search-button
cross-out

Πώς ο σκύλος Echo ανίχνευσε τη σορό του Mπάμπη στο Μεσολόγγι – «Δεν μυρίζουν ρούχα, μυρίζουν απευθείας τη σορό»

Καλλιακμάνης: «Ο Μπάμπης βρέθηκε στα καλάμια, σε ξερό μέρος, χωρίς πέτρες, χωρίς βάρος, χωρίς τίποτα. Η σορός του δεν ήταν μέσα στο νερό»
Πώς ο σκύλος Echo ανίχνευσε τη σορό του Mπάμπη  στο Μεσολόγγι – «Δεν μυρίζουν ρούχα, μυρίζουν απευθείας τη σορό»

Η συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου με το όνομα Echo υπήρξε ο καταλυτικός παράγοντας στην ανεύρεση της σορού του 31χρονου βάζοντας τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισής του στο Μεσολόγγι.

Μιλώντας στο MEGA, η υπεύθυνη γραφείου Τύπου της ομάδας Anubis Cold Case Κ9, Αγγελική Διακομανώλη, είπε:

«Ο εκπαιδευτής και χειριστής του σκύλου σαρώνει την περιοχή μαζί με το σκυλί. Το σκυλί λειτουργεί οσφρητικά και έτσι και βρέθηκε ο Μπάμπης. Ήταν το πρώτο πέρασμα που έκανε το σκυλί. (…) Δεν μυρίζουν ρούχα τα σκυλιά αυτά, δεν είναι ιχνηλάτες, μυρίζουν απευθείας τη σορό».

Την ίδια ώρα εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, από αυτό της αρχαιοκαπηλίας, μέχρι και το κυνήγι θησαυρού αλλά και της τοκογλυφίας.

«Είναι γεγονός ότι ο εντοπισμός της σορού είναι ένα πρόσθετο όπλο στη φαρέτρα των ερευνών γιατί μπορεί να δώσει στοιχεία», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

«Υπάρχει, βέβαια, δρόμος ακόμη, γιατί θα ήταν πολύ σημαντικό να εντοπιστεί το όπλο και το κινητό. Όσον αφορά την καραμπίνα, σήμερα θα μεταβεί κλιμάκιο του στρατού εκεί για να προσπαθήσει να εντοπίσει το όπλο, γιατί και αυτό θα μιλήσει».

«Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ απίθανο και δεν θα εκπλαγώ αν έχουμε και άλλα εντάλματα και συλλήψεις, το θεωρώ δύσκολο να μην υπήρξε συνεργός. Βλέπουμε ότι ωριμάζει σιγά σιγά η κοινωνία και είδαμε χθες ότι ο 50χρονος ομολόγησε ότι δεν άφησε τον Μπάμπη κατευθείαν στα ΤΕΙ, αλλά κάνανε τη βόλτα μαζί και μετά τον άφησε. Όλο ψέματα, όλο αντιφάσεις, ο άνθρωπος έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Πιστεύω ότι τον παγιδεύσανε ή τον παγίδευσε 100%. Ο Μπάμπης ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, δούλευε από μικρός, φημιζόταν γιατί ήταν τίμιος και δουλευταράς, δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα. Ένας άνθρωπος γύρισε και μου είπε ‘δεν υπήρχε καλύτερο παιδί από τον Μπάμπη’. Ήταν ο άνθρωπος που έτεινε χείρα βοηθείας στον καθένα», τόνισε ακόμη.

Περιγράφοντας τη σκηνή του εγκλήματος σημείωσε: «Αρχικώς τον παγίδευσαν ή τον παγίδευσε και τον πήγε στο σημείο εκείνο. Στην πορεία ενδεχομένως του πήραν την καραμπίνα και πολύ φοβάμαι ότι η δολοφονία έγινε με το ίδιο το όπλο του Μπάμπη. (…) Οι άνθρωποι αυτοί ή ο άνθρωπος που του αφαίρεσε τη ζωή, αν πάρουμε τον 50χρονο, δεν υπήρχαν κάτι χαρτιά ή επιταγές για το θέμα των χρημάτων για να φοβάται μην τον πάει στα δικαστήρια. Επομένως, ενδεχομένως κάτι άλλο ήξερε ο Μπάμπης και ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση».

«Η σορός του δεν ήταν μέσα στο νερό»

Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, τόνισε ότι η σορός του 31χρονου δεν ήταν μέσα στο νερό σκεπασμένη με βαρίδιο, αλλά βρέθηκε σε ξερό σημείο στις καλαμιές.

««Αν η δολοφονία έγινε με το ίδιο όπλο του Μπάμπη, από την στιγμή που έχει βγει ότι είναι καραμπίνα, θα πρέπει να βρεθεί το φυσίγγι, εκτός αν αυτός που σκότωσε τον Μπάμπη το βρήκε και το πήρε, που το θεωρώ δύσκολο. Ο Μπάμπης βρέθηκε στα καλάμια, σε ξερό μέρος, χωρίς πέτρες, χωρίς βάρος, χωρίς τίποτα. Η σορός του δεν ήταν μέσα στο νερό. Είχε πυροβοληθεί πλάγια αριστερά, να δούμε αν ήταν από πάνω προς κάτω ή αν ήταν ευθεία βολή.

»Αν είναι από πάνω προς τα κάτω σημαίνει ότι ήταν σκυμμένος, ίσως δηλαδή να τον κυνήγησε ο δολοφόνος του και να προσπάθησε να κρυφτεί. Σε περίπτωση που ευσταθεί και το άλλο σενάριο, ίσως ο δολοφόνος του, του είπε ‘έλα να πάμε να κυνηγήσουμε, κρύψου εσύ και εγώ θα πάω πιο πέρα’ και μετά να απομακρύνθηκε λίγο και να του έριξε να τον σκοτώσει».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, «η βολή είναι στην ωμοπλάτη. Λένε ότι σύμφωνα με το πώς έχουν πάει επάνω στον Μπάμπη τα σκάγια, δείχνει ότι ήταν κάτω από 10 μέτρα η απόσταση του δολοφόνου, δεν τον πυροβόλησε στο κεφάλι».

news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Οδύνη και λευκά τριαντάφυλλα στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα, συντετριμμένη η μητέρα του
Ελλάδα

Οδύνη και λευκά τριαντάφυλλα στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα, συντετριμμένη η μητέρα του

Κακοκαιρία Byron: Γατί δημιουργούνται «σιντριβάνια» στα φρεάτια έπειτα από έντονη βροχόπτωση – Η ανάρτηση Κολυδά
Καιρός

Κακοκαιρία Byron: Γατί δημιουργούνται «σιντριβάνια» στα φρεάτια έπειτα από έντονη βροχόπτωση – Η ανάρτηση Κολυδά

Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Φθιώτιδα
Καιρός

Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Φθιώτιδα

Κακοκαιρία Byron: Μηνύματα 112 σε Καρδίτσα και Φθιώτιδα – Πλημμύρισε η Μάνδρα, δρόμοι ποτάμια στην Αττική
Καιρός

Κακοκαιρία Byron: Μηνύματα 112 σε Καρδίτσα και Φθιώτιδα – Πλημμύρισε η Μάνδρα, δρόμοι ποτάμια στην Αττική

25 μήνες φυλακή σε 40χρονο κρατούμενο στον Βόλο που… δάγκωσε αστυνομικό
Ελλάδα

25 μήνες φυλακή σε 40χρονο κρατούμενο στον Βόλο που… δάγκωσε αστυνομικό

Κωνσταντίνος Αργυρός:  Τι λέει για τον έρωτά του με την Αλεξάνδρα Νίκα, τον γάμο και τον ερχομό του γιου τους, που άλλαξε τη ζωή του;
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τον έρωτά του με την Αλεξάνδρα Νίκα, τον γάμο και τον ερχομό του γιου τους, που άλλαξε τη ζωή του;

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν αύριο Παρασκευή τα ταξί – Αναστέλλεται η απεργία εξαιτίας της κακοκαιρίας Byron
Ελλάδα

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν αύριο Παρασκευή τα ταξί – Αναστέλλεται η απεργία εξαιτίας της κακοκαιρίας Byron

“Να μ’ αγαπάς” – Μιχαήλ Ταμπακάκης: “Δεν μου αρέσουν τα happy end. Θα ήθελα να γίνει η ανατροπή και ο Ορφέας να είναι με την Άννα”
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

“Να μ’ αγαπάς” – Μιχαήλ Ταμπακάκης: “Δεν μου αρέσουν τα happy end. Θα ήθελα να γίνει η ανατροπή και ο Ορφέας να είναι με την Άννα”

zinapost.gr