search-button
cross-out

Προσοχή! Διαδικτυακές απάτες – Δείτε πώς ξεγελούν τα θύματά τους μέσω messenger

Χάκερς καταφέρνουν και μπαίνουν σε λογαριασμούς του messenger φίλων σας, και προσπαθούν να σας αποσπάσουν χρήματα!
Προσοχή! Διαδικτυακές απάτες – Δείτε πώς ξεγελούν τα θύματά τους μέσω messenger

Ήδη στην Πάτρα μετράμε αρκετά τέτοια «χτυπήματα» και παραμένει άγνωστο αν κάποιοι την έχουν πατήσει. Συνήθως οι απατεώνες χάκερς εμφανίζονται λίγο πριν τα μεσάνυχτα, και με την δικαιολογία πως «κάτι έπαθε η κάρτα τους» και…«πρέπει να πληρώσουν λογαριασμό που λήγει» ζητούν από τον φίλο ή την φίλη τους… τα στοιχεία και το pin της δικής τους κάρτας προκειμένου να …. πληρώσουν οι ίδιοι την οφειλή τους!

Δεν ζητούν δηλαδή «δανεικά» αλλά τον αριθμό και τον κωδικό της κάρτας. Και φυσικά στη συνέχεια… θα την «αδειάσουν» σε δευτερόλεπτα. Τελευταίο θύμα των χάκερς γνωστή Πατρινή η οποία φυσικά δεν την πάτησε.

Οι απατεώνες είχαν «χακάρει» το messenger της καλύτερής της φίλης.

Δείτε τον διάλογο

Στη συνέχεια η γνωστή Πατρινή επικοινώνησε τηλεφωνικά με την φίλη της, η οποία εκείνη την ώρα προσπαθούσε να καταλάβει τι συμβαίνει με το messenger της καθώς δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει. Δεν είχε φυσικά ιδέα πως ο χάκερ συνομιλούσε με την «κολλητή» της.

Απευθύνθηκε αμέσως στην Αστυνομία και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα πέραιτέρω. Μέχρι και αυτή την στιγμή το messenger της δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί!

Με πληροφορίες από flamis.gr

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr