search-button
cross-out

Ψευτογιατρός: Αρχίζουν οι καταθέσεις των θυμάτων και των συγγενών τους

Οι καταθέσεις των θυμάτων του ψευτογιατρού και των συγγενών τους αναμένεται να αρχίσουν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Ψευτογιατρός: Αρχίζουν οι καταθέσεις των θυμάτων και των συγγενών τους

Το δικαστήριο έχει καλέσει προκειμένου να καταθέσουν σήμερα τους πρώτους έξι μάρτυρες.

Συνολικά έχουν κληθεί από το δικαστήριο πάνω από 60 μάρτυρες προκειμένου να «φωτίσουν» με τις μαρτυρίες τους την υπόθεση του «Dr Kontos», όπως παρουσιαζόταν στα θύματα του, του ανθρώπου που ισχυριζόταν ότι ήταν ογκολόγος από την Ελβετία και τους έπειθε να σταματήσουν την θεραπεία τους και να λάβουν τα βότανα και τα μαντζούνια που τους προμήθευε με ολέθριες συνέπειες για τη ζωή τους.

Δεν εισακούστηκαν οι δικηγόροι του για διακοπή της δίκης
Το Δικαστήριο χθες κατά την τρίτη συνεδρίαση του αποφάσισε η ακροαματική διαδικασία να συνεχιστεί με τον 48χρονο κατηγορούμενο για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ωσεί παρών.

Κι αυτό καθώς οι δικηγόροι υπεράσπισης του δεν προσκόμισαν εξουσιοδότηση από τον εντολέα τους για τον εκπροσωπήσουν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Όπως αναφέρουν, από τις 20 Νοεμβρίου 2021 ο «ψευτογιατρός» νοσηλεύεται στη πνευμολογική κλινική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» καθώς νοσεί από κορονοϊό.

Οι δικηγόροι του ζήτησαν τη διακοπή της δίκης μέχρι ο εντολέας τους να γίνει καλά, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να τους χορηγήσει εξουσιοδότηση και ότι επιθυμεί να παρίσταται ο ίδιος στην ακροαματική διαδικασία,  ωστόσο, το αίτημα τους δεν έγινε αποδεκτό.

Την απόφαση να συνεχιστεί η δίκη χωρίς τη παρουσία του βασικού κατηγορούμενου έλαβαν δικαστές και ένορκοι με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας και αφού πρώτα είχε δοθεί διορία δύο ημερών στους δικηγόρους του για να λάβουν την εξουσιοδότηση.

«Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει covid-19 είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση. Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου» τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr