search-button
cross-out

«Πέθαινε ο ένας, έμπαινε ο άλλος» – Καταγγελίες κόλαφος για το Γηροκομείο της φρίκης στα Χανιά

Την ώρα που η λέξη “φρίκη” είναι η πρώτη που έρχεται στο νου, σχετικά με όσα, αναφέρονται στη δικογραφία για τη λειτουργία της Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, στα Χανιά, και ενώ οι επτά που συνελήφθησαν για την υπόθεση αναμένεται να απολογηθούν σήμερα και αύριο (Παρασκευή και Σάββατο), η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη, η πρώτη που έκανε τις σχετικές καταγγελίες ξεσπά.
«Πέθαινε ο ένας, έμπαινε ο άλλος» – Καταγγελίες κόλαφος για το Γηροκομείο της φρίκης στα Χανιά

Το zarpanews.gr έχει ήδη αναφερθεί στις φρικαλέες καταγγελίες των ανθρώπων που έχασαν τους συγγενείς τους και υπέστησαν τόσο σωματική, όσο και ψυχική βλάβη

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Συνδέσεις» η κ. Παπαδάκη επεσήμανε ότι, με βάση τους ισχυρισμούς των οικογενειών που εκπροσωπώ παρόμοιες πράξεις τελούνταν από την έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας το 2009 οπότε και είχε υποβληθεί η πρώτη έγκληση.

Υπήρξαν κι άλλες εγκλήσεις στο μεσοδιάστημα οι οποίες δεν αξιολογήθηκαν. Κάποια τέθηκε στο αρχείο, κάποια άλλη δεν κρίθηκε ούτε καν με πράξη θέσης στο αρχείο και φέρεται να υπήρχαν και πολυάριθμες καταγγελίες προς τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας οι οποίες επίσης δεν αξιολογήθηκαν».

Όπως είπε η κ. Παπαδάκη οι καταγγελίες αφορούσαν προσβολή εννόμων αγαθών όπως η ζωή, η σωματική ακεραιότητα και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Εξήγησε ότι «στο παρόν στάδιο έχουν την ιδιότητα των κατηγορουμένων καθώς δεν έχει αποδειχτεί η κατηγορία και συμπλήρωσε «με βάση τις καταγγελίες φέρονται να προκάλεσαν τον θάνατο ανθρώπων και να υπέβαλαν σε βασανιστικές συνθήκες διαβίωσης τη συντριπτική πλειοψηφία των περιθαλπομένων».

Τόνισε ότι: «Αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό από μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης είναι ότι αυτός ο τρόπος δράσης δεν αναιρεί την επιχειρηματικότητα. Πολλοί λένε τι όφελος είχαν να θανατώνουν τους πελάτες τους; Με βάση τα καταγγελόμενα και τα στοιχεία της δικογραφίας το κόστος για κάθε φιλοξενούμενο ήταν 0,55 λεπτά την ημέρα.

Όταν λοιπόν εισπράττεις από έναν υπερήλικα από 700 έως 1.200 ευρώ τον μήνα και το κόστος φιλοξενίας και περίθαλψης του είναι 0,55 λεπτά αντιλαμβάνεστε ότι το κέρδος είναι τεράστιο και δεν υπάρχει κάποια απώλεια διότι στα Χανιά υπάρχει τεράστια ζήτηση σε κλίνες φροντίδας ηλικιωμένων, επομένως έξω από τη μονάδα υπήρχε τεράστια λίστα αναμονής.

Πέθαινε ο ένας έμπαινε ο επόμενος, το κόστος διατηρείτο πολύ χαμηλό και ταυτόχρονα με τη συστηματική αποτροπή διαμετακομιδών ασθενών στο νοσοκομείο δεν αποκαλύπτονταν οι συνθήκες διαβίωσής τους».

Τι λέει ο δικηγόρος των ιδιοκτητών της Μονάδας

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος των ιδιοκτητών της Μονάδας Ηλικιωμένων, Νίκος Ρουσσόπουλος μίλησε για μεθόδευση, και χαρακτήρισε ακατανόητο το γεγονός να εκδίδονται εντάλματα σύλληψης ενώ είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία προκαταρκτικής έρευνας, “που σημαίνει – όπως είπε- ότι δεν είχαν καν ασκηθεί ποινικές διώξεις”.

Πηγή: zarpanews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr