search-button
cross-out

Ποιο είναι το ξενοδοχείο που κάθε χρόνο μεταμορφώνεται στο απόλυτο γιορτινό σκηνικό

Εδώ και 13 χρόνια το ξενοδοχείο-σύμβολο του Μέιφερ έχει πάρει την υπόθεση του χριστουγεννιάτικου στολισμού πολύ προσωπικά
Ποιο είναι το ξενοδοχείο που κάθε χρόνο μεταμορφώνεται στο απόλυτο γιορτινό σκηνικό

Το Claridge’s Hotel, το αγαπημένο ξενοδοχείο μύθων όπως ο Αλφρεντ Χίτσκοκ και η Οντρεϊ Χέπμπορν, πολιτικών όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και σταρ όπως ο Μπραντ Πιτ και ο Μικ Τζάγκερ μεταμορφώνεται στο απόλυτο γιορτινό σκηνικό με υπογραφές κορυφαίων σχεδιαστών μόδας.

Στο δάσος του Christian Louboutin
Εκτός από την ακραία πολυτέλεια (εντάξει, και τις κόκκινες σόλες στα παπούτσια), ο Κριστιάν Λουμπουτέν αγαπά και τα ταξίδια με τρένο. Γι’ αυτό, όταν πριν από τέσσερα χρόνια ανέλαβε τον στολισμό του λόμπι του θρυλικού ξενοδοχείου, δημιούργησε το Loubi Express, ένα βαγόνι δηλαδή που λειτούργησε ως μπαρ και εστιατόριο τσέπης, το οποίο τοποθέτησε στη σκιά ενός γιγαντιαίου δέντρου. Φυσικά ο διάκοσμος δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει γόβες και κραγιόν με την υπογραφή του Γάλλου σχεδιαστή, φτιαγμένα όμως από gingerbread.

Ωδή στα Χριστούγεννα

Εδώ και 13 χρόνια το ξενοδοχείο-σύμβολο του Μέιφερ έχει πάρει την υπόθεση του χριστουγεννιάτικου στολισμού πολύ προσωπικά, αναθέτοντας σε designers, σχεδιαστές μόδας και περιώνυμους οίκους υψηλής ραπτικής τον στολισμό του λόμπι του. Οι αείμνηστοι Καρλ Λάγκερφελντ και Αλμπέρ Ελμπάζ, η Νταϊάν φον Φίρστενμπεργκ, οι Dolce & Gabbana, ακόμα και το πάλαι ποτέ πρωτοπαλίκαρο της Apple, Σερ Τζόναθαν Αϊβ, έχουν δώσει από το 2009 τη δική τους ανάγνωση στην πιο φωτογενή (και την πλέον φωταγωγημένη) γιορτή, περνώντας με νέα αίγλη τις σάλες του θρυλικού ξενοδοχείου και, βέβαια, δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό για τις γιορτινές κοσμικές λαοσυνάξεις του Λονδίνου.

Αντικατοπτρισμοί made by Jimmy Choo

Δεν υπάρχει πιο σύντομος δρόμος για την επιτυχία από την κατάκτηση του Instagram. Η Σάντρα Τσόι, ανιψιά του Τζίμι Τσου και καλλιτεχνική διευθύντρια του ομώνυμου οίκου, το 2022 είχε οραματιστεί ένα δέντρο 5 μέτρων, κατασκευασμένο μεταξύ άλλων από 69 καθρέφτες, δηλαδή έναν παράδεισο για κάθε χρήστη των κοινωνικών δικτύων. Η εγκατάσταση, που χρειάστηκε 350 ώρες για να στηθεί στο λόμπι του «Claridge’s», έγινε ανάρπαστη ώσπου να πεις «viral», αφού όλα τα it girls της βρετανικής πρωτεύουσας απαθανατίστηκαν με φόντο κάθε γωνιά του φουτουριστικού χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Η περιπέτεια της γιγαντιαίας Louis Vuitton

Το πιο αναγνωρίσιμο και μάλλον το πιο ποθητό brand των καιρών μας «ντύνει» φέτος τις γιορτές το ξενοδοχείο του Μέιφερ. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει τίποτα πιο ταιριαστό, αλλά και πιο αντιπροσωπευτικό, από ένα υπερμέγεθες (ύψους 5,2 μέτρων) μπαούλο του γαλλικού οίκου που εκτελεί χρέη χριστουγεννιάτικου δέντρου. «Claridge’s» και Louis Vuitton έχουν κοινή ιστορία, αφού συστήθηκαν στην οικουμένη την ίδια χρονιά (βλ. 1854), ενώ ο ίδιος ο Λουί Βιτόν ήταν ένας από τους πρώτους επισκέπτες του ξενοδοχείου ως υπεύθυνος για τις αποσκευές της αυτοκράτειρας Ευγενίας -συζύγου του Ναπολέοντος Γ’-, η οποία συνήθιζε να ξεχειμωνιάζει στη βρετανική πρωτεύουσα.

Τα μινιμαλιστικά κάλαντα του Kim Jones

Το 2021, ο Κιμ Τζόουνς, τότε επικεφαλής του Dior Homme, νυν κλειδοκράτορας του οίκου Fendi, ανέλαβε να υπενθυμίσει στον κόσμο το πνεύμα των Χριστουγέννων έπειτα από δύο σεζόν πανδημικής κρίσης. Η έμπνευσή του για τον διάκοσμο του «Claridge’s» με τίτλο «Ουράνια Χιονονιφάδα» αντλήθηκε από την κληρονομιά του οίκου Dior, πράγμα που ο Τζόουνς θέλησε να υπογραμμίσει εμφατικά τοποθετώντας στην κορυφή του διάφανου χριστουγεννιάτικου δέντρου που σχεδίασε τον αγαπημένο του σκύλο, ονόματι Κούκι, πλαισιωμένο από το εμβληματικό αστέρι του οίκου Dior.

protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr