search-button
cross-out

Πάτρα: Το μήνυμα του ιατροδικαστή Λέων – «Προφανώς δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα»

Νέο μήνυμα από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων στη σκιά των όσων έχει υποστηρίξει για το θρίλερ της Πάτρας
Πάτρα: Το μήνυμα του ιατροδικαστή Λέων – «Προφανώς δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα»

Τις αναρτήσεις-μηνύματα στη σκιά των όσων έχει υποστηρίξει για το θρίλερ της Πάτρας σχετικά με τον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε τρία χρόνια συνέχισε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Λέων υπενθύμισε ένα απόσπασμα από συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και συγκεκριμένα την απάντηση που έδωσε στο ερώτημα «αν υπάρχει τέλειο έγκλημα».

Τότε ο ιατροδικαστής Λέων είχε απαντήσει πως «κατά τη γνώμη μου εάν ένας ιατροδικαστής κάνει όλη τη διαδικασία σωστά προφανώς δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα».

Την Τετάρτη ο κ. Λέων σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δεν είχε αποκλείσει, πάντως, τα δεδομένα να αλλάξουν σχετικά με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα σημειώνοντας ότι θα διερευνηθεί από τους ειδικούς ακόμη και η ύπαρξη ουσιών, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί αρμοδίως το αποτέλεσμα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων οι οποίες κατ’ ουσίαν έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν κάποιες διασταυρώσεις στοιχείων. Το αποτέλεσμα των ευρημάτων, όπως έχει πει ο Γρηγόρης Λέων, δείχνει ασφυκτικό θάνατο.

Παράλληλα ο κ. Λέων τόνισε, μιλώντας στο MEGA, ότι πως η μητέρα των κοριτσιών έχει σκιαγραφήσει τον θάνατό τους. «Στις δύο πρώτες αιτίες θανάτου φαινόταν ότι έχουμε παθολογικούς θανάτους και ουσιαστικά είχαμε πρόβλημα με τις αιτίες θανάτου γιατί τα ευρήματα έδειχναν κάτι άλλο ενώ οι αιτίες κάτι διαφορετικό. Μας βοήθησε πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε το έχει συμβεί η μητέρα. Μέσα στην αγωνία της να βρει την αλήθεια για τα παιδιά της έχει κάνει πάρα πολλές δηλώσεις, έχει δώσει συνεντεύξεις, περιγράφει λεπτομερώς τις τελευταίες στιγμές που βιώνει για τα παιδιά της», ανέφερε χαρακτηριστικά

Ο κ. Λέων υπογράμμισε ότι τα ευρήματα τόσο των παθολογοανατόμων όσο και των ιατροδικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ήταν σωστά, εκτός μόνο από την υπόθεση του πρώτου θανάτου που αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια. «Ποτέ δεν κάναμε λάθος στα ευρήματα. Αυτό που ήταν προβληματικό, ήταν η πρώτη αιτία θανάτου που έλεγε ηπατική ανεπάρκεια» είπε και συμπλήρωσε ότι οι δηλώσεις της μητέρας και οι συνεντεύξεις της «είναι πολύ σημαντικές, αφού μας περιγράφει ουσιαστικά έναν θάνατο από έλλειψη οξυγόνου και να βλέπεις μια αιτία θανάτου ηπατική ανεπάρκεια, δεν ταιριάζει».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολο να διαγνωστεί αμέσως. Έχουμε μια σειρά ευρημάτων, χρειάζεται πολλή μελέτη και να αποκλειστούν άλλα πράγματα και μετά να καταλήξουμε».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr