Σοκ στον αθλητικό κόσμο έχει προκαλέσει ο θάνατος της πρώην αθλήτριας της άρσης βαρών Αρτεμις Θεριάκη, σε ηλικία 37 ετών από λευχαιμία.

Η απώλεια της έχει συνταράξει ακόμα περισσότερο την οικογένεια της ελληνικής άρσης βαρών καθώς και μέχρι πρόσφατα συνέχιζε την ενασχόληση με το άθλημα.

Η Αρτεμις έδινε σκληρή μάχη από τον περασμένο Σεπτέμβριο και το πρόβλημα της έγινε γνωστό, όταν ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας είχε ζητήσει από όλους να προσφέρουν αιμοπετάλια για να την βοηθήσουν.

Το In βρήκε τον θρύλο της άρσης βαρών και Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, ο οποίος εμφανώς στενοχωρημένος μίλησε για την Αρτεμις: «Είναι ένα μεγάλο σοκ για όλους μας. Ειλικρινά δεν το περιμέναμε. Είχα κάνει τότε την ανάρτηση για να τη βοηθήσουν όσοι μπορούν, προσφέροντας αιμοπετάλια και από ότι ξέρω, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη», λέει ο Πύρρος Δήμας.

Όπως επισημαίνει, η Αρτεμις ήταν μεγάλη αγωνίστρια.

«Σπουδαία αθλήτρια με πολλές νίκες σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα αλλά και συμμετοχή στην Εθνική ομάδα. Φανταστείτε πριν από ένα χρόνο, στα 36 της, πήρε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και κατάφερε να βγει 5η, συναγωνιζόμενη αρκετά νεαρότερες αθλήτριες. Μία πραγματική μαχήτρια που πιστεύαμε όλοι ότι θα έβγαινε νικήτρια και από αυτή τη μάχη.»

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας για την Άρτεμις, ήταν ότι έχασε τη μάνα της από καρκίνο, στις 6 Οκτωβρίου, γεγονός που τη συγκλόνισε. «Και η μητέρα της έδινε μεγάλη μάχη και όταν έφυγε από τη ζωή η Αρτεμις ήταν συγκλονισμένη. Η μητέρα της έφυγε από τη ζωή, στο ίδιο νοσοκομείο που νοσηλευόταν και η ίδια, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών», λέει ο Πύρρος και καταλήγει: «Ως Ομοσπονδία θα αναλάβουμε πρωτοβουλία για να τιμήσουμε τη μνήμη της.»