search-button
cross-out

Πάτρα: Τα 3+1 πρόσωπα που μπαίνουν στο στόχαστρο – Πότε και πώς θα βγουν εντάλματα σύλληψης

Αντίστροφη μέτρηση για την εξιχνίαση της υπόθεσης – Λείπουν ακόμα μερικά κομμάτια για την συμπλήρωση του παζλ – Οι μεθοδικές και προσεχτικές κινήσεις του Ανθρωποκτονιών ώστε να «δέσουν» την υπόθεση από όλες τις πλευρές.
Πάτρα: Τα 3+1 πρόσωπα που μπαίνουν στο στόχαστρο – Πότε και πώς θα βγουν εντάλματα σύλληψης

Προς ένα δραματικό φινάλε φαίνεται πως οδηγείται η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη και να αναδεικνύουν τον «σκοτεινό» ρόλο ορισμένων προσώπων.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. και οι έμπειροι αξιωματικοί του έχουν συλλέξει πολύ σημαντικά ευρήματα και φέρονται να είναι κοντά στην εξαγωγή πολύ συγκεκριμένων συμπερασμάτων. Ωστόσο, τίποτα προς το παρόν δεν είναι ανακοινώσημο, μιας και η υπόθεση είναι ιδιαιτέρως λεπτή και τα πάντα πρέπει να γίνουν με πολύ προσεκτικούς χειρισμούς.

Το τραγικό είναι πως όσο περνάει ο καιρός, οι αποκαλύψεις σχετικά με την μητέρα – κυρίως – των παιδιών πολλαπλασιάζονται, δημιουργώντας οργή στην κοινή γνώμη που παρακολουθεί συγκλονισμένη την υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το hashtag «patra» είναι στην κορυφή των αναζητήσεων στο ελληνικό ίντερνετ, αποδεικνύοντας την ανυπομονησία για την έκβαση της υπόθεσης.

Πάντως, πηγές της ΓΑΔΑ, αναφέρουν πως στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει τουλάχιστον τρία άτομα της οικογένειας, αλλά και ένα τέταρτο πρόσωπο. Όλοι τους αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και να απαντήσουν στα ερωτήματα των ανθρώπων που εκτελούν την έρευνα. Οι συλλήψεις -αν και εφόσον- θα προκύψουν μετά τις καταθέσεις.

Οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει μια εικόνα για όλα όσα συνέβησαν και τώρα περιμένουν τα αποτελέσματα από τους ιατροδικαστές. Συγχρόνως, εξετάζουν τις ημερομηνίες που τα παιδιά πέθαναν και τη σχέση της μητέρας με τον πατέρα, αλλά και το ρόλο της αδερφής της μάνας, που εκτιμάται ότι ίσως μπορεί να δώσει απαντήσεις σε ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα.

Όσο για το τέταρτο πρόσωπο που έχει μπει στο «κάδρο» των ερευνών, φέρεται να είναι γιατρός που γνώριζε καλά την κατάσταση των παιδιών και μπορεί και αυτός με τη σειρά του να λύσει απορίες αναφορικά με τον τρόπο που «έσβησαν» τελικά τα τρία αγγελούδια.

Ήδη για την υπόθεση καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτές που φαίνεται να επέμειναν στο ότι, η δεύτερη ανακοπή που ήταν και η τελευταία για την 9χρονη Τζωρτζίνα στις 29 Ιανουαρίου 2022 δεν δικαιολογείται, αφού μία ώρα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή είχε εξεταστεί ενδελεχώς. Όπως ανέφεραν οι γιατροί, το παιδί βάσει των εξετάσεων θα μπορούσε να παρουσιάσει μία μικρή κρίση λόγω εγκεφαλοπάθειας, αλλά δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η ανακοπή.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Άγκυ Ξενάκου, οι γιατροί από το νοσοκομείο Ρίου είχαν ενημερώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» μετά την πρώτη ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα. Ουσιαστικά οι γιατροί είχαν υποψίες για την υπόθεση.

Τι θα γίνει με τις συλλήψεις
Αν και υπήρχαν πληροφορίες για επικείμενες συλλήψεις μέσα στην εβδομάδα, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αυτό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τη «λύση» μπορεί να δώσει η Εισαγγελία Αθηνών, διατάσσοντας άμεσα εντάλματα σύλληψης. Σύμφωνα με κάποιους έμπειρους ποινικολόγους, επειδή η Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή στην Αθήνα, μπορεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών να διαβιβάσει τον φάκελο στην Εισαγγελία Αθηνών και να ζητήσει από εκεί ένταλμα σύλληψης.

Ο Απόστολος Λύτρας, ως δικηγόρος της οικογένειας Δασκαλάκη, δηλώνει πως ο φάκελος θα σταλεί στην Πάτρα, αφού η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών έδωσε την «παραγγελία» για προκαταρκτική έρευνα και μετά μπορεί όντως να αποσταλεί στην Αθήνα.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr