search-button
cross-out

Πάτρα: Τα ευρήματα που “δείχνουν” ότι το πανάκι με το αίμα ήταν μέσα στο στόμα της Ίριδας!

• Η «εξαφανισμένη» δεύτερη σελίδα της ιατροδικαστικής έκθεσης για το έξι μηνών βρέφος που κατέληξε στην κούνια του • Το τραύμα (μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου) μέσα στο στόμα • Οι… τραγικές συμπτώσεις του αιφνίδιου θανάτου με εκείνον της Μαλένας
Πάτρα: Τα ευρήματα που “δείχνουν” ότι το πανάκι με το αίμα ήταν μέσα στο στόμα της Ίριδας!

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εύρημα, το οποίο δίνει νέες διαστάσεις στο θρίλερ της Πάτρας με τους τρεις αιφνίδιους θανάτους των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, εντοπίζεται στη δεύτερη, μέχρι πρότινος, «εξαφανισμένη» σελίδα της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον θάνατο της Ίριδας (απεβίωσε στις 21 Μαρτίου 2021 στην κούνια της) που αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ». Στη συγκεκριμένη σελίδα η έμπειρη ιατροδικαστής Πατρών, κυρία Αγγελική Τσιόλα, καταγράφει ότι γύρω από τα χείλη της μικρής Ίριδας «παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής εκζεματοειδούς αντιδράσεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)», κάτι το οποίο είναι γνωστό, με τη μητέρα να ισχυρίζεται ότι το βρέφος έχει ιατρική γνωμάτευση το οποίο πιστοποιεί τη συγκεκριμένη πάθηση.

Απόφραξη

Εκείνο το οποίο όμως δεν ήταν γνωστό είναι το γεγονός ότι επίσης παρατηρήθηκε και «μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου άνευ έτερων χαρακτηριστικών». Σύμφωνα με ειδικούς, το συγκεκριμένο εύρημα, δηλαδή η μικρή αμυχή στο εσωτερικό του στόματος της Ίριδας, έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία, διότι ενδεχομένως, όπως χαρακτηριστικά σχολίαζαν στην «Μ», να σχετίζεται και με βίαιη απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών, αλλά κυρίως (όπως αποκαλύψαμε την περασμένη Κυριακή) η Μαλένα (το κοριτσάκι των 3,5 ετών που κατέληξε στις 13 Απριλίου 2019 μέσα στο «Παίδων) είχε ανάλογα ευρήματα!

Συγκεκριμένα, η Μαλένα είχε ερυθρότητα στο μάγουλο η οποία δεν καταγράφηκε στην ιατροδικαστική έκθεση της κυρίας Τσάκωνα και δύο βαθιές εκδορές στη μύτη, η οποία μπορεί να συμβεί και από πίεση μιας παλάμης στο πρόσωπο προς απόφραξη στοματικής και ρινικής κοιλότητας. Μέχρι σήμερα και μετά την αποκάλυψη της «Μ» η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει δώσει τρεις διαφορετικές πιθανές εκδοχές για το τι προκάλεσε τις αμυχές. Αρχικά υποστήριξε στο Star και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι μπορεί να προκλήθηκαν είτε από πτώση βιβλίου, είτε κατά τη διάρκεια του μπάνιου, ενώ στην εκπομπή ΤLive ισχυρίστηκε ότι μπορεί και να προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάνηψης. Σε ό,τι αφορά την κοκκινίλα στο μάγουλο υποστήριξε ότι το παιδί είχε ατοπική δερματίτιδα, κάτι το οποίο όμως αμφισβητείται καθώς σε προγενέστερες φωτογραφίες μέσα από το νοσοκομείο το συγκεκριμένο σημάδι δεν καταγραφόταν. Ουσιαστικά, λοιπόν, είναι απίθανο να επρόκειτο για κοκκινίλα, η οποία εμφανιζόταν, εξαφανιζόταν και μετά εμφανιζόταν εκ νέου κατά το δοκούν!

Πανάκι

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Ίριδας, το μικρό «τραύμα» στο εσωτερικό του στόματος έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία, καθώς σύμφωνα με διαφορετικούς και καθ’ όλα έμπειρους ιατροδικαστές στους οποίους απευθυνθήκαμε ίσως λύνει και τον γρίφο σχετικά με το πώς βρέθηκε το πανάκι με το αίμα, το οποίο όπως αποκάλυψε η μητέρα των τριών παιδιών σε συνέντευξή της εντόπισε εκ των υστέρων και παρέδωσε στις αστυνομικές Αρχές. Επίσης σημειώνουν, και αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, ότι η συγκεκριμένη λύση της συνεχείας του βλεννογόνου αφορά κάκωση εν ζωή, καθώς είναι γνωστό ότι μετά τον θάνατο οι κακώσεις δεν αιμορραγούν, ενώ αποκλείεται το τραύμα να προκλήθηκε από τα δόντια του βρέφους, καθώς είναι επίσης πασίγνωστο ότι ένα μωρό έξι μηνών δεν έχει καν δόντια! Δύο ιατροδικαστές οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους ανέφεραν στην «Μ» ότι «είναι εξαιρετικά πιθανόν το πανάκι να άσκησε πίεση στη συγκεκριμένη περιοχή». Σημειώνεται ότι απαντώντας ουσιαστικά στο εύρημα του εκζέματος, η μητέρα των παιδιών παρέδωσε φωτογραφία (την αποκάλυψε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα») στην οποία όμως δύσκολα διακρίνεται εμφανές έκζεμα και κυρίως δεν μπορεί να παρατηρηθεί η μικρή εκδορά στο εσωτερικό του στόματος, καθώς είναι κλειστό.

Σημειώνεται ότι στις συνεντεύξεις της η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε επισημάνει σχετικά με το διαβόητο πανάκι αλλά και το πώς βρήκε νεκρό το βρέφος: «Εκείνο το βράδυ την έβαλα για ύπνο όπως την έβαζα πάντα. Επειδή είχε μπει στις τροφές το παιδί δεν ξύπναγε. Είχε πάρει μια ροή ύπνου η οποία κρατούσε 10 με 12 ώρες. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι εγώ δεν πήγαινα να τη δω. Στις 2.30 όταν πήγε η Τζορτζίνα για ύπνο, γιατί είμασταν εδώ στον καναπέ και παίζαμε με την Τζορτζίνα με την αδελφή μου, εγώ πήγα μέσα, ξύπνησε λίγο η μικρούλα, της έβαλα την πιπίλα και τη σκέπασα. Στις 7.30 ξαναμπήκα γιατί πάλι έκλαψε… Πάλι έκανα την ίδια διαδικασία. Τη γύρισα, τη σκέπασα, έβαλα την πιπίλα της… Και μετά στις 11 πήγε η αδελφή μου να την ξυπνήσει για να φύγουμε. Εγώ έφτιαχνα τη φρουτόκρεμα… Και βρήκε το παιδί ότι είχε καταλήξει στην κούνια. Με ένα πανάκι δίπλα με αίμα. Το οποίο πανάκι δεν το βρήκαμε εμείς εκείνη τη στιγμή. Το παραδώσαμε στην Αστυνομία μετά, όταν γυρίσαμε στο σπίτι. Ήρθε το ΕΚΑΒ, την παρέλαβε (…)» (σ.σ.: στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα).

«Εκεί στα κάγκελα είδα ένα πανάκι. Και εκείνη την ώρα λέμε… ωχ ένα πανάκι. Τι έχει πάνω; Είχε σταγόνες αίματος… Αν θυμάμαι καλά υπήρχε σαν σάλιο, κάπως έτσι… Και πήραμε την Αστυνομία, μας είπαν θα το φέρετε εδώ, το βάλαμε σε μια σακούλα και το πήγε η αδελφή μου στην Αστυνομία (…) Ήταν το πανάκι της» (σ.σ.: «στο Φως στο Τούνελ»).

Κοινά ευρήματα και ασφυξία

Πλέον η έρευνα στρέφεται στο ενδεχόμενο ενός ασφυκτικού θανάτου, ο οποίος επήλθε στα δύο παιδιά (Μαλένα, Ίριδα) από ένα «αόρατο χέρι». Το ίδιο εξετάζεται, από το Ανθρωποκτονιών, και για την περίπτωση της Τζορτζίνας, καθώς ως γνωστόν μέχρι σήμερα μένει αναπάντητο το καίριο ερώτημα πώς προκλήθηκε η πρώτη ανακοπή μέσα σε θάλαμο του Καραμανδάνειου τον Απρίλιο του 2021. Μέλη της ιατροδικαστικής κοινότητας κάνουν πλέον λόγο για εκκωφαντικές συμπτώσεις στους δύο πρώτους θανάτους των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη (Μαλένα και Ίριδα). Συγκεκριμένα, τόσο στη Μαλένα όσο και στην Ίριδα διαπιστώθηκε κυάνωση στα νύχια. Και στις δύο περιπτώσεις διαπιστώθηκε έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, ενώ στην Ίριδα εντοπίστηκαν και εστίες πνευμονορραγίας. Επιπλέον, το μόλις έξι μηνών βρέφος σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση υπέστη ανοξυγοναιμία, κάτι που διαπιστώθηκε με την εξέταση του εγκεφάλου. Κάτι το οποίο δυστυχώς δεν διαπιστώνεται στην περίπτωση της Μαλένας όχι επειδή δεν υπήρχε, αλλά επειδή η αρμόδια ιατροδικαστής, Χριστίνα Τσάκωνα, δεν έλαβε δείγμα για ιστολογική εξέταση, παρότι που ο εγκέφαλος ως ζωτικό όργανο πρέπει να εξετάζεται σε κάθε αιφνίδιο θάνατο!

Το πλέον συγκλονιστικό όμως είναι, σύμφωνα με πρόσωπα τα οποία ερευνούν την υπόθεση, ένα «αόρατο χέρι» να προκάλεσε ασφυξία σε Μαλένα και Ίριδα ενώ εκείνες κοιμούνταν. Ερωτώμενοι για το πώς μπορεί να προκλήθηκε το «τραύμα» στο εσωτερικό του στόματος του βρέφους αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ασκήθηκε πίεση με το πανάκι μέσα στο στόμα και έτσι να εξηγούνται οι κηλίδες του αίματος. Σε ό,τι αφορά τα «σημαδάκια» στο πρόσωπο της Μαλένας αναφέρουν ότι ενδεχομένως να «ασκήθηκε πίεση με την παλάμη στο δεξιό μάγουλο και με τα δάχτυλα να έγινε απόφραξη των ρινικών κοιλοτήτων, με αποτέλεσμα εκδορές στη μύτη και παράλληλα απόφραξη στο στόμα. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί το πνευμονικό οίδημα».

Νύχτα, ξημέρωμα ή πρωί κατέληξε η Ίριδα; Οι αντιφάσεις της μητέρας

Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών έχουν ήδη μπει η μοναδική τηλεοπτική συνέντευξη των Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και οι τρεις τηλεφωνικές συνεντεύξεις της. Το ίδιο ισχύει και για τις δημόσιες αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλές εκ των οποίων, όμως, είναι αντιφατικές σε σχέση με αυτά τα οποία έχει η ίδια δηλώσει δημόσια. Είναι ενδεικτικό ότι στην περίπτωση θανάτου της μικρής Ίριδας από τα στοιχεία τα οποία δημοσιεύει η «Μ» προκύπτει μια δυσεξήγητη αντίφαση σε ό,τι αφορά την ώρα του θανάτου. Στην ανάρτησή της αμέσως μετά το δυσάρεστο γεγονός η κυρία Πισπιρίγκου έγραψε: «Πριν 7 μήνες σε κράτησα στην αγκαλιά μου… Σήμερα στον δρόμο να φέρω στη ζωή μια νέα ζωή μαθαίνω ότι έχασα εσένα… μικρό μου ουράνιο τόξο… μικρή μου Ίριδα… Η ψυχή μου μαύρισε όπως εκείνη τη νύχτα…»!

 Ανάρτηση

Η «νύχτα» μετατρέπεται σε «ξημέρωμα» σε ανάρτηση την οποία έκανε στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, έξι μήνες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του βρέφους. Έγραψε συγκεκριμένα: «Μικρή μου ΙΡΙΔΟΥΛΑ σαν σήμερα θα γιορτάζαμε τη γιορτή σου!!! Και προχθές έκλεισες 6 μήνες που πήγες στον παράδεισο!! Σε ευχαριστώ και μόνο που μου έκανες την τιμή να σε γεννήσω και να σε γνωρίσω όμορφή μου!! Χρόνια αγγελικά ματάρες μου!!! Μου λείπεις πάρα πολύ!! (Η τελευταία σου φωτογραφία εκείνο το ξημέρωμα που έφυγες)». Στην τηλεοπτική της συνέντευξη όμως στο STAR είπε άλλα, καθώς ανέφερε ότι «στις 7.30 ξαναμπήκα γιατί πάλι έκλαψε… Πάλι έκανα την ίδια διαδικασία. Τη γύρισα, τη σκέπασα, έβαλα την πιπίλα της… Και μετά στις 11 πήγε η αδελφή μου να την ξυπνήσει για να φύγουμε. Εγώ έφτιαχνα τη φρουτόκρεμα… Και βρήκε το παιδί ότι είχε καταλήξει στην κούνια…»!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Πηγή: ereportaz.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr