάγια, χαρτορίχτρες και καφετζούδες

Μπράβοι, μάγια, χαρτορίχτρες και καφετζούδες συνθέτουν σύμφωνα με μαρτυρίες του φιλικού της περιβάλλοντος αλλά και του ίδιου του Μάνου Δασκαλάκη, τον μικρόκοσμο της Ρούλας Πισπιρίγκου, με την ίδια να το διαψεύδει κατηγορηματικά.
Πάτρα: Στον μικρόκοσμο της Ρούλας – Μπράβοι, μάγια, χαρτορίχτρες και καφετζούδες

Πλέον, η 33χρονη κρατούμενη διαθέτει και τηλεόραση στο κελί της και ενημερώνεται απευθείας για όσα λέγονται από τον περίγυρο της για εκείνη, αλλά και για όλες τις εξελίξεις των ερευνών. «Είναι σε μέτρια ψυχολογική κατάσταση, δεν σιτίζεται. Αρνείται να σιτιστεί, δεν πρόκειται για απεργία πείνας αλλά δεν έχει τη διάθεση να φάει. Έχει απώλεια βάρους και δεν προαυλίζεται. Από σήμερα έχει τηλεόραση στο κελί της, γιατί το ζητούσε συνεχώς για να ενημερώνεται για τις εξελίξεις της υπόθεσης. Πιστεύω ότι αυτό θα της κάνει κακό και θα είναι επιβαρυντικό για την ψυχολογία της» είπε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, μετά τη χθεσινή του επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Από τη νέα της τηλεόραση, πληροφορήθηκε και την εντολή για εκταφή του τάμπλετ της 9χρονης Τζωρτζίνας, από το οποίο οι Αρχές θα επιχειρήσουν να φωτίσουν περισσότερο την υπόθεση και ενδεχομένως να ανακαλύψουν και τη διαδρομή της κεταμίνης. «Ενημερώθηκε και για την εκταφή της Τζωρτζίνας και θεωρεί ότι γίνεται άδικα και ότι δεν θα βρεθούν στοιχεία εις βάρος της. Δεν υπάρχει σχόλιο, θα αναφερθούμε όταν υπάρξουν στοιχεία. Θεωρεί ότι γίνεται άδικα και ότι θα δημιουργήσει υπερασπιστικούς ισχυρισμούς, αντί για επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος της» υποστήριξε ο συνήγορός της.

Στο μεταξύ, με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η ανακρίτρια και στη λήψη καταθέσεων μαρτύρων. Χθες, έπειτα από 4 ώρες ολοκληρώθηκε η κατάθεση του εντατικολόγου και διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου Ανδρέα Ηλιάδη, που ήταν ο γιατρός ο οποίος «έδειξε» την 33χρονη στις Αρχές.

«Είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω. Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Να είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι», είπε εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος νωρίτερα το πρωί είχε συμπληρώσει: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

Ο κ. Ηλιάδης είχε δώσει όσα στοιχεία είχε στα χέρια του στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ερευνούσε την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Ο μάρτυρας φέρεται να έχει παραδώσει και βίντεο της μικρής Τζωρτζίνας, τα οποία είχε τραβήξει η μητέρα της, έπειτα από απαίτησή του, προκειμένου να διαπιστώσει την κλινική εικόνα του παιδιού. «Τα βίντεο είναι στα χέρια των Αρχών. Είχαμε ζητήσει από την μητέρα να καταγράφει την κλινική εικόνα της μικρής σε βίντεο. Δηλαδή τους σπασμούς της μικρής. Αυτή όμως επέλεξε να δείχνει το μόνιτορ. Εμείς μέσα από τα βίντεο πήραμε αυτό που θέλαμε για να καταλάβουμε τι συμβαίνει» φέρεται να υποστηρίζει ο κ. Ηλιάδης.

Πώς προχωρά η εισαγγελική έρευνα
Τα κομμάτια του παζλ στην υπόθεση των θανάτων και των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη επιχειρούν να βρουν οι εισαγγελικές Αρχές. Οι εισαγγελείς Απόστολος Ανδρέου και Αντώνης Ελευεθεριάνος έχουν αναθέσει την προανάκριση σε έμπειρους αστυνομικούς, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη λάβει τις πρώτες καταθέσεις μαρτύρων.

Τα αποτελέσματα των ερευνών και το αν τελικά θα καταλήξουν αυτές σε νέες διώξεις, αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες. Μπορεί για την υπόθεση της Μαλένας η μήνυση των Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη για ιατρική αμέλεια να είχε μπει στο αρχείο, όμως πλέον όλα θα ερευνηθούν υπό άλλο πρίσμα, μετά την εύρεση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα σε τεράστια ποσότητα, ενώ στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης έχει μπει και ο θάνατος της μόλις 7 μηνών Ίριδας, ο οποίος μετά την επαναξιολόγησή του, ενδέχεται να φωτίσει την υπόθεση.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr